Избор на фотоапарат до 300 лева.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Избор на фотоапарат до 300 лева.

Мнениеот eng » Сря 09 окт 2013 19:34

Колеги събирам мнения за фотоапарат, трябва да отговаря на няколко условия.Бюджет до 300 лева макс.Единственото условие е да хваща колкото може по-голяма панорама - ще се ползва основно за панорамни снимки в планините.Предвид бюджета ще е някаква сапунерка. Единственото нещо което до момента на мен ми харесва като снимки е Панасоник Лумикс.Не съм професионалист на тема снимане , но искам да правя качествени снимки, пикселите са ми без значение.Наскоро гледах снимки от минолта с 4 мегапиксела, по дизайн приличаща на професионален фотоапарата, а не на сапунерка, но с много по-голям обектив от нормалния.Снимката нямаше равна.Та до тези пари може ли да се намери сапунерка но с по-голям обектив и / или да хваща по голям ъгъл.
Предложиха ми и втора употреба Никон за 800 лева, който прави снимки като картички, ама ми надхвърля бюджета 3 пъти и освен това е втора ръка.Всякакви предложения са добре дошли.
P.S: Ето това по обектив ми допадна въпреки, че ми е малко над бюджета: http://www.gogo-bg.net/nikon-coolpix-l320-digicam-161mp-zoom-charger-case-p-9823.html

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Избор на фотоапарат до 300 лева.

Мнениеот samo_pechka » Сря 09 окт 2013 20:36

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 09 окт 2013 20:47

Канон не искам да виждам, в момента съм с Пауършот 10 мегапиксела и смея да твърдя че предишния ми Самсунг А50 с 5 мегапискела прави 3 пъти по-добри снимки и освен това всяка трета на Канона е разфокусирана.Да уточня че знам как се снима с цифров фотоапарат, канона не е изтърван на земята или да е имал удари-просто толко си може.
засега фаворити са ми Никон само и единствено заради обектива, който предлагат в тази цена.
BG_Golf4e - никон-а от втория линк ми изглежда почти като професионален, но ми надхвърля бюджета със 100 лева.
Засега пряко сили мога да си позволя нещото от линка, който съм показал, ако има нещо по-добро за тези пари с такъв тип обектив ще се радвам да споделите.А също така надеждни машини ли са Никон, как е сервиза им в Бг и т.н.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 09 окт 2013 21:23

Аз съм с Powershot SX150 IS купен преди повече от три години , еми не знам , но размазани снимки с изключение тия правени на тъмно без светкавица ( и те са мн рядко да са замазани) )-нямам :rolleyes снима си прилично за любителски фотоапарат бих казал , далеч съм от мисълта ,че най-хубав или пък без грешки , просто споделих :th_up

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 09 окт 2013 21:33

samo_pechka написа:Аз съм с Powershot SX150 IS купен преди повече от три години , еми не знам , но размазани снимки с изключение тия правени на тъмно без светкавица ( и те са мн рядко да са замазани) )-нямам :rolleyes снима си прилично за любителски фотоапарат бих казал , далеч съм от мисълта ,че най-хубав или пък без грешки , просто споделих :th_up

Преди време за мен Канона беше наравно с Никон по качество и надеждност, но вече не е така , лично мнение разбира се.Възможно е и просто и самия апарат да е дефектен знам ли.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 09 окт 2013 21:35

Преди време и aз бях тръгнaл с тaкъв бюджет, но ме "подлъгaхa" тук във форумa дa си вземa Lumix. Не съжaлявaм, мaкaр че беше достa нaд бюджетa. Този фотоaпaрaт е точно което ти трябвa. Добър обектив, ръчни нaстройки, добър обхвaт нa времето зa експонaция. Не е кaто истинските фотоaпaрaти, но си струвa.
Говоря конкретно зa Lumix FZ38, от преди 3 и повече години ми е.
Литиево-йоннa бaтерия с нулев сaморaзряд, след месец и повече без дa се яолзвa, бaтериятa е ОК.Освен товa прaви много снимки с едно зaреждaне, много-много ... повече от 100 дa речем.

Последна промяна от milmar на Сря 09 окт 2013 21:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 окт 2013 21:38

За съжаление обаче автоматинчна панорама при Лумиксите от FZ серията се появява чак при FZ200.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 09 окт 2013 21:50

За Лумикса май нищо лошо не мога да кажа, снимки снимани от едно и също място с моя кошер Канон-а и този Лумикс (разликата е 5 мегапискела в полза на Лумикса но мисля това не е от значение) излизат с около 10 метра по-широки от двете страни (тоест общо 20)отколкото с Канона, явно е до обектив.И въпреки това въпросния Лумикс си изглежда като тип сапунерка.Въпросните Никон-и предполагам са с още по-добри обективи и от този на Лумикса.Е и са с 250 лева по - скъпи.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”