DriverScanner-питане

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

DriverScanner-питане

Мнениеот m2595 » Пет 11 сеп 2009 2:37

Намерих въпросната програма в нет-а. Сканирала компа за неактуални драйвъри и ги обновявала. Да си я изтеглям ли и възможно ли е да ми навреди на компа?

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: DriverScanner-питане

Мнениеот escrime » Пет 11 сеп 2009 8:33

От реклама на Adidas: Impossible is nothing. mhihi

Възможно е да работи, възможно и да не работи. Опитът ми до момента е показал само 1: най-добре драйвери от сайта на производителя. За съжаление дори и това не е винаги сигурен подход. :Mr Green Fun

Ако изпитваш затруднения в търсенето по сайтове на производители на компоненти (видео, дъна), а ти е спешно да обновиш драйверите - пробвай. Предполагам, че най-лошото, което може да се случи, е да ти махне някой от драйверите в момента... Съвет: направи си Restore Point в Windows и пробвай след това. :да:

Поздрави :beer

П.П.: И да кажеш дали работи после... :roll:

Потребителски аватар
m2595

Мнениеот m2595 » Пет 11 сеп 2009 9:24

Благодаря, ще пробвам и ще пиша. :beer

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 11 сеп 2009 9:26

След инсталация и работа с програмата бих пуснал един лешперски да сканира за гадове death

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 11 сеп 2009 12:37

http://www.liutilities.com/products/driverscanner/
за тая програмка ли иде реч? пробвах я преди време, сканира, казва, че нам си кои драйвери са стари и алабаланица, требвало да се обновят, и като й кажеш да ги обнови, ти иска да снасяш нам си колко $, ако не снесеш, не ги обновява. Мен ако питаш не пробрай, няма смисъл. Намери си драйверито от оригиналните дискове, или от сайта на производителите, или в замундата имаше едно ДВД - двайвер пак нам си кво ....

Потребителски аватар
m2595

Мнениеот m2595 » Пет 11 сеп 2009 12:50

Да, за същото иде реч. Инсталирах я все пак и ми показа, че драйвърите са наред. Обаче пък стана странна работа-намерих си по-нов драйвър за видеокартата(nVidia GeForce FX5500) и въпреки че оригиналния не беше outdate според програмката го качих. Сега игрите ми зареждат по-бързо, няма гадно насичане вече и като цяло работата на компа се подобри. :shock

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 11 сеп 2009 14:06

Хммм.
Че Дивайс-манагера не показва ли когато има конфликт с някое хард устройсво ?
Чак да рови из целия комп и да търси неактуални дайвери че колко устройства има на един комп?

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 11 сеп 2009 18:50

Оле такива програми бол и все са един дол дренки.
Веднъж ми донесоха един лаптоп да го даунгрейдна към xp от виста и го форматирахме преди да погледнеме какви драйвери има... мда проверих в сайта на производителя за този лаптоп - оказа се, че не подържа драйвери за xp и му насадих от други модели единственото което не успяхме да подкараме беше камерата - но на човека му беше достатъчно че тръгна без проблемно. И в тази връзка казвам, че и с въпросната програма и още няколко други подобни(dr. driver мисля, че беше едната) се пробвах все $ искат да не говориме, че ми показа това което вече знаех и го пишеше в дивайс мениджъра .
Като смяташ, че ти е стар драйвера влезни в сайта на производителя виж коя версия драйвери са пуснали последно виж коя версия са твойте от дивайс мениджъра и ако предцениш - тегли новите.
Този скенер е боза!
Предполагам, че бира търсиш :beer :lol:

Потребителски аватар
m2595

Мнениеот m2595 » Пет 11 сеп 2009 19:38

:lol: Така си е. Както и да е, реших да махна програмката, щото почна да ми бърка работата на компютъра. Предпочитам ръчно да си тегля драйвъри. Обаче сега откривам друг проблем, който не е толкова сериозен, но ме дразни-играе ми се NFS Most Wanted. Набарвам по-нова версия на Daemon Tools, за да е всичко както трябва. Тегля аз, чакам да се инсталира, намирам крак-че и доволен щраквам в/у Shortcut-a. Обаче, греда-курсора на мишката само показва едно часовниче и играта не тръгва. Пробвах със Safedisc Hider-пак не става. Драйвърите уж са както трябва, но не мога да подкарам НФС-то. Пробвах и от Shortcut Properties :arrow: Compatibility mode и пак нищо. Имам и Carbon и той си върви без проблеми. Не знам драйвър ли е или Windows-a ми е прецакан нещо. Имате ли някакви идеи?
П.П: Не ми се подигравайте, че искам да играя Most Wanted :oops: Просто видях M3-ката от играта и ми се прииска да покарам малко.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Съб 12 сеп 2009 0:24

Правиш както каката от играта ти казва "Като ти се кара като на изрод - карай във виртуалния а не в реалния свят като изрод". по- добре от колкото да всяваш паника из хората за което евалата :)
Не мога да помогна съжалявам :).
Пробвай с друга версия, друг крак, ръка :).

Потребителски аватар
m2595

Мнениеот m2595 » Съб 12 сеп 2009 2:19

Най-накрая ми се изпълни желанието-подкарах НФС-то! :yeaha: Намерих едно крак-че от замундичката и играта тръгна. 8) Както и да е, искам да благодаря на всички колеги, които ми помогнаха по темата! :да: :beer Модераторите могат да заключват вече.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”