Проблеми с компа

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Проблеми с компа

Мнениеот calm » Съб 12 сеп 2009 2:41

Когато стартирам, часовника е на 0:40. Не може да се свери???!!! Или поне аз не мога. Минат 40-ина минути, нета спира и трябва да се рестартира за да тръгне. От време на време спира звука. Или инсталирм на ново драйвъра, или рестарт и тръгва. Дразнещо е.
Компа е IBM,ACPI Uniprocessor PC, Intel Celeron, 1700 MHz (17 x 100).

Как да го оправя шибания комп?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблеми с компа

Мнениеот Tyan » Съб 12 сеп 2009 8:31

Clear на CMOS посредством джъмпера на дъното, смяна на батерията на дъното с нова, формат и нова инсталация, ако има проблеми по време на инсталацията друго захранване и памет, ако проблема остане друго дъно, ако нищо не помогне се взимат процесора, паметта и всичкото друго чарк и се тестват на със сигурност работещо дъно.... нов компютър... едно по едно в този ред докато проблема се реши

аз залагам на първите три стъпки, макар че има неща дето ме смущават :)

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с компа

Мнениеот Asen_D » Съб 12 сеп 2009 13:57

Tyan написа:Clear на CMOS посредством джъмпера на дъното, смяна на батерията на дъното с нова, формат и нова инсталация, ако има проблеми по време на инсталацията друго захранване и памет, ако проблема остане друго дъно, ако нищо не помогне се взимат процесора, паметта и всичкото друго чарк и се тестват на със сигурност работещо дъно.... нов компютър... едно по едно в този ред докато проблема се реши

аз залагам на първите три стъпки, макар че има неща дето ме смущават :)

:офф

ВлезнА в серия брат... mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”