Мини лаптоп или телефон лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мини лаптоп или телефон лаптоп

Мнениеот rosy » Пон 21 сеп 2009 8:22

Поради необходимост от максимална комуникационна мобилност, напоследък ме е завладяла сериозна дилема как да реша следния въпрос: Да си взема мини лаптоп от рода на Acer Aspire One D250, Asus Eee WIN1000 или друг подобен в този клас до 10 инчов, или да си взема мобилен апарат с мини лаптопски характеристика от рода на HTC Touch Pro2, Nokia N97, Nokia N900, Sony Ericsson XPERIA X2 :roll: Последните два модели още не са излезли официално, но и това ще стане до няколко седмици. Както виждате що се касае до gsm апаратите ме интересуват само такива с голям дисплей, тъч и хардуаерна клавиатура. Ясно е предимството на чистия лаптоп като познатост на работа, но ми е и атрактивно удобството да не мъкна няколко устройства в мен, а всичко да бъде събрано в един умен мобилен телефон, дали е възможно... :roll:
А необходимост от максимална комуникационна мобилност означава за мен следното- работа в движение с офис документи, активна мейл кореспонденция, ползване на интернет и що годе всичко това да става бързо и удобно. Как мислите телефон лаптоп или мини лаптоп е правилното решение?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Мини лаптоп или телефон лаптоп

Мнениеот yoan4o » Пон 21 сеп 2009 9:03

Вземи си телефон с написаните изисквания. Аз имам 10" лаптоп, от който съм много доволен, ползва се без проблем като вс. друг комп., но все пак си трябва отделна чанта за него и аксесоарите.
Погледнато от към функционалност и финанси, според мен пак е по-добре да са на едно устройство ГСМ и лаптоп, защото ще дадеш примерно малко над 1000лв., но след една година примерно много лесно ще се upgrade-неш. Иначе малкия лаптоп си е вечно твой. Аз за моя дадох около 1000лв. само преди година, а сега подобен се намира за около 600.
Прецени си детайлите и успех в покупките :) :да:

Последна промяна от yoan4o на Пон 21 сеп 2009 9:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 21 сеп 2009 9:10

Мерси

Последна промяна от rosy на Пон 21 сеп 2009 9:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 сеп 2009 9:20

ЗА Мен отговора е подобен на колегата по горе.Малкия лаптоп е удобен,но ти писва да го мъкнрш.В смисъл мъкнеш го само когТО ТИ ТРЯБВА.сЪСЪ СИЩИЯТ УСПЕХ МОЖЕ ДА МЪКНЕШ И ГОЛЯМ лАПТОП.зА ТОВА КОЕТО ПИТАШ ЗА МЕН ОТГОВОРА Е САМО ЕДИН-Nokia N97 но работата ми не го позволява

http://www.youtube.com/watch?v=jN_LSKwnX10

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 21 сеп 2009 10:12

Знаех си, че некой ще изплющи NOKIA, въпросът само беше кога...

Зависи каква точно ти е работата, Роси.
Може да се окаже, че мини-лаптоп е по-удачен и удобен, но не си толкова мобилно-комуникационен, колкото с PDA.
PDA-то обаче си е голям филм - нестабилен...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 21 сеп 2009 10:35

Може да се отговори правилно, ако кажеш точно от какъв вид мобилност имаш нужда. Примерно, ако ти трябва основно за имейли, интернет и подобна комуникация - взимаш си един iPhone и забравяш за висчко останало. Обаче ако ти се налага да правиш презентации при клиенти или да работиш с разни специфични софтуери - нямаш избор - минилаптопа е по-добрия избор. Фактора цена не би трябвало да е определящ, защото и телефона и лаптопа ще загубят приблизително еднаква стойност след година, както и ще са излези нови много по-добри модели.

Новите минилаптопи примерно имат hdmi изходи и можеш да го използваш за домашен плеър свързан към lcd телевизора ти в къщи. Също така, за набиране на по-големи текстове са с несравнимо по-удобна клавиатура, както и дисплей много по-удобен за продължителна работа. Батериите вече издържат над 8 часа, което ти спестява мъкненето на зарядно с теб цял ден, цените са по-ниски от висок клас смартфон. Не знам каква е организацията на работата ти, но просто има много неща, които не могат да станат през PDA. Абе има си предимства доста.

Лично аз съм избрал и двете, просто лаптопа не можеж да го мъкнеш с теб нонстоп. За дребните неща ми е достатъчен телефона - да си чекна мейла, да проверя някоя ценаи т.н. бързи справки. Обаче ако ще съм някъде конмандировка или отпуска, задължително взимам малкия лаптоп с мне, че не се знае какво ще се наложи да е прави. Ясно е, че приложението на един компютър е далеч по-голямо от колкото едно PDA, въпросът е, дали имаш нужда лично ти от тези неща ;) В крайна сметка минилаптопите не се конкурират със смартфоните - просто са различни продукти с различна функционалност.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 23 сеп 2009 0:55

Matematiks написа:сЪСЪ СИЩИЯТ УСПЕХ МОЖЕ ДА МЪКНЕШ И ГОЛЯМ лАПТОП.

Да, да ... Това са думи на човек, който знае нещата само на теория или си има шерпа да му мъкне багажа. След последната командировка върнах чисто новия 15" и казах да ми дадат възможно най - малкия, който има в наличност.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 23 сеп 2009 10:09

Специално за мейл и офис пакет - моя съвет е лаптоп!
Не, че с телефона не можеш да вършиш същите работи, ама ще се изгърбиш.
Нали знаеш кво са казали хората - То и аз мога, и тате може, ама козата си иска пръч!
Ако ти е да си проверяваш пощата 3 пъти на ден и евентуално днеска да отговориш на един мейл - да, може с телефон.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 24 сеп 2009 1:39

За максимална мобилност най-добре и двете. Взех лятото телефон става да ровиш из нета, скайп, майл, форуми дори вбокс и ютуб.. предимството е че така или иначе телефона винаги е с теб, няма вариант не ми се мъкне.. аз за това съм фен на хубавите телефони, не са нито най-добрия фотоапарат, нито най-добрия мини лаптоп, но поне имаш винаги под ръка каквото ти трябва. Също с телефона за 1 секунда цъкаш сканирай за ви-фи точки... докато с лаптопа зареждай windows, търси... хем по-бавно хем повече батерия ще отиде.. в крайна сметка си взех и лаптоп, както казах ГСМ-ите са добри, но преносимия комютър си е на много по-високо ниво и удобство, само да ти се мъкне с теб пък бил той и 10".
А да сетих се и за още един + за телефона, ако спешно трябва да чекнеш мейл, а няма ви-фи точки около теб винаги може да влезеш през GPRS в нета за няколко стотинки...

Потребителски аватар
polo s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo s » Чет 24 сеп 2009 9:11

Iphone му е майката :bowdown

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 24 сеп 2009 10:10

polo s написа:Iphone му е майката :bowdown

Ама е много скъп бе да му се не види, страшно ме кефи, обаче не ми се дават 1300 кинта за 3GS, абсурд просто, а от САЩ ако си го купя не знам дали след разкодиране няма да се прецака нещо

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 24 сеп 2009 11:48

3GS вече има по 900лв, 3G по 500лв.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 24 сеп 2009 11:59

kickd0wn написа:3GS вече има по 900лв, 3G по 500лв.

Еми аз гледам цени по мобилето http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/v ... 1&sub=shop

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 24 сеп 2009 16:15

Гледай в специализираните форуми: http://iphone-bulgaria.com/forum/viewforum.php?f=26

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 24 сеп 2009 20:20

Точно в специализираните форуми пише, че 3Gs не е отключен все още, та не виждам за какво ще ползваш телефон за 900 лева в който не можеш да сложиш симкарта :hmmmm

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”