Възтановяване на инфо. от МикроСД карта памет..

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Възтановяване на инфо. от МикроСД карта памет..

Мнениеот deluX » Нед 27 сеп 2009 14:54

Как мога да извадя едни снимки и клипове от МикроСД карта...
Беше в един телефон който се развали от тогава не съм я ползвал и сега като се сетих за тези снимки не ми я разпознава на нищо.нито на телефона нито на картрийдър, никъде :?
евентуално да има някаква програма през която да я прекарам докато е в тела или в reader-a?

не е поливана с нищо, не е драскана изпускане и тнт...

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: Възтановяване на инфо. от МикроСД карта памет..

Мнениеот quattro^^ » Нед 27 сеп 2009 18:24

загубена кауза...

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Нед 27 сеп 2009 22:59

deluX написа:Как мога да извадя едни снимки и клипове от МикроСД карта...
Беше в един телефон който се развали от тогава не съм я ползвал и сега като се сетих за тези снимки не ми я разпознава на нищо.нито на телефона нито на картрийдър, никъде :?
евентуално да има някаква програма през която да я прекарам докато е в тела или в reader-a?

не е поливана с нищо, не е драскана изпускане и тнт...

МОЖЕ.
Виж в нета за Sim card recovery :012:

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Нед 27 сеп 2009 23:04

Ако не си пипал нищо после, да записваш отгоре или да форматираш, се вадят снимките, трябва ти програма от сорта memory card data recovery software

Ето ти линк, http://forums.data.bg/index.php?showtopic=128128&st=20 във форума има различни предложения,пробвай някое, аз лично съм вадил снимки загубени по същия начин от карта ММЦ от фотоапарат.. но нямам спомен коя е програмата..

..по принцип съм вадил и файлове от форматиран диск, но там вече процентите на това което може да се въстанови са по-малки..

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 29 сеп 2009 10:59

Най-добре виж на сайта на производителя, дали няма някаква подобна програмка. Тя по по принцип най-добре си работи и разпознава коректно картата на съответния производител...

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 29 сеп 2009 12:22

Извинявам се, че ползвам темата на колегата.
Имам подобен проблем с изгубен клип на същия вид мемори карта. Клипът е с дължина ~5 минути и беше на картата от апарата ми, сега не мога да го намеря. Картата е 1гб и като е празна, на апарат показва, че има 18мин за снимане, но сега показва, че остават 13, значи клипът трябва да е някъде на нея, но не мога да го намеря.
Дали ще стане с програмите, които казахте?

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 29 сеп 2009 14:00

misho_golfa написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата.
Имам подобен проблем с изгубен клип на същия вид мемори карта. Клипът е с дължина ~5 минути и беше на картата от апарата ми, сега не мога да го намеря. Картата е 1гб и като е празна, на апарат показва, че има 18мин за снимане, но сега показва, че остават 13, значи клипът трябва да е някъде на нея, но не мога да го намеря.
Дали ще стане с програмите, които казахте?

Да ще стане ако не си записвал в последствие нещо на картата. Тогава шанса да извадиш целия клип е по-голям.

Защо?
Защото:
При запис на носител, пишещото устройство(в случая апарат) почва да нанася данните от най-първите празни сектори които намери, и така записва безразборно където намери празно място без данни.В случая, картата ти е изгубила данните от табилцата къде какъв файл има, и мястото с клипа в момента е маркирано като празно(най-вероятно) и в момента в който направиш някоя снимка, има вероятност тя да бъде записана върху видеото което искаш да извадиш(защото както казах, апарата мисли че там е празно).

На този принцип когато форматираш карта или хард диск, информацията не с етрие физически, ами само се маркира като свободно място, на което може да се записва.Точно затова е възможно да се извади нещо от карта, просто защото файла не еизтрит физически, освен ако не са правени записи след това.

Така че, пускаш някоя програма от списъка горе и опитваш...

Питаш дали ще стане,просто пробвай, ...ами ако някой ти напише НЕ, няма да стане, няма ли да се опиташ все пак? :D
:beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”