Muncho написа:musura написа:Искаш ли за 180 лв. 22" ЛГ на няколко месеца и с поне 24 месеца гаранция в Мост?
прати подробности - модел, състояние, изгорели пиксели...
Е то ако имаше изгорели пиксели, щях ли да ти го предлагам
Иначе точно модела и колко още гаранция има ще ти пратя в понеделник. Принципно е купуван от Технополис, но вносителя и сервиза са Мост Компютърс и сервизните им центрове. В София специално са самите Мост, а в останалите градове - техни партньори.
От клиент, който е маниак на тема техника, така че няма да е калпав модел

просто го ъпгрейдна за FullHD монитор (нали новите модели са такива), а човека се хапе за всяко най-ново нещо, което се появи на пазара (примерно е сменил вече 1 плазмен и 2 LCD телевизора за последните 2 години

)
А относно пикселите - поне на мен досега не ми се е случвало да се появят такива след време. Имал съм случаи да има още в началото монитора постоянно светещи или мъртви пиксели, но не съм имал оплаквания да са се появявали след време такива. Това, което съм виждал като дефект е да изгаря примерно цял ред пиксели, но тогава гаранцията го покрива. И всъщност дефектите в това отношение са много редки, явно качеството на матриците вече е на доста голямо ниво, защото % върнати за ремонт монитори е пренебрежимо малък (специално LG и Asus, че това продаваме, за другите марки нямам статистика). Най-честия дефект е със захранванията им, които изгарят при токови удари от енергото, но там няма спасение, ако нямаш UPS и не зависи от макрата на монитора, а от това, колко често ти спират тока.
П.П. Колега Един, не знам с каква съвест препоръчваш монитор HP, ама ти си знаеш най-добре. Реално погледнато световния пазар на матрици се държи от 3 фирми под различни форми. Най-голямата е Benq, които преди около 2 години купиха най-големия производител в Китай, а другите двама големи са именно LG и Samsung

Само за справка - Sony ползват матрици на Samsung мониторите си, Philips на LG и така нататък... А фирми като Dell, HP, Toshiba и т.н. не са производители на монитори - тяхните монитори са произведени за тях в някоя от фабриките на горепосочените три фирми

Да препоръчаш на някой да си купи HP е все едно да му кажеш да си вземе LG или Benq, но с 20% по-скъпо заради логото

, а ако е по-евтин монитора - значи ще е много по-зле като качество, от истинските монитори на тези производители. 4:3 почти никой няма да прави вече, просто този размер си изживя живота. Ако трябва да бъдем честни, дори е и неудобен за работа. Колегата е написал, че търси монитор за филми и нет, а какъв по-доър размер за филми от 16:10?Тенденцията е дори да стават все по-широки и мониторите и телевизорите. Просто е много по-удобно за работа, а и очите възприемат много по-добре по хоризонтала, от колкото по вертикала. Хората които се занимават професионално с дизайн или с CAD приложения, не случайно си редят по 2-3-4 монитора един до друг

, а проблема им лесно се решава с един много широк монитор (примерно 27:9 или нещо подобно беше бъдещия стандарт).