Моля някой, ако е запознат, колко би струвала смяната на дъното да пише.
Благодаря на отзовалите се колеги =]
Мнение за дъно на лаптоп ASUS X53S ?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мнение за дъно на лаптоп ASUS X53S ?
от това което си написъл разбирам че ти се е скапало старото дъно и си купил същото ново и искаш да ти го сменят . по принцип смяната става за 20 минути . ако си малко технически запознат с хардуера на един компютър мисля че можеш и сам да си го смениш . просто си запиши/запомни кое къде по дъното се включва , после вадиш всичко навключено , слагаш новото , оглеждаш за някакви джумпери дали няма по дъното и ако има ги слагаш по същия начин както на старото , включваш всичко кое където е било и това е . евентуално ще иска леко пипане по биоса за донастройка на хардуера.
не съм запознат как вървят "ремонтите" по фирмите ама ми се струва че с кеф ще те изцакат с 50 кинта за смяната. ако имаш някой познат който разбира дай на него да ти го смени и да барне биоса после. успех
бтв между процесора и радиатора му се слага специална "смазка" която върви в едни малки тубички тип спринцовка но те би трябвало да ги има към новото дъно , ако няма давай смело със старата смазка която си е била сложена и до сега
едит : опс сега видях че става въпрос за лаптоп - там не разбирам
нищо поне дадох информация за смяна на дъно за настолен компютър
не съм запознат как вървят "ремонтите" по фирмите ама ми се струва че с кеф ще те изцакат с 50 кинта за смяната. ако имаш някой познат който разбира дай на него да ти го смени и да барне биоса после. успех
бтв между процесора и радиатора му се слага специална "смазка" която върви в едни малки тубички тип спринцовка но те би трябвало да ги има към новото дъно , ако няма давай смело със старата смазка която си е била сложена и до сега
едит : опс сега видях че става въпрос за лаптоп - там не разбирам

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”