golfer написа:вършили са ми работа за разни неща.
може да са вдигнали цените и да са намалили качеството, знам ли?
Малко полезно четиво за този "сервиз":
Ivo_Dinkov написа:Така, бях слушал за тези задници (с извинение за грубия тон) от сервиз Бушона, но по неволя се сблъсках с тях.
Преди седмица реших да щракна няколко снимки с апарата на познат, който отлежава от сума ти време у нас и открих че прави чисто черни снимки, а допреди седмица си снимаше
Не ме беше яд толкова за апарата, а че не е мой...Както и да е, взех другия и снимах каквото ми трябваше, но още на другия ден се заех да разбуля мистерията как така от нищото се е развалил и тръгнах по сервизите.
На никой не му се занимаваше и всички ме пращаха в един специализиран сервиз в Младост 1, бл.25, близо до ПАН сервиза. В списъка ми с непроверени сервизи по път от нас до офиса и обратно останаха 3 клона на един сервиз и фото- магазин и сервиз Бушона.
За Бушона само лоши неща съм чел и ги задрасках от списъка и занесох в най- близкия до офиса ми клон на другата алтернатива.
Минаха няколко дни, но апарата ми така и не беше диагностициран какво му е. Днес отидох да си го взема, понеже ми писна и се оказа, че всъщност не ги правят при тях, а ползват друг сервиз.
Поисках координатите и се изпотих, като мацката ми преписа номер от визитка на сервиз 'Бушона'.
Свързах се с тях и след изчакване да се "освободят компютрите им", ми казаха, забележете:
- Апарата ви ще бъде диагностициран след 15 работни дни ПОНЕ
- Защо толкова много
- Ами защото много скоро е донесен, трябва малко да постои, не може днес го носят и да ви го направим толкова бързо. Всъщност може, но тогава ще ви струва 50% ПОВЕЧЕ
- тииииииииииииииииит тииииииииииит тииииииииииииит
И така, след работа отивам да си взема апарата. А вас колеги ви съветвам да минавате на отсрещния тротоар поне, когато сте в близост до този "сервиз"
Ivo_Dinkov написа:Купона продължи и като отидох да взема апарата- по неясни за мен причини беше в чантата на едната от служителките в сервиза (извади го от личния си багаж). Обясних си го, че просто ще го върне във фотомагазинчето, в което го оставих.
Но след като предложиха да ми го купят за части, съвсем се втрещих- как така ще ми го купят, като не знаят какво му е?!?
Отказах и казах, че ще го занеса да ми го диагностицират на момента на друго място, ако е скъп ремонта, тогава ще им го предложа за части (с идеята да купя нов апарат на собственика...), но ми обясниха, че изляза ли от сервиза с апарата, вече няма да го искат.
Живи и здрави, тръгнах си, благодарейки на родителите ми, че са ме възпитали подобаващо и това ми попречи да им кажа какво мисля за тях
Ivo_Dinkov написа:Епилог: след преглед на механиката и четене по форуми, се оказа, че проблема е в матрицата- с времето от влагата се изкривява малко, не дава на няколко пина контакт и при някое от пусканията на апарата, изгаря. Подменя се БЕЗПЛАТНО от Канон, незвисимо дали е изтекла гаранцията или не. Масов проблем било.
Такива ми ти работи
Ivo_Dinkov написа:В официалния сервиз на Канон ремонтираха апарата абсолютно безплатно.