Рекламация на закупен климатик?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Рекламация на закупен климатик?

Мнениеот driver » Пет 06 ное 2009 10:26

Случая е следния:

През октомври 2007 г. на жена ми баща и купи климатик ХАЕР с 3 години гаранция, който се оказа че е дефектен. Проблема му е, че не иска да работи на отопление. След като се е обърнал към сервиза посочен в гаранционната карта се наложи да чака повече от месец да доставят някаква платка която е била проблемната част. Отремонтиран климатика и уж работещ следващата година горе-долу посъщото време климатика отново не работи на отопление. Отново се повтаря същата процедура със сервиза, които са доста невежливи и изнервени винаги, пак чака 1 месец за платка и мръзнат зимата без климатик, отново проблема е оправен уж.
Вчера пущаме климатика на отопление и опа изненада - отново не работи на отопление :shock

Сега вече съм твърдо решен да отида направо в магазина /Densi/ и да поискам направо смяна с нов.

Въпроса ми е: Имам ли законово право след като вече 3 -ти път дефектира климатика да искам да го сменят с нов? Климатика е все още в гаранция.

Твърдо съм решен ако ми се направят на интересни да се обърна към Комисията за защита на потребителя и да си търся правата по всякакъв начин!

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Рекламация на закупен климатик?

Мнениеот koby » Пет 06 ное 2009 10:49

driver написа:..

можеш още след 2-рата случка с дадената платка да поискаш нов.А ако решиш да си купуваш нов преди работих в представилството за Тошиба в България и имам много мой хора малко по скъпи са от останалите климатици ама до сега нямам човек който да се е оплакал от тези климатици

Последна промяна от koby на Пет 06 ное 2009 11:04, променено общо 1 път.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 06 ное 2009 10:52

прочети закона за защита на потребителите
според него
още при първия проблем е можело да го направите - смяна с нов !

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 06 ное 2009 11:28

Отивай в магазина и ако ти кажат "ама що идвате при нас, трябваше при сервиза" им кажи да прочетат ЗЗП (Закон за Защита на Потребителите). Там пише, че ТЕ трябва да им го пратят и там квото правят до 1 месец трябва да имаш готов.
В твоя случай обаче направо може да им искаш парите или нов климатик. Също го пише в закона.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 07 ное 2009 9:55

ISRalien написа:Отивай в магазина и ако ти кажат "ама що идвате при нас, трябваше при сервиза" им кажи да прочетат ЗЗП (Закон за Защита на Потребителите). Там пише, че ТЕ трябва да им го пратят и там квото правят до 1 месец трябва да имаш готов.
В твоя случай обаче направо може да им искаш парите или нов климатик. Също го пише в закона.

:да: Напълно прав .Питай патило т.е мен

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Съб 07 ное 2009 12:56

Ходих да се разправям в магазина, но те ме пратиха в сервиза защото за да ми го сменят трябвало някакъв протокол от сервиза да ми дадат. Тея от сервиза ми казаха, че не могат да ми дадат такова нещо защото по тяхни думи "Не ставало толкова лесно" ??? Какво искаха да ми кажат незнам, ама пак ще идват да го гледат в понеделник. От там изнервен се върнах в магазина и това което управителя каза че можело да направи е да го впише в някаква книга за рекламации. Това и направи и ми каза, че до 1 мес. ако не бъде оправен климатика отивам в магазина и си избирам нов. Междувременно управителчето ми каза да отида и да видя дали дали няма омаслено около тръбичките - там където са свързани към външното тяло, защото според него ако монтажниците не са си свършили както трябва работата можело да е изпуснал от там и да не му достига да включи на топло. Като отидох и кво да видя - омаслено, обадих му се на управителчето по ГСМ-а и той каза, че ще си разменят реплики нещо с сервиза. Сега чакане му е майката да видим в понеделник кво ще стане като дойдат да го гледат и после ще му мисля ако не се оправи.

Междувременно съм си свалил от нета Закона за защита на потребителя и сега го чета ОТ-ДО и после ще видим кой какви права има, че тея нещо много ми философстваха.... :beat_butt2

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 08 ное 2009 18:26

Точно вписването в книгата за рекламацията е ключа!
Явно от нея се страхуват, щото там пише кога е приет и кога е върнат продукта.
Мен така ми се извиняваха от технополис на коледа mhihi mhihi mhihi
Щото им давам една преса за коса към края на Ноември и ония с дежурното - ама що идвате при нас, а не при сервиза. Викам вие ЗЗП чели ли сте mhihi mhihi mhihi И оная ме прати директно на бюро "Рекламации" mhihi mhihi mhihi На рекламации пък оная почна да ми пуфти, че тя трябвало да плаща куриера. Викам проблема не е мой mhihi mhihi Записа ме, припомних й, че трябва до 1 месец да е готова, че жената ще пририта mhihi
И ми звънят по коледа "Много се извиняваме, но поради коледните празници се налага да ви забавим рекламацията, ще е готова до 3 януари" mhihi mhihi mhihi
Значи могло да бъдат и любезни, като им стъпиш на врата.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 08 ное 2009 18:37

ISRalien написа:Щото им давам една преса за коса към края на Ноември

точно се притесних че няма с какво да се накъдриш mhihi mhihi mhihi
п.с. вписване в книгата за рекламация му е майката.
и имаше там някъв срок /май 1 месец/ да отсранят проблема.

п.п. еххх къде е ЛюбоБГ mhihi

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 08 ное 2009 18:59

santo_trafficante написа:п.с. вписване в книгата за рекламация му е майката.

:да: :да: :да:
Колега, да това е!
Прави си сметка, ча МТЕЛ февруари миналата година нямаха такива книги в търговските си обекти и тези от КТЗП ги насметоха и направо ми подариха лизингов скъп телефон, като ми върнаха вече платените вноски и ме освободиха от останалите. :applause:
Апарата беще отремонтиран в нарушение на месечния срок, но и до момента работи перфектно и не го продавам защото ми казаха, че ще е лоша поличба и трябва да си е наш завинаги (на детето).

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 08 ное 2009 19:25

от така известно време се занимавам с климатици . колеги защо си купувате такива измислени климатици като хаер.. мидеа и разни други тем подобни 5-600 левови климатици , поне като взимате съберете повечко лев и вземете нещо качествено . аз препорачвам на който ме пита само дайкин . общо взето не съм ходил на рекламация на дайкин.

до колкото знам от колежката в офиса тея климатици хаер ... поне които фирмата взима от технополис ги водят с 1 година гаранция , обаче изобщо нямали гаранция и фирмата която го слага си я поддържа

та отсносно проблема - щом не духа топло , ако вътрешното тяло върти и ако външното работи ( перката и компресора ) - значи няма фреон (но не задължително). отсносно мазното което си видял предполагам на външното тяло или е пропуск от тръбите или просто като се завиват манометрите с които се измерват наляганията е изпуснало малко ( няма как да не изпусне докато завиват/отвиват манометрите).
след като са дошли техниците би трябвало да видят първо дали има фреон . ако има то значи проблема е някаде по самия климатик - платки , датчици , компресор и т.н. ако има пропуск от тръбите би трябвало да направят нови конуси , да вакумират системата и ако държи вакум да го заредят . ако има нещо изпушило по принцип климатика дава грешки - светват лампите на вътрешното тяло в различни комбинации и според комбинациите техника има насока какво може да е изгоряло . просто не вярвам тази платка да изгаря всяка зима

щом е в гаранция трябва да ти го отремонтират . относно замяната с нов незнам как стоят нещата , но в крайна сметка нали знаеш - клиента вигаги има право така че притеснявай ги докато не го оправят като хората или направо да ти го заменят с нов .

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 09 ное 2009 14:27

Такаааа, днес пичовете от сервиза не дойдоха никакви. Трябваше са са на адреса преди обед, но уви не дойдоха. Сега ще си трая и след като мине 1 месец отивам направо в магазина и си заплювам нов.

Да са живи и здрави!

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LEADER_ » Пон 09 ное 2009 15:01

driver написа:Такаааа, днес пичовете от сервиза не дойдоха никакви. Трябваше са са на адреса преди обед, но уви не дойдоха. Сега ще си трая и след като мине 1 месец отивам направо в магазина и си заплювам нов.

Да са живи и здрави!

Гарантирам ти че след месец ще ти го заменят с нов щом си се записал в книгата.Няма отърване от тоз закон.Най-вероятно има теч на фреон.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 09 ное 2009 15:09

Докато мине месеца си вземи една духалка за 16 лв от някой магазин, да не мръзнеш...

Последна промяна от batmilko на Пон 09 ное 2009 17:48, променено общо 1 път.
Причина: Спам - ако не му го кажеш, колегата ще умре от студ ли?

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 10 ное 2009 14:16

Днес майсторите от сервиза благоволиха да дойдат. Оказа се, че климатика е изпуснал фреона. Попитах ги за причината за това, но ми казаха, че можело да се случи след 1 месец или след 20 год. - Божа работа. :lol:

Аз останах очуден и ги попитах дали случайно те не са виновни - некадърен монтаж може би?? А онея кат се вкиснаха, че ги наричам некадърници, само дето пара от ушите не взе да им излиза. :twisted:

Както и да е, заредиха го там правиха, струваха и сега си топли перфектно. Попитах ги дали могат да ми кажат изходящата температура, ама след няколко секунди мълчание със строснат и изнервен тон единия ми вика "50 градуса" Викам му сигурен ли си, дай да видя, а оня направо му избиха бушоните и едвам се удържа човечеца да не избухне. :twisted: Викам им, ами ако пак изпусне фреона кво правим - те "Пак ще дойдем да го заредим". - Да ама аз повече няма да им се обадя и направо ще отида в магазина да ми го сменят с нов и ще искам друг сервиз да монтира новия. От 06.11.09 тече едномесечния срок да се отремонтира, ако пак се бъгне до тогава искат не искат ще го сменят.

Тва е за сега, дано не ми се налага повече да се занимавам с тях, защото май следващия път ще отида направо в Комисията за защита на потребителя и те да се рзправят както си знаят със сервиза и магазина.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Вто 10 ное 2009 14:33

driver написа:Днес майсторите от сервиза благоволиха да дойдат. Оказа се, че климатика е изпуснал фреона. Попитах ги за причината за това, но ми казаха, че можело да се случи след 1 месец или след 20 год. - Божа работа. :lol:

Аз останах очуден и ги попитах дали случайно те не са виновни - некадърен монтаж може би?? А онея кат се вкиснаха, че ги наричам некадърници, само дето пара от ушите не взе да им излиза. :twisted:

Както и да е, заредиха го там правиха, струваха и сега си топли перфектно. Попитах ги дали могат да ми кажат изходящата температура, ама след няколко секунди мълчание със строснат и изнервен тон единия ми вика "50 градуса" Викам му сигурен ли си, дай да видя, а оня направо му избиха бушоните и едвам се удържа човечеца да не избухне. :twisted: Викам им, ами ако пак изпусне фреона кво правим - те "Пак ще дойдем да го заредим". - Да ама аз повече няма да им се обадя и направо ще отида в магазина да ми го сменят с нов и ще искам друг сервиз да монтира новия. От 06.11.09 тече едномесечния срок да се отремонтира, ако пак се бъгне до тогава искат не искат ще го сменят.

Тва е за сега, дано не ми се налага повече да се занимавам с тях, защото май следващия път ще отида направо в Комисията за защита на потребителя и те да се рзправят както си знаят със сервиза и магазина.

Близо една година бачках като монтажник на климатици в Тошиба и до сега такова нещо да изпусне вреона не ми се е случвало и честно да ти кажа това си е точно това което си им казал некадърен монтаж,ако не изпуска фреон климатика имаш ли напредстава колко време ще кара с този фреон толкова че вече ще летим а няма да караме коли

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”