През октомври 2007 г. на жена ми баща и купи климатик ХАЕР с 3 години гаранция, който се оказа че е дефектен. Проблема му е, че не иска да работи на отопление. След като се е обърнал към сервиза посочен в гаранционната карта се наложи да чака повече от месец да доставят някаква платка която е била проблемната част. Отремонтиран климатика и уж работещ следващата година горе-долу посъщото време климатика отново не работи на отопление. Отново се повтаря същата процедура със сервиза, които са доста невежливи и изнервени винаги, пак чака 1 месец за платка и мръзнат зимата без климатик, отново проблема е оправен уж.
Вчера пущаме климатика на отопление и опа изненада - отново не работи на отопление

Сега вече съм твърдо решен да отида направо в магазина /Densi/ и да поискам направо смяна с нов.
Въпроса ми е: Имам ли законово право след като вече 3 -ти път дефектира климатика да искам да го сменят с нов? Климатика е все още в гаранция.
Твърдо съм решен ако ми се направят на интересни да се обърна към Комисията за защита на потребителя и да си търся правата по всякакъв начин!