Какъв инхалатор да изберем за детето си ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Какъв инхалатор да изберем за детето си ?

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 08 ное 2009 17:30

Колеги въпроса ми е ясен от самото заглавие,трябв ада закупим инхалатор за малкия,защото по този начин щял по-бързо да си излекув акашлицата и няма да му слезе надолу към белите дробове,поне така разбрах от жена ми и педиатърата ни.Жена ми изчете всичко в БГМАМА ма там говорят все едно и също,което на нея не и допада много както и на джипито ни.Та моля ви помогнете в намирането и закупуването на тоз уред,кой какво ползва или е чул от познат че е хубаво и ефикасно за ползване,че сега с тез вируси направо си е е**ло майката и по-добре да вложиш некой лев в такава машинка от колкото да ги даваш за лекарства и детето ти да се мъчи и страда кат грешен дявол :banghead: Благодаря предвартелно на отзовалите се в таз доста сериозна бих казал тема :idea:

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какъв инхалатор да изберем за детето си ?

Мнениеот pit » Нед 08 ное 2009 18:42

От педиатричната аптека до "Втора Градска болница" тя е на бул. "Ботев", ние взехме преди година за 156.00лв. инхалатор на "ARTSANA" ето модела

Изображение

http://www.picindolor.com/Prodotti/tabid/65/language/en-GB/IdItem/448/language/en-GB/Default.aspx

Идеална работа върши, мощен е, има две маски в комплекта, както и накрайник който се захапва директно, и за голям човек стават. Слагаме като течност "СТЕРИМАР" или може и с вода дестилирана, че се запушва клапана но той е пластмасов и се чисти лесно с четка на течаща вода.

Само да допълня, с него "обслужваме" вече една година 3 деца, две от мойте малките и едно на балдъзата :lol:

Последна промяна от pit на Нед 08 ное 2009 18:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 08 ное 2009 18:43

Ако е с астма и е регситриран му се полага.
Пример с 1 ; " Medel "Microgen compresor nebulizer system for home User. Уж италиански
Разпространява "Елпак" София 02/945516
Пловдив 032/764522
Варна 052 / 602360
Телефоните може да са променени. Използвам от отдавна за малкия .

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 08 ное 2009 20:41

За ЕЛПАК ако искаш помощ-мога да питам ако те устройва-живея на 30 метра от офиса им.Всеки ден ми паркират пред гаража :a boi de

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 08 ное 2009 21:21

Колеги спрете!Това не е тема за интернет дискусия!Точно по моята специалност е,но телемедицината крие много рискове :banghead: :banghead: :banghead: ..затова се въздържам от препоръки!Медикаменти се изписват само след преглед!!!Не по интернет!!!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 08 ное 2009 21:47

Сега да кажа че на нас не ни е за някво заболяване сериозно да чукна на дърво,като асма или тем подобни,просто педиатъра ни каза че е хубаво да имаме такова нещо под ръка и примерно малкия като започне да кашля да му се правят инхалации,разбира се първо след консултация с нея т.е. тя да прегледа детето НЕ аз сам на своя глава да му правия тези процедури.Тя обаче не се наемала да ни препоръча такъв уред,а ние да сме си изберели някъв,но за съжаление ние незнаем какво да вземем,та за това ми е и питането,някой който се е сбъсквал/ползвал с това нещо да каже/препоръча такъв уред,затова Joker,ако можеш дай ми моля ти се някъв съвет какво да вземем.Със сигурност няма да се самолекува ме,ма като ми каже ако имате,па аз нямам и последния път трябваше да се мъчим с тенджера с вода и там разните му салтанати и кърпи и ...........бля бля направо ми се доревава :banghead:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 08 ное 2009 23:27

Мите
не поставям диагнози, но за моята дъщеря, преди години купувах ОМРОН
около 160 лева , това ми препоръча лекаря

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 10 ное 2009 7:04

И ние имаме ОМРОН и си е ОК, но...поговори хубаво с лекаря, щото нашия сме го ползвали 3-4 пъти...ей така си седи :?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 10 ное 2009 23:20

drmilendd написа:И ние имаме ОМРОН и си е ОК, но...поговори хубаво с лекаря, щото нашия сме го ползвали 3-4 пъти...ей така си седи :?

:idea: :idea: :idea: ...преглед от пулмолог!...добрият инхалатор е много скъпо нещо и само при определени състояния си заслужава инвестицията!А инхалаторът колкото и да е добър не може да предотврати астмата!!!!Там нещата са други....далеч по-сложни...Аз лично не виждам смисъл от инхалатор ако детето не страда от астма...пък и тогава домашният инхалатор не е най-доброто...има си стандартизирани инхалаторни лекарствени форми....и далеч по евтини приспособления за ползването им от деца.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”