Koй телевизор да избера?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
The ReD One
Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
Двигател:

Koй телевизор да избера?

Мнениеот The ReD One » Пон 07 дек 2009 15:02

Здравейте колеги,
дойде време и аз да се оборудвам с ново тв и понеже така и не можах да реша кой точно да взема, реших да се допитам до вас:)
Та чудя се между този:
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09051971
и този:
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09051976
Спрял съм се на сони, понеже ресийвъра ми е сони и искам да ползвам максимално малко дистанционни. Имам комп, който съм сложил в секцията и искам да ползвам тв-то за гледане на тв, филми и интернет /когато жената е захапала лаптопа/.Разликата между двата посочени тв-та е 100-те херца и съответно около 300 лв. Та моля, кажете заслужава ли си да се дадат тези пари от горе? допитах се до познати и ми казаха че херците били важни и да не правя компромис с тях! при по малко от 100 херца се наблюдавал ефект на размазване при по бързи движения /футболен мач, бързо минаващ текст и т.н./. Смятам да пусна "цифрова телевизия" на евроком само на новия телевизор, които ще взема/ сега имам кабелна/ понеже според телефонните разговори, които проведох общо взето със всички доставчици, само евроком предлагат услугата за САМ модул с карта - при другите /булсат, мегалан,мтел/ трябва задължително цифров приемник, който аз не искам да имам/пак заради дистанционните/!
Благодаря предварително за помощта!
п.с. не искам коментари от сорта на - този е мно оскъп, вземи си LG или Самсунг. Казах каква ми е причината да искам сони. Ако има друг вариант на сони, с радост ще го видя и него! Като краен вариант мога да взема и 32'', но пак стоу въпроса - 100 херца или не :(

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Koй телевизор да избера?

Мнениеот Tyan » Пон 07 дек 2009 15:06

има много теми за телевизори в който можеше да си пуснеш питането ноооо както и да е ..... моят съвет е, все тая кой от двата, но обмисли да си вземеш по голям защото този ще ти умалее :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 07 дек 2009 15:16

щом ще е сони модела е KDL 37 W 5500
но както казах в друга тема W 5500 е с по лоши показатели от предходния му W 4500 чети тук http://forum.setcom.bg/index.php?topic=41480.0

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 07 дек 2009 15:18

Tyan написа: все тая кой от двата, но обмисли да си вземеш по голям защото този ще ти умалее :)

37 инча, е колко да си вземе 52 ли :roll:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 07 дек 2009 15:18

Скачай на W-то!
Motionflow-а си е предимство. За разлика от стандартния 100-херцов double scan, който няма никакъв ефект при LCD-тата и е само търговски трик за повече продажби, то Motion Flow (Sony), INTELLIGENT Frame Creation (Panasonic) и подобните им са разработени за премахване на един от недостатъците на LCD технологията, а именно бавното време за реакция на матрицата и съответно - размазване на картината при бързи движения.
Реално системата анализира разликата между кадъра, който се излъчва в момента и този, който трябва да се излъчи в последствие и вмъква изкуствени кадри с разликата между тях като така създава много по-плавна картина.

Layer написа:
Tyan написа:37 инча, е колко да си вземе 52 ли :roll:

Колкото повече - толкова повече (Мечо Пух) :bowdown

Колкото и голям да вземе, винаги после ще се тюхка защо не е взел следващия по големина
Аз от 2 години се ядосвам, защо взех 40, а не 46 8)

Bobbi
Автомобил: VW Golf
Двигател: ABF 1996
Контакти:

Мнениеот Bobbi » Пон 07 дек 2009 16:13

Скоро бях изправен пред подобна дилема и накрая реших въпроса със съзерцаване над 15 мин. Внимателно сравнявах смяната на кадрите и контраста между наколко конкурента и сред тях изпъкна този Philips, съответно него си и купих. Беше 1700 лв., очарован съм от картината:

Изображение
Но най- добре отиди в магазина и гледай.. гледай.. :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”