Разлика между външни HDD - WD Elements

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Разлика между външни HDD - WD Elements

Мнениеот Haralampi » Вто 01 дек 2009 14:56

Опитвам се да открия дали има (и ако да каква) разлика между по-стария и новия модел на WD Elements 1 ТБ, извън кутията разбира се!?

Моделите са както следва:

WDE1U10000 (по-стария)
Изображение

WDBAAU0010HBK (новия)
Изображение

Лично на мен стария дизайн ми харесва повече, но ме интересува техническа разлика дали има и каква ? :?

И двата са с 8mb кеш и 7200 оборота.... Еднакви изходи (т.е. само USB)... :?
Пък да пунсат нов продукт с единствена разлика в Case-a ме съмнява... предполагам, че все пак е с друг диск.

Последна промяна от Haralampi на Пет 04 дек 2009 15:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Разлика между външни HDD - не откривам

Мнениеот maxpayne » Вто 01 дек 2009 16:38

Наистина едва ли е един и същ hard-a вътре, но не мога да намеря инфо кой точно модел слагат. Бих ти препоръчал обаче с eSATA да си вземеш, иначе ще ти порасте брада докато прехвърлиш 30-40ГБ

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 01 дек 2009 17:02

Самия HDD е S-ATA, но полза от това няма, при положение, че е с USB изход. А от S-ATA изход нямам полза, тъй като нямам такъв на компютъра ;)
Firewire би било по-смислено, ама няма такъв външен с Firewire и/вместо USB, на сходна цена, пък ценовата разлика между Elements и Essential просто не си заслужава в моя случай.

И аз не мога да намеря повече инфо за самия HDD извън основните параметри, които са еднакви и при двата... :?

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 04 дек 2009 15:23

Малко ъпдейт за тези, които биха били или са пред същата дилема:

По стечение на обстоятелствата ми попаднаха и двата модела в ръцете и пак по стечение на същите в крайна сметка се въоръжих с по-новия модел.

Все още не ми е ясно дали хардовете имат технически разлики и какви, НО що се касае до case-овете:

1. Стария модел е съъс стабилен метален case, затапен от двете страни с пластмасови тапи на щипки, покрити отгоре с гумени буфери, както се вижда на снимката. Пластмасичките хлопат, ако ги няма гумите, но иначе с тях всичко е стабилно и добре изглеждащо

2. Новия от своя страна, освен по квадратен и по-грозен според мен, е и изцяло от пластмаса - Case-a си е от всякъде чистак пластмаса - няма дори гума, камо ли метал. Освен това е и по-голям (дебел).

Та ако някой ще си взима - бих препоръчал стария модел! Хем е по-красив и по-малък, хем много по-устойчив като кутия!
Явно WD са решили да пестят от качеството на кутиите и за това и "новия" модел.... :?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”