GSM техници

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

GSM техници

Мнениеот Nikkolay » Съб 12 дек 2009 19:05

Колеги, преди 6 месца си купих Sony Ericsson W302 от магазин на Глобул.
Още отначало обаче, с когото и да говоря, от другата страна не ме чуват хубаво, все едно говоря "нечленоразделно", понякога прекъсва за 1-2 секунди и нищо не се чува. Проблема най-вероятно е в микрофона. Освен това доста често телефона не прави връзка с компютъра през USB-то. Вкарвам и го изкарвам безброй пъти, показва ми на телефона, че е активирано USB-то обаче не мога да си вляза в телефона през компютъра.Чак на 20-30-тия път се получава :banghead:
Лошото е ,че съм изгубил гаранцията :banghead:
Някой колега от форума случайно да е GSM техник :roll:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: GSM техници

Мнениеот Barboukov » Съб 12 дек 2009 21:07

Ако искаш колега прати ми го до Русе. Има кой да го погледне. Ако ти се занимава драсни на лично или на GSM - viewtopic.php?f=4&t=52542 ...

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 12 дек 2009 22:05

Barboukov написа:Ако искаш колега прати ми го до Русе. Има кой да го погледне. Ако ти се занимава драсни на лично или на GSM - viewtopic.php?f=4&t=52542 ...

мале братче, чак в Русе не мога да го пращам :horror: Не мога да остана без телефон сумати време :)
Някой колега от София случайно да разбира от GSM-и или да работи в някакъв сервиз.
Че искам познат да ми го разчовърка, защото в глобулските сервизи 1 седмица ще ме влачат най-малко.

п.п. Иначе благодаря за предложението! :beer

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Нед 13 дек 2009 0:36

ако не намериш никой тука, мога да ти препоръчам едно момче - супер свестен, добре работи и ще ти свърши работа, ако не може, то поне ще ти каже къв е проблемът и къде да отидеш!
има магазин на Пиротска близо до кръстовището с ул. Княз Борис, като идваш от халите ти се пада вдясно

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Нед 13 дек 2009 13:00

Да ползвам и аз темата на колегата :oops: :oops:

с HTC Touch Pro съм. Купено от Жар :(.. вярно е в гаранция още, но като им знам сервиза, ич не ми се искам да се занимавам с тях.
Разбрах от Вип Трейдинг че официален сервиз на НТС има в Румъния, в БГ още не сме дорасли явно.. деиш...
Проблема явно е в говорителя на слушалката - пращи, дрънчи, накъсва докато слушам отсрещния на линията (на слушалки или високоговорител няма проблеми).. все едно е скъсана мембрана...
май предпочитам да си платя ремонта, ако не се окаже прекалено скъп..

някакви идеи?

П.П. в БГ са няколко вносителите (ВИП Трейдинг, О-конект..) но не знам от кого Жар купуват телефоните, за да се обърна към сервизника.
Питах, но отговор нямам.. шшшитз..

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Нед 13 дек 2009 23:02

тук има много инфо: http://forum.gsmhosting.com/vbb/index.php
за колегата със СЕ опитай с мастер ресет ако не стане нов флаш
за bratt често се получава и от замърсена мамбрана,но не е изключено да е за смяна с нов buzzer/speaker

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 14 дек 2009 0:44

Bratt написа:

П.П. в БГ са няколко вносителите (ВИП Трейдинг, О-конект..) но не знам от кого Жар купуват телефоните, за да се обърна към сервизника.

Драсни ми утре едно лично да ме подсетиш да попитам от кой купуват Жар че ше забравя на 100% :drunk :banghead: с тая тъпата глава

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 14 дек 2009 10:01

Matematiks написа:
Bratt написа:

Драсни ми утре едно лично да ме подсетиш да попитам от кой купуват Жар че ше забравя на 100% :drunk :banghead: с тая тъпата глава

купуват от виптрейдинг mhihi
Тони,закарай си го на виптрейдинг или по-точно от тези ТУК.
Така или иначе,жар пак там ще го занесат mhihi
А проблема ти е в мембраната на говорителя.Уви,сменя се с новичка :wink:
Време за отремонтиране,около 2 седмици

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пон 14 дек 2009 13:59

Сменя се целия говорител. Няма такъв филм със смяна само на мембрана. По принцип са евтини говорителите (независимо за какъв GSM), реално цената им е до 4-5 лв. Бих предложил смяна на говорителя, но за HTC нямам никакви :(

А колегата със SE-то да вземе една стара четка за зъби, да капне 5-6 капки спирт на нея и да търка яко буксата - 99% SE-та не се връзват с USB заради лош контакт, буксите им много лесно се оксидират. Освен това прекъсването на микрофона също има голяма вероятност да е причинено от буксата в случай, че от време на време дава утечка и се зачудва дали не е включено HF.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пон 14 дек 2009 16:35

това с четката наистина ли е така. Буксата, където включвам USB-то и зарядното е една и съща. Да не взема да го прецакам още повече, ако го търкам с четка за зъби :Mr Green Fun :oops:

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Пон 14 дек 2009 16:58

За почистване само на буксата ползвайте една дървена клечка за зъби, няма да се получат никакви драскотини и е съвсем безопасно. Вече ако окиса е вътре в буксата, клечката няма да помогне.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 27 юни 2011 20:36

Luper написа:ако не намериш никой тука, мога да ти препоръчам едно момче - супер свестен, добре работи и ще ти свърши работа, ако не може, то поне ще ти каже къв е проблемът и къде да отидеш!
има магазин на Пиротска близо до кръстовището с ул. Княз Борис, като идваш от халите ти се пада вдясно

Днес мой приятел ходи с блекбери с бял екран при същия пич. Той го отворил и видял, че само кабела се е откачил. Оправил му телефона и не му искал никакви пари.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”