Техномаркет или Технополис

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Техномаркет или Технополис

Мнениеот didko » Пон 21 дек 2009 12:26

Решил съм да си направя един новогодишен подарък: PHILIPS 32PFL8404H, дилемата сега стои от къде да го взема, http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09054117 или http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA586A452362F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBA586A452362F1A90A002481B479E951DF1BED6F6D45418EAB621055213C64)/.do?rf=y цената е една и съща предполагам така стоят и нещата с гаранциите, остава сервиза (то да не се налага де) на кой магазин(сервиз) може да се има по-голямо доверие? Моля споделете мнение ако сте ползвали услугите на въпросните магазини.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Техномаркет или Технополис

Мнениеот Pichaga » Пон 21 дек 2009 12:30

доколкото знам откъдето и да го купиш ще ползваш сервиза на филипс, като основен мисля че е Пан сервиз

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 21 дек 2009 12:31

Pichaga написа:доколкото знам откъдето и да го купиш ще ползваш сервиза на филипс, като основен мисля че е Пан сервиз

:да:
но трябва да го занесеш в съответния магазин, и от там да го пренасочат към ПАН и мин. 1месец чакане

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пон 21 дек 2009 13:19

До колкото съм запознат с нашето законодателство ти имаш някакви взаимоотношения с магазина а не със сервиза (все пак стоката е закупена от магазина Х а не от сервиза), и следователно при евентуален проблем връщаш (носиш) повредената стока в магазина(а не на посочените на гърба на гаранционната карта сервизни бази). От там на татък проблема си е техен в кой сервиз ще я дадат за отремонтиране. Тък идва тънкия момент: в кой магазин ще отреагират адекватно. Мисля че това е фирмена политика и не вярвам в различните магазини да работят по по-различен начин-едни да се опитват да ремонтират в собствената си сервизна база а други да препращат към фирмения сервиз.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 21 дек 2009 13:23

Колега, аз съм пазарувал и от двата доста пъти и смело твърдя, че Технополис е по-добре.
В Техномаркет винаги гледат с нещо да те преметнат.
Последния пример беше за същия или може би подобен Philips 32".
Платихме го и се опитаха да ни пробутат същия модел, обаче с 1-2 букви по-късо име, което означава доста по-малко екстри и по-ниска със 150лв. цена.
Светнахме се и се извиняваха дълго. mhihi
Имам и други случаи там.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 21 дек 2009 13:29

хахаха човека още не си е купил филипса и го пратихте по сервизите :)

не че няма да му се наложи наистина да ги ползва скоро щот филипсите продавани в бг са пълни дървета ама все пак :)

а Пан сервиз са възможно най - скапани сервиз за каквато и да била техника
да не се налага човек да опира до тях

иначе е все тая избора кой от двата техно -магазина
все един член !

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 21 дек 2009 13:45

що тия продавани в Гърция, сигурно са по качествени ....стига с тия митове и легенди вече ...или поне ако се твърдят такива неща трябва да са подкрепени с доказателства ... защото тука ще го прочетат Х брой душици и после експоненциално слухът става истина.....

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 21 дек 2009 14:10

ако му се наложи да го рекламира(връща) поради дефект в гаранция,от магазините си го пращат в сервиза.
Оттам вече,ако неможе да бъде отстранено,му се издава бележка от сервиза,с която отива в който и да е магазин,да си избере друго.
На филипс сервизната система е една за цял свят.Всеки уред с проблем влиза в база данни,която четат всички по света,не само у еУропата :wink:

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пон 21 дек 2009 14:16

LILO&STICH написа:ако му се наложи да го рекламира(връща) поради дефект в гаранция,от магазините си го пращат в сервиза.
Оттам вече,ако неможе да бъде отстранено,му се издава бележка от сервиза,с която отива в който и да е магазин,да си избере друго.
На филипс сервизната система е една за цял свят.Всеки уред с проблем влиза в база данни,която четат всички по света,не само у еУропата :wink:

Да, поредноста е ясна, въпросът беше къде, в кой техно--- ще реагират адекватно, без заучени фрази: Ми то не е наша работа обърнете се към сервизните бази отбелязани на гърба на гаранцията и т.н. в тоя дух и сответно една камара нерви от моя страна.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пон 21 дек 2009 14:57

ПАН сервиза в Люлин са отврат, там имах яко караници, накрая след като се свъпзах с шефовете на Tefal ми издадоха въпросния протокол за подмяна на уреда. Искаха да ми седи ел. кантар 40дни в техния сервиз, при условие че въпросния кантар не подлежи на ремонт и трябва на момента да ми издадът протокол за подмяна и с него да взема нов от магазин Техномаркет.
ПАН сервиз има и в Лозенец - той е ОК.
От технополис имах подарък телевизор, на който му се появиха сини и зелени потна. Сервиза на Технополис, който им беше преди години в самия Технополис в Люлин ми казаха, че като се появът да го изключа от контакта и така да седи 24ч. :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock

aito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aito » Пон 21 дек 2009 15:47

Zoran написа:ПАН сервиза в Люлин са отврат, там имах яко караници, накрая след като се свъпзах с шефовете на Tefal ми издадоха въпросния протокол за подмяна на уреда. Искаха да ми седи ел. кантар 40дни в техния сервиз, при условие че въпросния кантар не подлежи на ремонт и трябва на момента да ми издадът протокол за подмяна и с него да взема нов от магазин Техномаркет.
ПАН сервиз има и в Лозенец - той е ОК.
От технополис имах подарък телевизор, на който му се появиха сини и зелени потна. Сервиза на Технополис, който им беше преди години в самия Технополис в Люлин ми казаха, че като се появът да го изключа от контакта и така да седи 24ч. :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock

прави са.ще се оправи.даже не е нужно 24.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 21 дек 2009 18:09

Zoran написа:...

Аз носих за ремонт там съббуфер от двд-то.
Седя един месец и все ми казваха, че ще ми звъннат. Накрая отидох и овцЪта там ми каза, че понеже трябвало да се пренавие намотката, а тя била с много тънка тел, на майсторите не им се занимавало и ако искам да го оправят да им платя 50 долара (що пък точно долари не знам). От тогава не съм стъпвал в Технополис, няма и да го направя.

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 21 дек 2009 19:11

Мен пък ме боцнаха най-безсрамно в Техномаркет и ще ги оплювам докато съм жив :не: :не: :не:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 21 дек 2009 23:05

Колега , ти щом още преди да си купил телевизора си мислиш за сервизи ...
Според мен , не си купувай и няма да имаш ядове с сервизи :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 21 дек 2009 23:17

Вносителите на Китайска стока за България са едни и същи колга, дали ще го вземеш от Техното, или от някой малЪк, тротоарен магазин, всичко е на късмет, така че преди да си вземеш ТВ-то отиди опей се на поп, белким не набараш най калпавия, така един приятел с Махало си взе хладилник от склада на Технополис, и пак се развали. Така че когато го вземаш не мисли за това, а просто почерпи на където погледнеш и дано сервиз да не види твойто ТВ :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”