Искам да се махна от VIVACOM -как?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Искам да се махна от VIVACOM -как?

Мнениеот tisho_tch » Пет 27 ное 2009 19:02

Проблема е следният: вързах се с договор с виваком за интернет и домашен телефон, но интернета се оказа ужасен и е истинско мъчение да се ползва. Както разбрах разтрогването на договора е доста трудно и се питам ако им зарежа услугите за нет и телефон и не плащам абонаментните такси дали ще могат да ме накажат да плащам неустойки и т.н, има ли измъкване от тази ситуация ?

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Искам да се махна от VIVACOM -как?

Мнениеот faint » Пет 27 ное 2009 19:11

премести си интернета на адрес на който няма техническа възможност за АДСЛ

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 27 ное 2009 19:24

еми реално и на сегашния адрес нямам нормален интернет, от обещаваните 10 mbps за сваляне - аз достигам трудно дори 2 mbps. Засега ме интересува дали могат да ме принудят да плащам неустойка по договора ако им махна кабеляците?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 27 ное 2009 19:29

tisho_tch написа:еми реално и на сегашния адрес нямам нормален интернет, от обещаваните 10 mbps за сваляне - аз достигам трудно дори 2 mbps. Засега ме интересува дали могат да ме принудят да плащам неустойка по договора ако им махна кабеляците?

Колега, ако имаш договор към интернета и телефона (домашният) няма как да се откажеш без да си плащаш. Пробвай с номера, отиваш в офиса им казваш че ще продаваш жилището или че заминаваш за чужбина и може да изкараш късмет да ти махнат интернета, но за неустойките прочети внимателно договора, там няма начин да не пише.

п,п Но лично мое мнение е че няма как да стане, има ли договор ще те накарат да си платиш до краята на годината. Но дано да не съм прав.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 27 ное 2009 19:40

tisho_tch написа:еми реално и на сегашния адрес нямам нормален интернет, от обещаваните 10 mbps за сваляне - аз достигам трудно дори 2 mbps. Засега ме интересува дали могат да ме принудят да плащам неустойка по договора ако им махна кабеляците?

КЗП - Те не са спазили условие по договора.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 27 ное 2009 19:53

Тц
Обещали са му ДО 10 mbps, а не гарантирани 10. С тези две буквички са си вързали гащите и по-ниската скорост, за съжаление, не е нарушение на договора от тяхна страна.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 27 ное 2009 20:16

я пробвай да си сложиш стат настройки

ип. 192.168.1.2
суб: 255.255.255.0
гат. 192.168.1.1
днс: 212.39.90.42
днс:212.39.90.43

Сподели после има ли резултат.

Надявам се да правиш разлика между мегабит и мегабайт:)

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 27 ное 2009 20:22

Sunny написа:Тц
Обещали са му ДО 10 mbps, а не гарантирани 10. С тези две буквички са си вързали гащите и по-ниската скорост, за съжаление, не е нарушение на договора от тяхна страна.

Дали е "Тц" не знам, но те предлагат три скорости за интернет с различни тарифи бе хора !!! това са 6, 10 и 12Mbps. След като плашам за до 10Mbps мисля че не трябва да поддържа 1-2Mbps нали :wink: иначе и по-ефтината тарифа от 6Mbps би ми свършила работа за този скапан интернет нали :не:

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 27 ное 2009 21:18

Jogo_1 написа:
Надявам се да правиш разлика между мегабит и мегабайт:)

:applause:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 27 ное 2009 21:23

tisho_tch написа:Дали е "Тц" не знам, но те предлагат три скорости за интернет с различни тарифи бе хора !!! това са 6, 10 и 12Mbps. След като плашам за до 10Mbps мисля че не трябва да поддържа 1-2Mbps нали :wink: иначе и по-ефтината тарифа от 6Mbps би ми свършила работа за този скапан интернет нали :не:

Колегата много правилно ти е казал. Вместо да се... учудваш вземи си прочети договора. Като работещ в бранша мога да ти гарантирам, че няма такъв тъп доставчик на интернет, който да си вкара автогол и в договора му да няма "до" еди си колко мегабита/сек. Говорим само за абонати тип "домашен интернет", не намесваме специалните тарифи за корпоративните клиенти. Общо взето ще плащаш като поп и това е, друг път просто чети какво подписваш и се захласвай по-малко по агентите директни продажби на Мтел, Глобул, Вивател и други такива измекяри mhihi
Ако клаузата в договора гласи, че трябва да ти доставят до 10 Мбит/сек, това значи, че дори и да ползваш 0.01 Мбит/сек нямаш право да плачеш :dummy:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 27 ное 2009 21:26

корект!
ние се набихме с кейбъл тел трипъл фък
първата седмица или две нет-а биваше от тогава съкс яко
като изтече договора не знам кво ще правим

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 27 ное 2009 21:29

Ами ще те посъветвам - сменяш доставчика. Една клиентка скоро се оплакала, че вече трети доставчик сменя и все не й върви интернета :063: Иначе по въпроса с твоя проблем конкретно пиши ПМ, ще опитам да помогна с каквото мога. Става дума за КейбълТел - Стара Загора предполагам? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 27 ное 2009 21:41

вкара ли стат ИП, има ли ефект или не ?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 27 ное 2009 22:16

Няма ли най-накрая някой такъв недоволен клиент от нещо си/ най-вече се случва от мобилни, интернет, кабелни и пр. оператори/ да сканира договор да го сложи тука и да разискваме евентуалните решения на проблема.

от къде може да знаеме какво точно пише?
обещаваме или гарантираме
лично аз думата "обещавам" не съм я срещал в двустранен договор.
малко по-сериозно трябва да подходи автора ако иска сериозни отговори.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 27 ное 2009 22:17

Jogo_1 написа:вкара ли стат ИП, има ли ефект или не ?

не колега не ми се занимава повече, днес дори идваха техни техници да проверяват и казаха да чакам до понеделник дано нещо се оправи !!! сменяха всякакви настройки и прочие..

stefan4o написа:Колегата много правилно ти е казал. Вместо да се... учудваш вземи си прочети договора. Като работещ в бранша мога да ти гарантирам, че няма такъв тъп доставчик на интернет, който да си вкара автогол и в договора му да няма "до" еди си колко мегабита/сек. Говорим само за абонати тип "домашен интернет", не намесваме специалните тарифи за корпоративните клиенти. Общо взето ще плащаш като поп и това е, друг път просто чети какво подписваш и се захласвай по-малко по агентите директни продажби на Мтел, Глобул, Вивател и други такива измекяри mhihi
Ако клаузата в договора гласи, че трябва да ти доставят до 10 Мбит/сек, това значи, че дори и да ползваш 0.01 Мбит/сек нямаш право да плачеш :dummy:

колега както казах и по-горе има тарифен план до 10Mbps и отделен план до 6Mbps. След като стигам до 2Mbps max. следователно няма как да твърдят че изпълняват договорът си. Между другото това ми обясниха и техниците им, така че бъди сигурен че няма да плащам като "поп".
Причината да повдигна темата е че трябва да пращам жалба до София, а отговорът от централата идвал след 20-ина дена, а за толкова време ще ми загинат около 100 000 нервни клетки :bishop

ето доказателство:
Изображение

golfer написа:Няма ли най-накрая някой такъв недоволен клиент от нещо си/ най-вече се случва от мобилни, интернет, кабелни и пр. оператори/ да сканира договор да го сложи тука и да разискваме евентуалните решения на проблема.

Ето и общите условия по договора за Golfer http://www.vivacom.bg/public/files/gen_ ... 5/file.pdf

Последна промяна от tisho_tch на Пет 27 ное 2009 23:32, променено общо 2 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”