HDTV Булсатком - въпрос

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

HDTV Булсатком - въпрос

Мнениеот dready » Съб 19 дек 2009 21:36

Не съм запознат с тази технология ,но след покупката на нов LCD телевизор се реших и да премина на цифрова телевизия. Спрях се на Булсатком ,но видях ,че предлагат и HDTV приемници които били по добри. Някой би ли ми казал дали си струва да се дават близо 80 лева повече за него и необходим ли ми е ако искам да гледам HD канали. За всяка допълнителна информация ще съм ви благодарен :)

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Re: HDTV Булсатком - въпрос

Мнениеот theraven » Съб 19 дек 2009 21:50

Нормално е да ти е необходим HDTV приемник, за да гледаш HDTV канали. Но естествено идва НО-то mhihi Трябва да гледаш не чрез стандартния SCART кабел, ами чрез HDMI кабел или поне компонентен кабел. Но вече всички нови телевизори имат такива портове, така че не е проблем. Проблемът идва от факта, че Булсатком предлага само десетина HDTV канала и от финансова гледна точка инвестицията е съмнителна, понеже ти хубаво ще си купиш приемника, но за да имаш достъп до тези десетина HD канала трябва да плащаш за най-пълния предлаган програмен пакет на цена от 35 лв, което си е двойно оскъпяване спрямо масовата стандартна услуга. Просто си направи сметката. Ако те устройва, най-лесното е да отидеш при тях и да им кажеш, че искаш да им даваш месечно най-голямата възможна сума, която могат (легално) да изсмучат от теб. Никой няма да ти се намръщи.

Потребителски аватар
anton76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton76 » Съб 19 дек 2009 21:54

Всъщност HDTV канали са 2 или 3 не са 10.Влез във този форум http://www.dvb-bg.com/ .Има доста информация и за двата сат. оператора

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Съб 19 дек 2009 21:58

Аз мисля да направя следното : Инсталират ми скъпия приемник, подписвам си договора на най скъпата тарифа и после ако не ме устройва ми казаха че мога да променя абонамента на по нисък. Прочетох нещо са "ъпсканиране" (ако не се лъжа). Някой знае ли нещо повече за това чудо :)

Потребителски аватар
anton76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton76 » Съб 19 дек 2009 22:06

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 30 дек 2009 10:33

уф,нестават за ХД булсат :?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 31 дек 2009 8:18

Не знам каква е схемата с тези 80 лева. Един ХДТВ приемник не струва толкоз, със сигурност. Това нещо като депозит ли е? Аз лично видях как изглежда ЕуроСпорт от ХДТВ приемник на телевизор 40 инча Сони Бравиа - не бях впечатлен, сигурно не ги разбирам. Обикновената цифрова, па макар и със скарт кабел, ми изглежда по същия начин - според мен не си заслужава. Не знам какво всички са луднали по тези ХДТВ-та... Моето око не видя някаква фрапантна разлика. И каналите наистина не са 10, а са по-скоро 2 или 3. Предполагам, че ползваш интернет, имам комшия, който си гледа на ДВБ Скайстар 1 платка разни сателитни програми по втория начин mhihi на неговото Сони Бравиа горе-долу размер 40 инча и не се е оплакал. Знам, че и ХДТВ-та си гледа, но май само под формата на филми, през компа към ТВ с ДВИ или ХДМИ кабел.
п.п. ако телевизорът ти поддържа ФУЛЛ ХД (което според някои писанки из нета значи, че има ХД тунер) можеш да пробваш вместо с приемник с КАМ-модул и карта.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”