Съдомиялна -> ремонт

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Съдомиялна -> ремонт

Мнениеот Ivailo » Сря 20 яну 2010 21:08

В квартирата, в която живея има съдомиялна. Има, ама не работи mhihi
Като се нанесохме работеше, ама не спираше... Върти си, може да си бучи и цяла нощ, не знам кво правеше вътре.
Та реших се, ще викам майстор. Намерих некви типове - http://www.djotex.com/, там пише тва:
Ако проблема е отстранен плащате 25 лв. в деня на обслужването.
Ако са нужни допълнителни части за отстраняване на проблема се заплаща допълнително..
Убаво, оправиха пералнята, че не й се затваряше вратичката - 25 лв.
Взеха платката на съдомиялната... След около месец дойдоха, монтираха я, а дай 90 лв, че сме я препрограмирали. Пускам я да мие, мие, пича си тръгна, и тя не спря mhihi Айде пак звъня, идва, взима платката и след около 2 месеца след упорито звънене от моя страна казаха, че не могат да я оправят, нямало такава платка от производителя, щели да ми върнат парите. Та ми върнаха 65 лв, дето ми взеха за препрограмиранието, ония 25 си ги спестиха. Ама здраве да е, халал да са им.
Е да, ама откак го сложиха тва съдомиялната съвсем отказа mhihi Пускам я, тръгва уж, след 1 минута пищи и мигат 2 лампички.
Изрових някъв manual за няква друга марка, същия модел, дето изглежда по същия начин, да гледам кво означават тия 2 лампички, има за една, за други две, за три, ама баш за тия - нема.
Съдомиялната е eurolux, за вграждане.
Препоръчайте майстор или сервиз, който да може да пребори проблема, че ми писна да мия на ръка...

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Re: Съдомиялна -> ремонт

Мнениеот theraven » Сря 20 яну 2010 21:20

Хвани си приятелка mhihi Все едно си си купил прахосмукачка, котлон, съдомиялна и пр*стит*ка на щат в 1 mhihi

А по темата - Чувал съм, че ей тия момчета се занимават с битова техника и я чуват... а сайта е направо банален за тебе mhihi :arrow: http://www.sadomialni.com/

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 21 яну 2010 10:07

Тук също има "Блинк" кодове като на 1.8 моно! :Mr Green Fun Обикновенно при токов удар им се изтрива ЕЕПРОМ-а(или се омазва яко)!Презаписва се Дъмпа и ако няма хардуерен проблем всичко си тръгва коректно!

П.П Дъмпове има фрии по Руските сайтове! :wink:

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 21 яну 2010 10:29

Питай Брезел дали пише чипове за перални mhihi Съжалявам, не се сдържах mhihi

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 21 яну 2010 11:15

pas1.8mi написа:Тук също има "Блинк" кодове като на 1.8 моно! :Mr Green Fun Обикновенно при токов удар им се изтрива ЕЕПРОМ-а(или се омазва яко)!Презаписва се Дъмпа и ако няма хардуерен проблем всичко си тръгва коректно!

П.П Дъмпове има фрии по Руските сайтове! :wink:

Как да симулирам токов удар? От щепсела едва ли ще стане :)
Иначе във Видин баща ми има четец/писец за EPROM-ове, може да стане, ба ли го :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 21 яну 2010 12:10

Не казвам,че трябва да правиш токов удар! :idea: :shock ЕЕПРОМ-а който се ползва най-често е 93c46! :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”