Препоръчайте ТВ тунер
Препоръчайте ТВ тунер
Реших,че ще си вземам тунер разполгам с 50-максимум100 лева искам да е хибриден,защото след няколко години няма да има аналогова телевизия.Видеокартата ми е вградена рамта ми е 2ГБ а процесора2600 едноядрен и искам да е съобразен с конфигурацията ми.Благодаря предварително!
Последна промяна от venmin на Съб 12 дек 2009 20:23, променено общо 1 път.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ТВ тунер
Въпроса ти е зададен все едно си на опашката в магазина....
Re: ТВ тунер
Ами така е но знам че има със скапани драйвъри,ментаци и много други та тая тема е за отзиви и конкретни модели.
Re: Препоръчайте ТВ тунер
В момента сън се насочил към Asus My Cinema-P7131 Dual PCI TV Тунер ето ги характеристиките му http://www.store-bg.net/product_info.ph ... 2a035bccd2
796de8f41a353
Някакви отзиви има ли?
796de8f41a353
Някакви отзиви има ли?
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
aver tv
- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
за AverMedia и аз съм чул добри отзиви.. лошото при мен е че нямам PCI 
PCI-E или USB?... а сега де?

PCI-E или USB?... а сега де?
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
Взимашш си 1ин външен тунер и тва е!!
Вътрешните дават смущения,а на авер софта е ужасен имам 1ин като на линка
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
snoopgod написа:Взимашш си 1ин външен тунер и тва е!!
Какво смущават точно? Като не ти харесва софтуера-слагаш само драйверите,ако не се намира, и какъвто софтуер си харесаш.
Имам няколко модела Aver Media PCI-аналоговия е най-читав, PCMCIA . Имам някъде Hauppauge,който така и не се разбра с кабелната, щото беше от USA. За PixelView не мога да кажа нищо добро. Gadmei TV BOX ми работи най-добре от всички. За Pinnacle съм чувала и чела добри отзиви, но са и по-скъпички.
Ако го взимаш с перспектива да гледаш цифрова телевизия след години-по-добре е да си вземеш тунер наистина след години.
Гледай с какъв чип е, резолюция,компресия...Какво ще правиш с него-ще гледаш ли,ще записваш ли? И в зависимост от параметрите и цената избирай
PCI са слотове на дъното. Едва ли нямаш,доколкото разбирам си с по-старичка конфигурация.
Цифровата кабелна е стандарт DVB-C, който не се разбира с никой хибриден тунер. Има компютърни тунери за DVB-C, но те не работят като аналогови и много трудно (и скъпо) се намират, а има и допълнителни усложнения ако кабелната кодира сигнала.
DVB-T е това, което хващат хибридните тунери. В България има едно единствено излъчване на DVB-T, Канал 1 тестово на 818MHz в София с доста ниско качество. Както вече съм писал горе, няма никакъв смисъл за момента (и за няколко години напред) в България от DVB-T.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Повечето тунери не стават за нищо....винаги е голяма борба и мъка....дано Мусура се намеси в темата...
Gal написа:snoopgod написа:Взимашш си 1ин външен тунер и тва е!!
Какво смущават точно? Като не ти харесва софтуера-слагаш само драйверите,ако не се намира, и какъвто софтуер си харесаш.
Имам няколко модела Aver Media PCI-аналоговия е най-читав, PCMCIA . Имам някъде Hauppauge,който така и не се разбра с кабелната, щото беше от USA. За PixelView не мога да кажа нищо добро. Gadmei TV BOX ми работи най-добре от всички. За Pinnacle съм чувала и чела добри отзиви, но са и по-скъпички.
Ако го взимаш с перспектива да гледаш цифрова телевизия след години-по-добре е да си вземеш тунер наистина след години.
Гледай с какъв чип е, резолюция,компресия...Какво ще правиш с него-ще гледаш ли,ще записваш ли? И в зависимост от параметрите и цената избирай
PCI са слотове на дъното. Едва ли нямаш,доколкото разбирам си с по-старичка конфигурация.Цифровата кабелна е стандарт DVB-C, който не се разбира с никой хибриден тунер. Има компютърни тунери за DVB-C, но те не работят като аналогови и много трудно (и скъпо) се намират, а има и допълнителни усложнения ако кабелната кодира сигнала.
DVB-T е това, което хващат хибридните тунери. В България има едно единствено излъчване на DVB-T, Канал 1 тестово на 818MHz в София с доста ниско качество. Както вече съм писал горе, няма никакъв смисъл за момента (и за няколко години напред) в България от DVB-T.
Дъното ми е Gigabyte GA-K8N51GMF (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394)
п.п Тунера ще се използва и за гледане и за записване.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
По принцип по-добре си вземи с чипсет на филипс, отколкото на конексант. Ати имат и много добри видеокарти с вграден тв тунер...
нещо такова имам предвид
нещо такова имам предвид
Не ми се иска да си вземам видеокарта с тунер а просто тунер.Вече избора ми е почти сигурен ако не намеря по-добър или по-ефтин.Тунера е този http://www.store-bg.net/product_info.ph ... de8f41a353
Ако има отзиви-казвайте ако не вземам "на сляпо".
Ако има отзиви-казвайте ако не вземам "на сляпо".
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
KingoftheROAD написа:Ати имат и много добри видеокарти с вграден тв тунер...
нещо такова имам предвид
Това си е само ТВ тунер, а това, че хората от "Буркан Компютърс" са го сложили в раздел Видео Карти е друг филм с едни други актьори

Ето снимки на дъното да ми кажете има ли PCI входове.

Ако може да ми оградита на пейнта с кръгче ще е най- добре.

Ако може да ми оградита на пейнта с кръгче ще е най- добре.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”