Към спецовете - пpоблем с видеокарта?
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Към спецовете - пpоблем с видеокарта?
Здравейте колеги, да ви помоля за мнение какво мислите по моя странен случай с щайгата ми а именно - от вече 4-5 дена насам при първото стартиране на машината тръгва, започва да зарежда уиндоус обаче на монитора обикновено нищо не се появява - черен екран. След няколко рестартирания от ресет-бутона накрая се появява образ на монитора с нормалните данни за зареждане на уиндоус без сини екрани и тем подобни, който обаче в началото е съвсем неясен и със силни трептения на образа. След като изчакам още няколко минути, картината се стабилизира и оттам нататък е ОК. Интересното е обаче, че когато е минал в режим на скрийн-сейвър, не ми върви визуализацията, а отново черен екран и оттам нататък пак не отреагирва на движения на мишката и др. Най-често пак трябва да рестартирам. На какво според вас е най-вероятно да се дължи тази история - съмнявам се във видеокартата ми най-вече, тя е старичка, както и цялата машина - ATI Radeon HD3850 на AGP-слот. Монитора е сравнително нов - 22" LCD Samsung, вързани са с DVI-кабел. Другите ми съмнения са към монитора, или може би нещо от самия DVI-кабел?
Кажете какво мислите по въпроса, благодаря предварително!

Re: Към спецовете - пpоблем с видеокарта?
Ако има нещо друго включено към монитора, като втори дисплей, тв... изключи всичко и остави само твоя. Друго за което се сещам е да смениш кабела (вкл. монитора към VGA)
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
При мен имаше нещо подобно преди 2 години. Заедно е това, че като играех някоя игра, се появяваха едни странни ярко зелени, лилави, бели, жълти и т.н. ленти, квадрати. Имаше замръзвания на образа. Компюътърът сам се рестартираше. Тези работи не се появиха наведнъж, а в продължение на месец. След което един ден комп-ът повече не тръгна. В сервиза казаха, че един от чиповете на видео картата бил изгорял. Сложих нова карта. Взех я от сервиза втора ръка за 30 лв.
(Имах и друг проблем с видео картата, но тогава се оказа, че охлаждащият венталатор не охлажда достатъчно. Сложи си някоя програмка за мониторинг на температура на частите на компютъра и оборотите на вентилаторите.)
(Имах и друг проблем с видео картата, но тогава се оказа, че охлаждащият венталатор не охлажда достатъчно. Сложи си някоя програмка за мониторинг на температура на частите на компютъра и оборотите на вентилаторите.)
-
- Автомобил:
- Двигател:
отвори pc-то и виж по видео картата дали кондензаторите не са се надули(в някой случай се надуват от долу и почват много да се клатят като ги пипнеш).
погледни и вентилатора дали се върти с нормална скорост.
speedfan е добра програмка за следене на температури
погледни и вентилатора дали се върти с нормална скорост.
speedfan е добра програмка за следене на температури
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Добре колеги, благодаря ви много че взехте отношение - доколкото разбирам, повечето мнения са насочени за проблем с видеокартата, ще пробвам всички варианти, които предложихте. Втори дисплей няма, да уточня за колегата, ще опитам и с друг DVI-кабел.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”