Vivacom ми ,,отровиха" живота!!!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Vivacom ми ,,отровиха" живота!!!

Мнениеот freshenero » Сря 27 яну 2010 20:04

Последните 2-е седмици е ад.Рестартирам модема има нет 20-30 мин.и после нема никой.Звьня ли звьня но отсреща стандартни процедури.-Изгаси модема,-сега го пусни ,-ще ви свьржа с техническия отдел.-моля изчакайте,вашето обаждане е важно за нас и т.н..И нищо.аз не знам тия служители там клонинги ли са???Аз им обяснявам че се появява и пак изчезва,а те,-ами обадете се пак при проблем.За сега се вьздьржам ,но ме карат да им тегля една ....някой имал ли подобен проблем и вьобще решил ли го е?Остава ми месец и нещо до предизвестието за отказ,но се опасявам че няма качествена алтернатива.

Последна промяна от freshenero на Сря 27 яну 2010 23:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: ВИВАКОМ отровиха ми живота

Мнениеот yori » Сря 27 яну 2010 20:12

бях така повече от седмица! спряха го поради неплащане, а всъщност го бях платил ден по - рано! и после забравиха да го пуснат! на финала се оказа, че има проблем с модема! трябваха им още 2 дена за да дойдат! побеснях! звъня - там по 30-40 минути обясняванки, уговаряме се да дойдат, не идват! луда работа! тези се мислят за велики, защото са монополисти! а другата изтория е, как чакахме в магазина, където работя 1 месец да ни донесат модема! звънях ли звънях... какво да ти кажа - постоянно трябва да ги тормозиш докато не се реши проблема!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Vivacom ми отровиха живота

Мнениеот dobrin » Сря 27 яну 2010 20:17

Имайте предвид, че някои от модемите на Виваком страдат при работа на много топло и забиват. Гледайте да са на проветриво място. Един приятел го беше заврял между принтера и монитора, заровен в кабели, и постоянно нямаше нет. След рестартиране всичко се оправяше.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 27 яну 2010 20:21

не разбирам като живеете в София, защо ползвате най - калпавият интернет доставчик. съпорта им е малоумен. преди година имах един клиент, на когото трябваше да му пусна gre (pptp-> nat), но на web интерфейса има само tcp/udp пренасочване. след 3-4 разговора се отказах. не знам до кое ниво на подръжката и специалисти им бях стигнал, но не намерих явно правилният (като на малоумен) език да им обясня каквто точно искам от тях и се отказах.

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Сря 27 яну 2010 23:30

Не сьм в Софиа.за Кюстендил става дума :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 27 яну 2010 23:32

freshenero написа:Не сьм в Софиа.за Кюстендил става дума :banghead: :banghead: :banghead:

нямате ли друг доставчик. близко сте до шопия, все някой ще предлага оптика

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Vivacom ми ,,отровиха" живота!!!

Мнениеот iGolf » Чет 28 яну 2010 2:25

няма оправия с тея измамници,аз си пиля нервите вече 8 месеца и съм се отказал вече га има има га нема си хващам чукалките и да ме нема,още малки и да мине договора и ще засиля шибания им рутър чак у Гюргево,а е тука виж един пич как си решава проблема http://vbox7.com/play:8510ed42 mhihi

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 28 яну 2010 5:44

И аз имах такъв проблем в началото . След десетина обаждания и 3-4 посещения на техниците се установи че телефонния кабел който е в самата кооперация не става . По него се губеше голяма част от "сигнала".Та дадоха ми нов кабел да си го прекарам от нас - 4 етаж - до 1-вия - там където почва тяхния кабел . Дадоха ми и нов модем за всеки случай - сега си имам 2 . От тогава проблемите с честото дисконектване и трудно конектване изчезнаха .
Като цяло се вързах на виваком защото просто нямам друга алтернатива.Ако имах сигурну нямаше да съм при тях.В крайна сметка се радвам че нещата се оправиха и сега дори мога да кажа че нет-а им е на едно много добро ниво.

Та моя съвет е , звъниш , правиш си процедурите които ти казват по тела - в крайна сметка ти пращат техник.Те вече да си гледат трасето. Процедурата я правиш докато го оправят и проблема изчезне. Просто трябва да си настоятелен, ако ще и 10 пъти да се наложи да идват.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 28 яну 2010 9:38

Те май всичките им рутери са някакви бъгави, една приятелка имаше същия проблем звъня на техници идваха смениха и рутера и пак, докато някой не и каза като забие да се вкл и с кабела към рутера и се оправял и от тогава не се занимава с техници.Верно е тъпо, но поне работи и не си трошиш нервите с някави техници.Опитай и при теб може да помогне.

П.С. За съжаления все още има места където Виваком е единствената алтернатива. :banghead:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 28 яну 2010 9:42

тия "модеми" са най - кучото изобретение на китайската микро-електроника. сигурно ги сглобяват и запояват в час по труд и техника за 2ри клас. паметта им е малка и при повече връзки се пълни и съответно забива, ограничението на изходящата скорост допълнително утежнява ситуацията. чувствителни са сигурно и към % CO2 в атмосферата.. така, че съвета ми е - не на БТК (виваком).

VenkoPAS
Автомобил: Беше Passat
Двигател: EZ 1990
Контакти:

Мнениеот VenkoPAS » Чет 28 яну 2010 10:23

При мене нещо им изпатка старият модем и след незнам си колко ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ разговори с оператори и "технически отдел", решиха да дойдат и да търсим проблема. С влизането пича извади един нов модем WiFi Pirelli, и вика Вие ще се оправите и още :banghead: защо му повярвах. Закачих го, всичко точно, но се оказа че новият модем и той не работи. Още една седмица разговори и рестартирания на неработещ уред, и пак колега ще дойде. Дойде и докато не тръгна всичко не го пуснах да си ходи.

Мненние за Pirelli-то (лично мое) - има нужда от повече рестартиране от старите за удобна (работеща) и сигурна връзка с интернет!

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 29 яну 2010 13:16

Pirelli-то е един голям уй. С два лаптопа на WiFi забива постоянно ако се теглят торенти.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 30 яну 2010 11:08

Трябва да ти сменят модема - скоро псувах и аз за сефте от 4 години.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 30 яну 2010 11:11

nasko74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko74 » Съб 30 яну 2010 13:22

VIVACOM са най измислените не искам да ги чувам не искам да ги знам 2години ме дърржаха в роство.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”