СД текст на аудио диск. Как?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

СД текст на аудио диск. Как?

Мнениеот joromnt » Съб 13 фев 2010 22:53

Та питанката ми е и в заглавието. Как може ако изобщо е възможно да се направи. Да се надпишат песните на аудио диск. Записвам си дисковете с Неро, обаче като ги кача на диска и ги подготвя за запис и ми излизат номерирани като Track X, губят си заглавието. И след това съвсем закономерно така ми излизат и на дисплея на плеъра в колата. Благодаря предварително за мненията.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: СД текст на аудио диск. Как?

Мнениеот vwfena » Съб 13 фев 2010 23:27

Ами като записваш AUDIO CD трябва да ти е ENABLE CD TEXT,и след това самата уредба трябва да подържа CD TEXT за да може да го чете и изкарва на дисплея.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 14 фев 2010 13:26

Първо темата ез раздел "електроника" и второ кажи с какъв софтуер записваш!С неро-то няма грижи даже може да си ги едитнеш преди да ги запишеш като кликнеш с десния бутон и от там пропъртийс!Нама никакъв проблем!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 14 фев 2010 18:14

Ами извинявам се че съм объркал раздела, но прецених че тук ще е най-добре тая тема. Относно софтуера, записвам с Nero StartSmart. Плеъра поддържа CD TEXT. Кажете колеги, къде да го търся това "ENABLE CD TEXT"? Благодаря предварително. Опитвам с десен бутон и Properties, обаче нищо не става. В менюто което изкача си пише името на песента и изпълнителя.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 14 фев 2010 20:36

на мен аудио дисковете си ми изписва всичко и в нас на плайърите и в колата,никога не съм имал ядове.сигурен ли си че правиш аудио цд?тъкмо огледах моето неро (не съм правил настройки след инсталирането)по дефоулт си пише текста на цд-то

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 14 фев 2010 22:25

Погледни в менюто extras=>Get system info и там на драйв виж дали са сложили отметка на CD text.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 15 фев 2010 14:54

iGolf написа:на мен аудио дисковете си ми изписва всичко и в нас на плайърите и в колата,никога не съм имал ядове.сигурен ли си че правиш аудио цд?

Колега, сигурен съм записвам аудио дискове. Стават по 18-19 песнички, и след това в каквото и да ги сложа все ми излизат като Track X. Пускам ги на ДВД-то, уредбата и на две СД-та и все така се показват.
vwfena написа:Погледни в менюто extras=>Get system info и там на драйв виж дали са сложили отметка на CD text.

Колега гледах в посоченото от теб меню. Ами отметнато е Cd text, обаче не иска да изписва заглавия. :banghead:

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 15 фев 2010 23:20

я си преинсталирай Неро-то,за всеки случай!какви подложки ползваш?(цд-та де)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 16 фев 2010 11:54

Правилната програмка за писане на CD Audio се казва Burrrn (с 3 r). Абсолютно безплатна и пише CD text по подразбиране.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Вто 16 фев 2010 12:15

radi_nrj написа:Правилната програмка за писане на CD Audio се казва Burrrn (с 3 r). Абсолютно безплатна и пише CD text по подразбиране.

абе става но нека да не объркваме човека,аз не я харесвам защото не оставя паузи между траковете,и изравнява нивата на звука!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 16 фев 2010 20:51

Дискове ползвам пълни ментета - Princo от шпиндел. Мисля да преинсталирам Неро-то, ако не стане да пробам с друга версия, и накрая ще си дръпна програмката която каза колегата radi_nrj Все някакси трябва да стане работата.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”