проблем с локален диск C -----проблемът е решен

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

проблем с локален диск C -----проблемът е решен

Мнениеот golf2_forever » Вто 02 мар 2010 18:43

колеги помагайте паметта в С ми намалява дори когато е изключен компютъра и не е закачен към нета.Преинсталиран е 2 пъти точно заради това ама ето че и трети път ми яде паметта вируси няма..

благодаря предварително на отзовалите се

Последна промяна от golf2_forever на Чет 04 мар 2010 16:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: проблем с локален диск C

Мнениеот vwfena » Вто 02 мар 2010 20:09

Да не би да си изтрил някоя програма без да си я деинсталирал.Темп директориите чистил ли си ги.Дръпни това и с него почисти компа и регистрите. :)

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf2_forever » Вто 02 мар 2010 20:43

колега, миналата седмица като го включих имах около 800мб свободна памет от тогава до днес не беше включван и днес като го включих видях ,че имам 417мб

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 02 мар 2010 20:48

Еми най-вероятно са някакви темп файлове, пусни програмката към която ти дадох линк, и виж няма ли да ти освободи даже повече място.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 02 мар 2010 20:49

1. разшири размера на Ц
2. влез в my computer->properties->system restore и го спри!

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 02 мар 2010 20:50

прочети как се мести page file от С на друго устройство, а също така и как се намалява размера му.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Чет 04 мар 2010 8:51

Първо кажи с каква ОС си и колко рам имаш.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 04 мар 2010 10:45

А от къде си сигурен, че няма вируси? mhihi

Предполагам си на ясно, че сканиране с антивирусна не винаги е меродавна оценка. :idea: :!:
В интерес на истината най-заразените компютри, които съм почиствал, са на хора, които ги е страх от такива неща и винаги имат поне 1 антивирусна.

Останалото, в общи линии, колегите са го написали. Ако ти е много сложно - сервиз. Понякога само това е начина, колкото и да ни се иска в домашни условия да правим магии. Сервизът си е сервиз и вече има достатъчно колеги професионалисти, които си вършат работата съвестно.

Успех и да не забравиш да пишеш като разрешиш проблема! :да:

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf2_forever » Чет 04 мар 2010 16:12

vw_golf_4_tdi написа:1. разшири размера на Ц

мерси колеги за помощта оказа се че всичко ставало от system restore като го спрях всичко си дойде на мястото

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 04 мар 2010 16:17

golf2_forever написа:
vw_golf_4_tdi написа:1. разшири размера на Ц

мерси колеги за помощта оказа се че всичко ставало от system restore като го спрях всичко си дойде на мястото

:да:

denicc
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с локален диск C -----проблемът е решен

Мнениеот denicc » Чет 10 ное 2011 18:13

Имам много голям проблем с "С" постоянно ми намалява пространството изтрих всичко ненужно но повече от 600 МБ не нарастна дисковото пространство а общо цялата памет в "С" е 12,7 ГБ.Моля помогнете :( :?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 11 ное 2011 6:31

Опитай да преместиш пейдж файла на друг дял - Д например

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 11 ное 2011 9:07

На предишния лаптоп се получаваше същото,занесох го в сервиз и там установиха че Win-а си бил резервирал почти цялото пространство на С за нещо си и беше недостъпно,направиха нещо в настройките и се появиха гигабайтите !

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 11 ное 2011 9:20

denicc написа:Имам много голям проблем с "С" постоянно ми намалява пространството изтрих всичко ненужно но повече от 600 МБ не нарастна дисковото пространство а общо цялата памет в "С" е 12,7 ГБ.Моля помогнете :( :?

Направи първо това, защото ако имаш вируси или не ти е наред диска няма смисъл въобще да си играеш да триеш и местиш файлове.

1. Провери за вируси с нещо доказано (аз ти предлагам Avast, Avira).

2. Елементарна проверка на диска за лоши сектори:
    2. Пускаш и отиваш на SMART секцията.
    3. Избираш диска и пускаш Perform an in-depth... и четеш там какво пише.
Общо взето ако fitness и performance са ти над 90%, би трябвало да нямаш проблем. Ако искаш може да копираш тук какво пише ПОД таблицата там.

Методи за справяне с малкото място (всъщност това са и неща, които са полезни дори и да имаш място):
> Инсталирай CCleaner (тествана програма, няма гадории с нея). Внимателно отбележи тези, които не са ти нужни, че да не затриеш нещо. Аз например отбелязвам всичко без:
    Пароли за сайтове <- това за всички браузъри, които НЕ ТИ трябват, може да го отбележиш (втората секция Applications/Програми показва Opera/Chrome/Firefox!); ако не си сигурен не го отбелязвай на никой браузър
    Tray notifications cache <- резултат: ще ти покаже всичките икони долу до часовника, понеже ще изтрие настройките за това кои да се крият
    Window size/location <- запомнени размери и места на прозорци на програми
    Wipe free space <- бавно и ненужно, само за параноици - пише нули по празното място, за да не може да се възстанови нищо изтрито

> Може да затриеш и всичко, що е в следните директории, ако ги имаш (казвам всичко В ТЯХ, А НЕ самите директории):
    C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ <- теглени файлове за ъпдейти, щом са инсталирани, не са нужни повече
    C:\Windows\$hf_mig <- на XP само, файлове за деинсталация на обновления на Windows (ако всичко си работи както трябва, няма нужда да ги деинсталираш)
    C:\Windows\ie8updates (може да има и ie7updates) <- на XP само, същото като горното, но за Internet Explorer
Aко не се виждат такива директории Windows Explorer > Tools > Folder Options... > View > махаш чавката пред Hide protected operating system files и отбелязваш Show hidden files. Ако пак не се виждат, най-вероятно просто не си обновявал Windows никога и няма какво да правиш по въпроса.

> Погледни и в CCleaner: Tools > System Restore (Инструменти > Възстановяване, ако не се лъжа беше на български) - ако всичко ти работи както трябва, може да изтриеш всичките без първата точка за възстановяване (възможно е и да няма нищо там, ако ти е изключен System Restore).

> Премести си моите документи в D:\My Documents или нещо такова. Прави се така:
    1. Правиш си папка в D: с някакво име по твое желание.
    2. Цъкаш с десен бутон в/у моите документи > Properties.
    3. Там има един бутон Move, посочваш създадената папка и чакаш да се преместят.
Така C: ще ти е само за програми и ако тръгне да става нещо може да си форматираш само него и да ти остане всичко в My Documents. (Същото важи и за Win 7, но там трябва да местиш всичко в C:\Users\<твоя юзър>\ на ръка по горния начин). Естествено при реинсталация трябва да копираш и нещата от C:\Documents and settings\<юзър>\..., които ти трябват (настройки на програми най-вече).

> Ако съхраняваш папки на десктопа, премести ги в My Documents (Desktop стои в C:\Documents and settings\<юзър>\Desktop) и свикни да не излизаш извън My Documents за неща като документи, картинки, музика и т.н. - добра практика е, понеже всичко, което ти трябва при евентуално преместване/архивиране ти е на едно място.

> Изключи си Hibernation, ако не го ползваш.

> Ако програмата ти за теглене на файлове тегли в C: направи я да тегли някъде в D: или където има място.

> Page file е хубаво да се мести САМО ако наистина другите неща по-горе не помогнат, понеже е хубаво да стои на C: (ако C: e първият дял, той е най-близо до физическото начало на диска, където са най-бързи четенето и записът, което пък е важно за page file), с изключение на случаите, в които има втори физически диск, или наистина няма място.

denicc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denicc » Съб 12 ное 2011 10:28

CCclenaer го имам но не ми освобождава много памет.
Общо цялата памет в "С" е 12,7 GB с Windows XP съм ,RAM-1 GB ,2.8 Ghz процесор.И ми направи впечатление , че когато от настройките направих да мога да виждам скритите папки и файлове в C:\Windows излезнаха много такива и то с доста голям обем някъде около 500 MB бяха тези папки и всичките бяха от този сорт-$NtUninstallKB952287$ (някой папки бяха по 500 MB повечето бяха по-малки някъде около 1-2 MB)
само че другите бяха с различни номера но пак го пише това "Uninstall" и имам над 100 такива папки в C:\Windows и всичките са били скрити и са с много голям обем мога ли да изтрия една част от тях ако не моля да ми помогнете,защото този проблем не ми е за първи път. :?: :?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”