проблем с локален диск C -----проблемът е решен
- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с локален диск C -----проблемът е решен
колеги помагайте паметта в С ми намалява дори когато е изключен компютъра и не е закачен към нета.Преинсталиран е 2 пъти точно заради това ама ето че и трети път ми яде паметта вируси няма..
благодаря предварително на отзовалите се
благодаря предварително на отзовалите се
Последна промяна от golf2_forever на Чет 04 мар 2010 16:13, променено общо 1 път.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Re: проблем с локален диск C
Да не би да си изтрил някоя програма без да си я деинсталирал.Темп директориите чистил ли си ги.Дръпни това и с него почисти компа и регистрите. 

- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
колега, миналата седмица като го включих имах около 800мб свободна памет от тогава до днес не беше включван и днес като го включих видях ,че имам 417мб
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Еми най-вероятно са някакви темп файлове, пусни програмката към която ти дадох линк, и виж няма ли да ти освободи даже повече място.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1. разшири размера на Ц
2. влез в my computer->properties->system restore и го спри!
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
прочети как се мести page file от С на друго устройство, а също така и как се намалява размера му.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо кажи с каква ОС си и колко рам имаш.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
А от къде си сигурен, че няма вируси?
Предполагам си на ясно, че сканиране с антивирусна не винаги е меродавна оценка.
В интерес на истината най-заразените компютри, които съм почиствал, са на хора, които ги е страх от такива неща и винаги имат поне 1 антивирусна.
Останалото, в общи линии, колегите са го написали. Ако ти е много сложно - сервиз. Понякога само това е начина, колкото и да ни се иска в домашни условия да правим магии. Сервизът си е сервиз и вече има достатъчно колеги професионалисти, които си вършат работата съвестно.
Успех и да не забравиш да пишеш като разрешиш проблема!

Предполагам си на ясно, че сканиране с антивирусна не винаги е меродавна оценка.

В интерес на истината най-заразените компютри, които съм почиствал, са на хора, които ги е страх от такива неща и винаги имат поне 1 антивирусна.
Останалото, в общи линии, колегите са го написали. Ако ти е много сложно - сервиз. Понякога само това е начина, колкото и да ни се иска в домашни условия да правим магии. Сервизът си е сервиз и вече има достатъчно колеги професионалисти, които си вършат работата съвестно.
Успех и да не забравиш да пишеш като разрешиш проблема!

- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:1. разшири размера на Ц
мерси колеги за помощта оказа се че всичко ставало от system restore като го спрях всичко си дойде на мястото
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf2_forever написа:vw_golf_4_tdi написа:1. разшири размера на Ц
мерси колеги за помощта оказа се че всичко ставало от system restore като го спрях всичко си дойде на мястото

Re: проблем с локален диск C -----проблемът е решен
Имам много голям проблем с "С" постоянно ми намалява пространството изтрих всичко ненужно но повече от 600 МБ не нарастна дисковото пространство а общо цялата памет в "С" е 12,7 ГБ.Моля помогнете

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Опитай да преместиш пейдж файла на друг дял - Д например
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
На предишния лаптоп се получаваше същото,занесох го в сервиз и там установиха че Win-а си бил резервирал почти цялото пространство на С за нещо си и беше недостъпно,направиха нещо в настройките и се появиха гигабайтите !
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
denicc написа:Имам много голям проблем с "С" постоянно ми намалява пространството изтрих всичко ненужно но повече от 600 МБ не нарастна дисковото пространство а общо цялата памет в "С" е 12,7 ГБ.Моля помогнете![]()
Направи първо това, защото ако имаш вируси или не ти е наред диска няма смисъл въобще да си играеш да триеш и местиш файлове.
1. Провери за вируси с нещо доказано (аз ти предлагам Avast, Avira).
2. Елементарна проверка на диска за лоши сектори:
- 1. Теглиш SpeedFan.
- 2. Пускаш и отиваш на SMART секцията.
- 3. Избираш диска и пускаш Perform an in-depth... и четеш там какво пише.
Методи за справяне с малкото място (всъщност това са и неща, които са полезни дори и да имаш място):
> Инсталирай CCleaner (тествана програма, няма гадории с нея). Внимателно отбележи тези, които не са ти нужни, че да не затриеш нещо. Аз например отбелязвам всичко без:
- Пароли за сайтове <- това за всички браузъри, които НЕ ТИ трябват, може да го отбележиш (втората секция Applications/Програми показва Opera/Chrome/Firefox!); ако не си сигурен не го отбелязвай на никой браузър
- Tray notifications cache <- резултат: ще ти покаже всичките икони долу до часовника, понеже ще изтрие настройките за това кои да се крият
- Window size/location <- запомнени размери и места на прозорци на програми
- Wipe free space <- бавно и ненужно, само за параноици - пише нули по празното място, за да не може да се възстанови нищо изтрито
> Може да затриеш и всичко, що е в следните директории, ако ги имаш (казвам всичко В ТЯХ, А НЕ самите директории):
- C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ <- теглени файлове за ъпдейти, щом са инсталирани, не са нужни повече
- C:\Windows\$hf_mig <- на XP само, файлове за деинсталация на обновления на Windows (ако всичко си работи както трябва, няма нужда да ги деинсталираш)
- C:\Windows\ie8updates (може да има и ie7updates) <- на XP само, същото като горното, но за Internet Explorer
> Погледни и в CCleaner: Tools > System Restore (Инструменти > Възстановяване, ако не се лъжа беше на български) - ако всичко ти работи както трябва, може да изтриеш всичките без първата точка за възстановяване (възможно е и да няма нищо там, ако ти е изключен System Restore).
> Премести си моите документи в D:\My Documents или нещо такова. Прави се така:
- 1. Правиш си папка в D: с някакво име по твое желание.
- 2. Цъкаш с десен бутон в/у моите документи > Properties.
- 3. Там има един бутон Move, посочваш създадената папка и чакаш да се преместят.
> Ако съхраняваш папки на десктопа, премести ги в My Documents (Desktop стои в C:\Documents and settings\<юзър>\Desktop) и свикни да не излизаш извън My Documents за неща като документи, картинки, музика и т.н. - добра практика е, понеже всичко, което ти трябва при евентуално преместване/архивиране ти е на едно място.
> Изключи си Hibernation, ако не го ползваш.
> Ако програмата ти за теглене на файлове тегли в C: направи я да тегли някъде в D: или където има място.
> Page file е хубаво да се мести САМО ако наистина другите неща по-горе не помогнат, понеже е хубаво да стои на C: (ако C: e първият дял, той е най-близо до физическото начало на диска, където са най-бързи четенето и записът, което пък е важно за page file), с изключение на случаите, в които има втори физически диск, или наистина няма място.
CCclenaer го имам но не ми освобождава много памет.
Общо цялата памет в "С" е 12,7 GB с Windows XP съм ,RAM-1 GB ,2.8 Ghz процесор.И ми направи впечатление , че когато от настройките направих да мога да виждам скритите папки и файлове в C:\Windows излезнаха много такива и то с доста голям обем някъде около 500 MB бяха тези папки и всичките бяха от този сорт-$NtUninstallKB952287$ (някой папки бяха по 500 MB повечето бяха по-малки някъде около 1-2 MB)
само че другите бяха с различни номера но пак го пише това "Uninstall" и имам над 100 такива папки в C:\Windows и всичките са били скрити и са с много голям обем мога ли да изтрия една част от тях ако не моля да ми помогнете,защото този проблем не ми е за първи път.

Общо цялата памет в "С" е 12,7 GB с Windows XP съм ,RAM-1 GB ,2.8 Ghz процесор.И ми направи впечатление , че когато от настройките направих да мога да виждам скритите папки и файлове в C:\Windows излезнаха много такива и то с доста голям обем някъде около 500 MB бяха тези папки и всичките бяха от този сорт-$NtUninstallKB952287$ (някой папки бяха по 500 MB повечето бяха по-малки някъде около 1-2 MB)
само че другите бяха с различни номера но пак го пише това "Uninstall" и имам над 100 такива папки в C:\Windows и всичките са били скрити и са с много голям обем мога ли да изтрия една част от тях ако не моля да ми помогнете,защото този проблем не ми е за първи път.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”