Отново съвет за Лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Отново съвет за Лаптоп

Мнениеот embi4a » Вто 16 мар 2010 14:29

Двоумя се кой лаптоп да взема от двата. Вече блокирах и ще съм благодарен за малко помощ. :bowdown :bowdown :bowdown Ето моите варианти въху които си блъскам главата:
1. ASUS K50IN-SX055L - http://ardes.bg/laptop/laptop/ASUS+K50I ... 5900-17144
2. HP ProBook 4510s VC429EA http://pro-book-4510s.hp.laptopi.notebo ... fications/

Вчера ходих да видя на живо НР и съм със смесени чувства за него. Като натисна клавиатурата по-силно и се огъва. Гаранцията е 1 година и изобщо не знам на коя машина да се спра окончателно. ASUS не съм го виждал наживо. Интересувам се главно от здравината и надежността на машината. Като цяло са със сходни технически параметри.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Отново съвет за Лаптоп

Мнениеот Layer » Вто 16 мар 2010 14:57

аз имам TOSHIBA и също се огъват копчета.това не е проблем колега.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Вто 16 мар 2010 17:06

Most ги внасят и двата, отиди и ги гледай.
Като параметри нямат особени разлики, но аз лично съм за НР-то.
Не може да се сравняват старите с новите лаптопи,както и правените за европейския,българския и щатския пазар...има съществени разлики. Както и между отделните ценови класове. За толкова пари...толкова. И на мен на нетбука ми се гъне клавиатурата и на първия месец му паднаха гумените крачета,на Павилион-а какво ли не му е вече...а на Пресарио-то-бутано, блъскано,падало,мокрено,сина ми скача по клавиатурата- и нищо у няма. Имала съм много и какви ли не НР-та и съм малко секта...

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 16 мар 2010 18:28

Не знам защо, но асуса ми допада повече,HP ползвах два единия Пробук другия Компак но не успя да ме спечелят.Ако все пак се спреш на Асус това е твоя човек, даже може да ти предложи и нещо по-добро за тези пари или същия на по добри цени.

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 16 мар 2010 19:06

Аз бих ти препоръчал Леново.. за Асус не съм чувал хубави неща, а НР-тата принципно нямам добри мисли за тях.. двама познати имам дето имат по 5-6 копчета счупени от клавиатурите.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 16 мар 2010 20:29

Gal написа:Most ги внасят и двата, отиди и ги гледай.
Като параметри нямат особени разлики, но аз лично съм за НР-то.
Не може да се сравняват старите с новите лаптопи,както и правените за европейския,българския и щатския пазар...има съществени разлики. Както и между отделните ценови класове. За толкова пари...толкова. И на мен на нетбука ми се гъне клавиатурата и на първия месец му паднаха гумените крачета,на Павилион-а какво ли не му е вече...а на Пресарио-то-бутано, блъскано,падало,мокрено,сина ми скача по клавиатурата- и нищо у няма. Имала съм много и какви ли не НР-та и съм малко секта...

И аз съм в тая секта :да:

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Вто 16 мар 2010 21:12

Леновото ми е дървено,може някой Дел евентуално...
зависи какви изисквния има човек
аз лично съм си правила доста тестове и мога да твърдя,че с еднакви параметри,"марковите" машини са по-производителни от не толкова марковите
и да се поентя, понеже съм секта..Асус-а не ми седи някак като марка
между другото...НР-то го дават с чанта загледах...а в твоята оферта не видях

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Вто 16 мар 2010 23:22

HP-то. Разликата в параметрите не е кой знае каква, но поне има HDMI.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 17 мар 2010 1:28

Видео картата на HP-то е по-добра, ако това е от значение, а и като марка бих предпочел HP. Дизайна също повече ми допада, но все пак всеки си има лични предпочитания.

Потребителски аватар
kiriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiriko » Сря 17 мар 2010 7:15

Вземи си DELL или LENOVO(IBM) , със същите параметри са , но като техника са изключително здрави и непретенцеозни , освен това държат повече цена на старо .

Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burgazliqta2 » Сря 17 мар 2010 9:29

леново.много е здрав,незагрява като пове4ето.държа го по 30 4аса вклу4ен и незагрява.супер е.коментарите за марката из форумите за много добри.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 17 мар 2010 9:55

Аз пък ако бях на колегата щях да изчакам един два месеца и да отделя още малко пари. В момента повечето пройзводители представят лаптопи с i3/5/7 и закупуване на какъвто и да е с Core2Duo или DualCore е меко казано прецакване. Отделно, че с излизането на новото поколение, цените на тези би трябвало да спаднат малко.
Цените са малко по-високи, но си заслужава. Поне ще имаш лаптоп, който ще бъде актуален за следващите година-две. Ето и някои примерни цени на такива лапропи:
Dell Inspiron 1564 - около 1300 лв.
HP ProBook 4520 - около 1400-1500 лв.
Acer AS - около 1300-1400 лв.

Всички лаптопи с процесори от старото поколение, които се купуват сега на тези цени са си чиста проба набутвация.

Edit: Gal, тук също се продават, но още им е малко висока цената. До месец-два би трябвало да има промяна и да започне масовото им рекламиране и предлагане. Все още не са толкова популярни.

Последна промяна от jims на Сря 17 мар 2010 19:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 17 мар 2010 19:17

В USA се продават вече s I3..., има фирми, които внасят /с 30% надценка/ каквото искаш. HP са с международна гаранция, та и по-евтино ще излезе.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 18 мар 2010 10:04

jims написа:Аз пък ако бях на колегата щях да изчакам един два месеца и да отделя още малко пари. В момента повечето пройзводители представят лаптопи с i3/5/7...

Доста точно мнение. Напълно съм съгласен и вероятно бих постъпил по аналогичен начин. :!:

"Но"-то се крие в парите. Зависи какво се търси, защото разликата от 1000 до 1400 в проценти е много, много голяма. :idea:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 18 мар 2010 11:09

escrime написа:
jims написа:Аз пък ако бях на колегата щях да изчакам един два месеца и да отделя още малко пари. В момента повечето пройзводители представят лаптопи с i3/5/7...

Доста точно мнение. Напълно съм съгласен и вероятно бих постъпил по аналогичен начин. :!:

"Но"-то се крие в парите. Зависи какво се търси, защото разликата от 1000 до 1400 в проценти е много, много голяма. :idea:

И аз съм съгласен с вас, но има ли смисъл да се хвърлят толкова пари, ако човека няма да го натоврва с игри или с някакви супер тежки програми, а ще се ползва за филмчета, браузване, чат и подобни.Не виждам смисъл да чакаш и да даваш n-стотин лева за нещо което много рядко ще използваш на 100%.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”