Научете ме да си преинсталирам компа-научих се

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Научете ме да си преинсталирам компа-научих се

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 31 мар 2010 12:31

Колеги,писна ми да ходя през 4 месеца на 35 км. да ми преинсталират компа за по 30 лева.Все нещо му става и започва да се рестартира сам през 20 мин.Както и да е.
Бих искал да ми помогнете да си сложа друг Уиндоус (ще ми се да е виста или 7).
Проблема е,че съм ама много неграмотен относно преинсталирането,затова ми се иска да ми обясните като на прост човек.Откъде да се сдобия с Уиндоус,на диск ли трябва да го запиша после....Въобще от нулата до края на операцията.Страх ме е да не направя нещо,което не трябва и да го скапя още повече.
Благодаря предварително :bowdown :bowdown :bowdown

Последна промяна от mafiota_a4 на Сря 07 апр 2010 12:19, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Re: Научете ме как да си преинсталирам компа

Мнениеот kriso_g » Сря 31 мар 2010 12:33

ето колега

уиндоус 7 :arrow: http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=8793

уиндоус виста :arrow: http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6547

гледай и се учи :beer

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 31 мар 2010 16:24

Ударих на камък.Намерих си в замунда Уиндоус 7 на български.Започнах да го инсталирам и първо не искаше да се инсталира в дял С и аз му зададох Д,обаче на средата на инсталацията ми изписва,че не може да се инсталира защото е несъвместим с настоящия Уиндоус,който е ХР.
Какво да правя?

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Сря 31 мар 2010 16:45

Еми ти не го ли форматира дял С,на Д няма как да го инсталираш.

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 31 мар 2010 16:54

Изписва ми че не може да го форматира.

Потребителски аватар
Rqhovo
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Сря 31 мар 2010 16:57

Еми тогава изтрий дял С и го създай наново и тогава той сам ще почне да се форматира.

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 31 мар 2010 17:06

Колега извинявай но...Обясни ми моля те по-подробно как точно да извърша операцията

Потребителски аватар
Rqhovo
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Сря 31 мар 2010 17:16

Значи слагаш диска с windows,след като спре да сканира ти показва на колко дяла е разделен твоя хард,преди това му даваш dont repair от Esc със стрелките избираш дял С мисля с бутон D се дава delete,а със бутон С create след това enter за instal и ти сканира харда и ти само избираш fat32 който е по-добър вариант за windows от ntfs даваш формат и си ти.От там нататък не би трябало да имаш проблеми с инсталацията.Между другото седмицата е боза,иска различни драйвери и т.н ама това е лично мнение.Според мен слагай ХР и не се занимавай със седмицата ама ти си знаеш.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Сря 31 мар 2010 21:11

Аз имам по-добър вариант.... значи стискаш зъби до събота в Крушуна. Виждаме се там, преинсталирам ти го за един час, палим колите, отиваме на водопадите и се прайм на мушами :drunk

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 31 мар 2010 22:47

:D :D :D Колега не е никак лошо като идея,но искам и сам да мога да преинсталирам.Иначе това на водопадите ще е задължително ако не ми мине котка път.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Сря 31 мар 2010 23:14

Е ще стоиш до мене и ще попиваш, не е сложно. Така като го оставяш някъде няма как да се научиш 8)

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 01 апр 2010 0:10

Моя съвет е: Взимаш отнякъде 2ри комп за една седмица, пускаш инсталацията на Уиндовс на единия, и което не ти е ясно (основно терминология), го гугълваш. Така ще ти станат познати някои основни термини, и като за начало ще наизустиш инсталацията...Особено на Уин7 нямаш толкова много стъпки докато се появи празен десктоп след нова инсталация...

П.С. Само с инсталиране няма какво да прекацаш, така че дерзай смело. Преди това си премести важните файлове на друг харддиск/компютър, за да не ги изгубиш завинаги, при "ръчкането"...

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Чет 01 апр 2010 0:14

Rqhovo написа:Значи слагаш диска с windows,след като спре да сканира ти показва на колко дяла е разделен твоя хард,преди това му даваш dont repair от Esc със стрелките избираш дял С мисля с бутон D се дава delete,а със бутон С create след това enter за instal и ти сканира харда и ти само избираш fat32 който е по-добър вариант за windows от ntfs даваш формат и си ти.От там нататък не би трябало да имаш проблеми с инсталацията.Между другото седмицата е боза,иска различни драйвери и т.н ама това е лично мнение.Според мен слагай ХР и не се занимавай със седмицата ама ти си знаеш.

FAT 32 по добре от NTFS :063: :063: :063: :063: извинявай колега ама пишеш глупости.Седмицата е боза щото теглите разни никви версий от замунда , драйверите ако седмицата е читава в 90% от случаите си ги намира сама.Има някой устройства и програми които не тръгват под WIN7 ама и за това си има лек :wink:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 01 апр 2010 0:19

Rqhovo написа:Значи слагаш диска с windows,след като спре да сканира ти показва на колко дяла е разделен твоя хард,преди това му даваш dont repair от Esc със стрелките избираш дял С мисля с бутон D се дава delete,а със бутон С create след това enter за instal и ти сканира харда и ти само избираш fat32 който е по-добър вариант за windows от ntfs даваш формат и си ти.От там нататък не би трябало да имаш проблеми с инсталацията.Между другото седмицата е боза,иска различни драйвери и т.н ама това е лично мнение.Според мен слагай ХР и не се занимавай със седмицата ама ти си знаеш.

Мали тиме закопа,как Fat32 е по добра от Ntfs,колега има гугъл,хайде дане пишем наизуст,а за колегата където мусе превиждат бози,колега мога дати предложа да отидеш и да си купш баничка,по лесно ще прглътнеш бозата :063: аз съм с седмица изтеглена от замунда и никакви проблеми нямам,но преди да тегля,прочетох коментарите,за някакви бъгове mhihi

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Чет 01 апр 2010 0:44

За НТФС-а съм съгласен , че е по-добрия формат от 2та.. Но за 7цата.. още и понакуцва работата... сравнително скоро излезе и както всяко ново нещо се доработва . Според мен е по-добре да си сложиш за сега ХР и да изчакаш примерно след 4-5-6 месеца да сложиш 7цата, но не някоя преработка от "хакерче" с модове и т.н ами чиста .

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”