Старият ми верен настолен компютър има проблем - не може да стартира ОС. Windows XP Pro.
При стартиране минава BIOS-а, едно бипване прави,което би трябвало да означава, че е ОК.
И след това екранът става черен, горе вляво си мига сивото "маркерче" (не знам как се нарича мигащата чертичка

Рових в БИОС-а, пробвах да сменя разни настройки на харда и cpu-то. Махнах батерията на дъното, загуби си паметта. Пробвах пак - същото. Пробвах да ръгна инсталационен диск - започва да буутва докато изпише: Setup is analyzing your hardware... и после абсолютно черен екран, CD-то се върти известно време, след това спира.Няма достъп до Recovery конзолата. Интересно поведение, за пръв път виждам такова нещо.
Пробвах да извадя RAM-та. Имам 2 плочки по 512 Mb. Извадих ги,пробвах без тях, естествено биоса почна да пиука и да плаче...
Имам разни BOOT дискове - Hiren boot CD, Diamond Boot CD, един live Knoppix.
Обаче не знам какво да правя и коя точно програма да използвам за да си тествам хардуера. Пробвах някои, но без резултат. Хард-ът се вижда и е достъпен под Knoppix-a.И трите му дяла са достъпни.
Конфигурацията:
CPU: Intel P4 3.0G LGA775
MB:Asus P5GD1 Pro
Video: Asus EAX700/TD/256
HDD: Maxtor 160GB
Някой да има идея какво да правя?