Здравейте,
Някой има ли информация какво представлява зарядното устройство на Бош С-3 за зареждане на акумулатори.Изглежда много полезно, макър и не евтино /но качеството струва пари/?
Зарядно от БОШ
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Зарядно от БОШ
виж това http://www.ctek.com/BG/consumer/mxs-36.aspx ако искаш мога да ти дам координати на вносителя и цена на лс за де не правим реклама
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зарядно от БОШ
С малко закъснение по темата,да кажа и моите впечатления от зарядното устройство С-3,на първо място високата цена около 140лв,след хубавите брошурки и рекламки които ме подведоха да си го купя не открих нищо което да си заслужава инвестицията.
Зарядното е много леко и работи абсолютно безшумно,удобно е и за 6в акумулатори за мотоциклети,но като работа не върши нищо по-добро от конвенционалните зарядни устройства,че да не казвам и по-зле се справя с акумулатори които са излезли малко от строя,давам пример,имам такъв акумулатор,който след зареждане цяла нощ с обикновено зарядно на сутринта мога да завъртя колата един,два пъти,което е достатъчно да запали на бензин е все пак
,докато Боша изключва автоматично кратко време след като започне да се опитва да го зарежда,съответно ефекта е никакъв отказва да зарежда този акумулатор,функцията потдържащ заряд не можах да я видя как работи,защото след зареждане на акумулатора зарядното исключва и докато не пипна бутона за функциите не подава никакво напрежение,дори и периодично или минимално.Лично аз предпочитам зарядни с повече ръчни функции,които мога да контролирам-напрежение,волтаж и т.н, понякога многото електроника в случая мисля че не е от полза,особено за по-проблемни акумулатори които наистина имат нужда от зарядно тук се игнорират автоматично,а аз точно за такъв акумулатор го взех,но явно не всичко скъпо върши добра работа...
Дано съм ви бил полезен,всичко казано е на база Личен опит и наблюдения!
Поздрави!
Зарядното е много леко и работи абсолютно безшумно,удобно е и за 6в акумулатори за мотоциклети,но като работа не върши нищо по-добро от конвенционалните зарядни устройства,че да не казвам и по-зле се справя с акумулатори които са излезли малко от строя,давам пример,имам такъв акумулатор,който след зареждане цяла нощ с обикновено зарядно на сутринта мога да завъртя колата един,два пъти,което е достатъчно да запали на бензин е все пак

Дано съм ви бил полезен,всичко казано е на база Личен опит и наблюдения!
Поздрави!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”