Partition Manager за Виста

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Partition Manager за Виста

Мнениеот focke-wulf » Вто 27 апр 2010 9:19

От две години ползвам един лаптоп Тошиба А300Д, та най-после реших малко да го "оптимизирам" малко. Харда е един 250ГБ, по дефаулт си е разделен на два дяла по ~120ГБ. Искам да го направя по класик системата - системен дял за Уиндоуса и приложенията(30-40ГБ примерно) и втори за всичко останало. Пробвах с диск мениджъра на виста - позволява ми да намаля C: с 20ГБ, но не повече. И въпросните 20ГБ могат да се използват само за създаване на нов партишън. Свалих и програмата Paragon Partition Manager (или нещо от този тип беше :)), без проблем си зададох каквото искам да направя, но след рестарт Windows-а увисва и се оправя единствено чрез влизане в SAFE MODE и последващ рестарт. :shock
Та въпроса ми е как аджеба да разделя партишъните като хората и по възможност без последващо цялостно форматиране и преинсталиране? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Partition Manager за Виста

Мнениеот Каспър » Вто 27 апр 2010 9:45

Пробвай с Partition Magic. Аз съм делил с нея и не съм имал ядове, но не знам бачка ли с Виста.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 27 апр 2010 17:31

Каспър написа:Пробвай с Partition Magic. Аз съм делил с нея и не съм имал ядове, но не знам бачка ли с Виста.

Точно тая се е случвало да дава конфликти с Виста и 7, парагон партишън е хубава програмка за целта, освен това ако се реши колегата да инсталира Уиндоус 7 вместо виста, още при инсталирането има възможност да си оправи дисковете по собствено желание!

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 28 апр 2010 9:00

Истината е Акрониса.

От тук си правиш СД, което е с много полезни програмки, които са фрее.
http://www.hiren.info/pages/bootcd
http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=49020

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Чет 29 апр 2010 11:43

С въпросното Hiren's Boot CD, или по точно партишън програмата на акронис всичко стана бързо, лесно и без проблем. Още веднъж, благодаря!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”