кабелна телевизия и усилвател
кабелна телевизия и усилвател
Гле'ам по магазините за електроника продават усилватели за кабелна телевизия за по 15-20лв. И тъй като качеството на кабеларката ми (особенно за някои програми) не е от най-доброто, мислите ли че инвестирането в подобно устройство си струва? Някой да има някакъв опит? Само моля Ви не ме пращайте да се оплаквам на кабелния оператор, щото нали се сещате, че поне единия от трите телевизора е "нелегален". Иначе сплитери, фишки - 'сичко си е как си требе, 'ма кат гледам и у комшията дето е само с един TV е същата работа.
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен трябва да инвестираш в по-хубав телевизор. Трудно се прави усилвател, който да има толкова широка честотна лента (50MHz - 900MHz)
. И според мен е възможно и качеството да се влоши. Освен това има и други изисквания - да не връща шумове обратно към кабела - тогава от кабелната идват да го търсят тоя дето им разваля сигнала - някои от старите тунери за компютри го имат тоя проблем.
Докато телевизорът първо отделя избраната програма (тунер) и след това си я усилва (честотна лента само около 5.5 - 6.5 MHz).
... освен това е крайно време кабелните оператори да започнат да продават на "врата" във входа, а не на брой телевизори зад нея!

Докато телевизорът първо отделя избраната програма (тунер) и след това си я усилва (честотна лента само около 5.5 - 6.5 MHz).
... освен това е крайно време кабелните оператори да започнат да продават на "врата" във входа, а не на брой телевизори зад нея!
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: кабелна телевизия и усилвател
Към Естнет ли си?При тях по принцип няма гафове със сигнала поне при мен в Младост 2-два телевизораRumen написа:Гле'ам по магазините за електроника продават усилватели за кабелна телевизия за по 15-20лв. И тъй като качеството на кабеларката ми (особенно за някои програми) не е от най-доброто, мислите ли че инвестирането в подобно устройство си струва? Някой да има някакъв опит? Само моля Ви не ме пращайте да се оплаквам на кабелния оператор, щото нали се сещате, че поне единия от трите телевизора е "нелегален". Иначе сплитери, фишки - 'сичко си е как си требе, 'ма кат гледам и у комшията дето е само с един TV е същата работа.

Re: кабелна телевизия и усилвател
веселин написа:Към Естнет ли си?При тях по принцип няма гафове със сигнала поне при мен в Младост 2-два телевизора
Да бе братче, към тях. При мен обаче ужас. Reality-то и NGEO - ужас - едни оребрявания, черти. А ве кофти. И това от дват-три месеца. Само BBC и DW са перфектни.
А по отношение на телевизора...
Мисля, че Samsung 29", 100Hz не е лоша инвестиция. По коледа го купувах.gstoyanov написа:Според мен трябва да инвестираш в по-хубав телевизор.
Гледах оня ден в магазините на ЕлектронИнвест едни такива усилватели, пише че са за кабелна TV (даже Made in Bulgaria гордо се пъчи на панела, макар да мисля, че са China made), продавачката естествено мно'о ги нафали, 'ма си викам ча'й питам хората к'во ше ка'ат...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,иди в Конрад и си купи усилвател за 14 лв.Слага се вместо сплитер.Има 1 вход и 3 изхода-т.е.става за 3 телевизора.Малко са кофти за свързване конекторите му,понеже са друг размер(не са за кабел RG59 а са за магистрален-по-дебел)но с малко напасване-става.Ползвам такъв от 3 години.Китайски е но върши добра работа.
Успех!
Успех!
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Сега аз да кажа-понеже от 9 години работя като Тех.Директор в кабелна телевизия. 1-во това че си мислиш че връзките са ти наред-може да не е така. 2-ро обърни внимание дали като пуснеш втория или третия ТВ не се разваля/значи имаш обърнат елемент/ 3-то черти може да има от лоша връзка/късо м/у жило и оплетка/,4-то може от изкривявване на усилвател/започва да криви над определено ниво-100 децибела-тогава смесва програми/-така че купуването на усилвател тогава влошава нещата още.5-то ако си в блок може някой да се е прикачил на вертикалата във входа и да скапва нещата тотално.И някой други проблеми/дълго за обясняване. А усилвател под 90 лв. е пълен боклук. Така че-обади се в КТВ-и като дойдат техниците ги почерпи с нещо-виждали са много такива като теб с по няколко ТВ-самоделки.Хвани ги с мекеия тон и кажи че си се правил на майстор-И ТЕ СА ХОРА.
- spokomen
- Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
- Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
- Контакти:
Аз ползвам един - за 35 Евро го взех преди 3 години. От тогава не е изключван. Трябва обаче наистина да си сигурен, че проблемите ти са от слаб сигнал. Можеш да разгледаш и сплитерите които ползваш. Различните сплитери освен, че размножават сигнала, имт и различно затихване. По този начин до известна степен се уеднаквява сигнала между абонати които са непосредствено след усилвателя и тези които са последни преди следващия. На сплитерите обикновенно пише какво затихване имат.
БЛАГОДАРЯ
Благодаря на всички за отговорите, съветите и препоръките. Вероятно ще опитам най-лесното - това с техниците.
А иначе, от чиста проба любопитство, към колегата @SMEL, който явно е доста по-компетентен от всичкини в тази област - от къде може да се закупи (в София) наистина качествен усилвател за кабелна телевизия (примерно такъв какъвто препоръчваш) и други качествени елементи (сплитери и т.н.). Може би ще посочиш сайтове на сериозни производители. Добре е човек от време на време да понаучава и ограмотява и с нещо друго (без разбира се да се стреми да пише докторат по въпроса, ама ей така от обща култура...)
А иначе, от чиста проба любопитство, към колегата @SMEL, който явно е доста по-компетентен от всичкини в тази област - от къде може да се закупи (в София) наистина качествен усилвател за кабелна телевизия (примерно такъв какъвто препоръчваш) и други качествени елементи (сплитери и т.н.). Може би ще посочиш сайтове на сериозни производители. Добре е човек от време на време да понаучава и ограмотява и с нещо друго (без разбира се да се стреми да пише докторат по въпроса, ама ей така от обща култура...)
-
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.9 TDI
ктв
Да бе братче, към тях. При мен обаче ужас. Reality-то и NGEO - ужас - едни оребрявания, черти. А ве кофти. И това от дват-три месеца. Само BBC и DW са перфектни.
Колега аз работя в ЕСТНЕТ,само дати кажа :"черти,ребрявания" не са признак за слаб сигнал.Прегледай си връзките,ако си по Младост може да погледна и да помогна с каквото мога.
Тези пари които си дал за сплитери, кабел и т.н.,в никакъв случай не са по- малко от това което щеше да ти струва в кабелната,но...
Колега аз работя в ЕСТНЕТ,само дати кажа :"черти,ребрявания" не са признак за слаб сигнал.Прегледай си връзките,ако си по Младост може да погледна и да помогна с каквото мога.
Тези пари които си дал за сплитери, кабел и т.н.,в никакъв случай не са по- малко от това което щеше да ти струва в кабелната,но...
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Тези усилватели за 15-20лв са антенни усилватели и покриват антенните честоти от хипербанда останалото го пропускат в най-добрия случай без даго усилят. Обикновенно и в тази област са проблемните канали... така че файда никаква. Има усилватели за целия хипербанд обхват които поради ограниченото и специализирано използване са скъпи и рядко срощани по обикновенните магазини. Цените им почват от около 80лв нагоре.
Re: ктв
aifos написа:Колега аз работя в ЕСТНЕТ,само дати кажа :"черти,ребрявания" не са признак за слаб сигнал.Прегледай си връзките, ако си по Младост може да погледна и да помогна с каквото мога.
...
Знаех си аз че ще попаднем и на точния човек. Остава само да се доразберем и ...

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
SMEL написа:ами качествено-WISI. Но в София незнам къде са магазините. Търси NWE-LINE- от 47-862 мхц.БГ-производсво но са добри за вкъщи/за 6-7 етажен вход на блока върши работа/ и са евтини-100 лв е най скъпия. Ако открия адрес в Софето ще пиша.
Колеги, да попитам намериха ли се адресите на тези магазини в София?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”