Въпрос за преобразуване на DVI и VGA сигнал

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за преобразуване на DVI и VGA сигнал

Мнениеот icefire » Сря 26 май 2010 17:23

Здравейте! Искам да използвам LCD монитор като extension на десктопа на лаптоп, само че това трябва да се случи само с DVI кабел, свързан към DVI-входа на LCD-то, защото VGA входът на монитора се използва за друго (за основен монитор на настолен комп). Само че лаптопът не поддържа нито dvi нито hdmi... Има ли как да стане номерът? Примерно с някъв D-sub -> DVI-D адаптер? Ясно ми е, че от дви-то няма как да изкарам кой знае какво качество, като преобразувам аналогов сигнал, но въпросът е да стане някак си....

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за преобразуване на DVI и VGA сигнал

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 26 май 2010 17:27

icefire написа:Здравейте! Искам да използвам LCD монитор като extension на десктопа на лаптоп, само че това трябва да се случи само с DVI кабел, свързан към DVI-входа на LCD-то, защото VGA входът на монитора се използва за друго (за основен монитор на настолен комп). Само че лаптопът не поддържа нито dvi нито hdmi... Има ли как да стане номерът? Примерно с някъв D-sub -> DVI-D адаптер? Ясно ми е, че от дви-то няма как да изкарам кой знае какво качество, като преобразувам аналогов сигнал, но въпросът е да стане някак си....

има приставки

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 26 май 2010 18:09

Изображение

p.s. ако усетиш разлика в сигнала ще те почерпя :) :да:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 26 май 2010 19:34

Силно се съмнявам, че ще се уредя с почерпка :)
Иначе точно такъв преходник имам, той си върви заедно с монитора, ама не ми върши работа, защото той прави обратното - цифров сигнал преобразува в аналогов. И за да не се бърка, с него жаковете не пасват, защото този адаптер не мога да си го сложа на vga изхода на лаптопа. Той е за да свържеш dvi-i или dvi-a с аналогов вход на монитор.

Това щеше да е прекалено просто... На мене ми трябва да пренасям аналогов сигнал по dvi-d кабел, или с други думи, точно обратното на тоя преходник - D-Sub-ът тряа да е мъжки, а dvi-то - женско... ама на първо четене в Плесио и Мултирама не намерих такова нещо....

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 26 май 2010 21:59

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 27 май 2010 11:00

Имаме лаптоп само с VGA изход и монитор със свободен DVI изход. Ако DVI изхода на монитора е DVI-I или DVI-A (малко-вероятно), тогава си взимаш кабел VGA-DVI. Ako DVI изхода на монитора е DVI-D тогава не става, защото както каза Jims няма как да пуснеш аналогов сигнал в цифров изход. За да стане по-ясно:
dvi-configа.JPG
icefire написа:... На мене ми трябва да пренасям аналогов сигнал по dvi-d кабел, или с други думи, точно обратното на тоя преходник - D-Sub-ът тряа да е мъжки, а dvi-то - женско...

Ето ти такъв преходник, но той върши работа само ако изхода на монитора е DVI-I:
http://www.reset.bg/catalog/product_inf ... ts_id=2081

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 27 май 2010 17:47

ясно. Мониторът е с DVI-D, не е с DVI-I. Аз си мислех, че аналоговият сигнал може да се преобразува, за да може мониторът да го разчете, макар и качеството да си остане на аналоговия сигнал. Тогава ще мисля друг вариянт. Мерси за отговорите!

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 27 май 2010 17:53

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 27 май 2010 21:24

Мда, поинтересувах се, и се оказа, че са към 250 долара... Ще намеря някакво друго решение, примерно да слагам VGA кабела там, където в момента ми трябва...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”