Как да променя share memory на вградена видео карта?
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Как да променя share memory на вградена видео карта?
Колеги имам компютърен въпрос, но нека да започна малко по-отдалеч.
Става въпрос за лаптопa ми - Hewlett Packard, модел 6730s и неговата вградена видео карта - Intel GMA 4500MHD, която ползва памет от наличната RAM памет, там колкото й се даде, а аз имам такава в излишък - 4GB, но ми е определена 128 мб видео памет по дефолт. Един приятел си купи същия лаптоп и неговата карта, дъно и всичко е същото, но при него е 256 мб видеото. Максимумът бил 300 и нещо.
Та въпросът ми е - Някой знае ли как да увелича тази памет, след като проверих в интернет, че на моя чипсет това е възможно, картата също го поддържа, но аз нещо не намирам начин. Не намирам такова нещо в БИОС-а, нито по настройките на видео картата, нито в контрол панел...
Става въпрос за лаптопa ми - Hewlett Packard, модел 6730s и неговата вградена видео карта - Intel GMA 4500MHD, която ползва памет от наличната RAM памет, там колкото й се даде, а аз имам такава в излишък - 4GB, но ми е определена 128 мб видео памет по дефолт. Един приятел си купи същия лаптоп и неговата карта, дъно и всичко е същото, но при него е 256 мб видеото. Максимумът бил 300 и нещо.
Та въпросът ми е - Някой знае ли как да увелича тази памет, след като проверих в интернет, че на моя чипсет това е възможно, картата също го поддържа, но аз нещо не намирам начин. Не намирам такова нещо в БИОС-а, нито по настройките на видео картата, нито в контрол панел...
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: Как да променя share memory на вградена видео карта?
Потърси пак в Биос-а. От там трябва да е.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Възможно (и вероятно) е да се определя сама, динамично, според натоварването...
- skotis
ISRalien написа:Възможно (и вероятно) е да се определя сама, динамично, според натоварването...
Дано да не е така. Трябва да има начин да й се задава това. Чета ин нета за разни хора, често го задават този въпрос и повечето отговори са - от Биос-а, но моя биос е някакъв нов ли, не го знам, оперира се с мишката в него и няма кой знае какво за настройване...
Сега се сещам че предишния ми лаптоп имаше тази опция, но той беше с нормалния Биос, където се навигира със стрелките, но пък на него нямах Рам. Моя Биос защо е такъв?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
skotis написа:ISRalien написа:Възможно (и вероятно) е да се определя сама, динамично, според натоварването...
Дано да не е така. Трябва да има начин да й се задава това. Чета ин нета за разни хора, често го задават този въпрос и повечето отговори са - от Биос-а, но моя биос е някакъв нов ли, не го знам, оперира се с мишката в него и няма кой знае какво за настройване...
Сега се сещам че предишния ми лаптоп имаше тази опция, но той беше с нормалния Биос, където се навигира със стрелките, но пък на него нямах Рам. Моя Биос защо е такъв?
пробвай да започнеш отговора на въпроса си с марка и модел на дъното.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Май мисля имаше некви програми с които се правеше клок на такива карти 

- skotis
Dead man написа:http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/sm/WF06a/321957-321957-64295-3955547-3955547-3687778.html
Това ли е лаптопа ?
Да, този е

Дъното е Mobile™ Intel® GM45 Express Chipset и според този сайт http://www.notebookcheck.net/Intel-Grap ... 883.0.html е възможно да се сменя количеството памет, up to 384 MB. Въпросът е как?
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това "up to 384 MB" не значи , че може да се променя чрез конкретни стойности . Това зависи от натоварването в конкретния случай - т.е. колкото му трябва за дадено приложение , толкова си заделя от системната памет .
Нарича се HyperMemory ако не се бъркам ..
Нарича се HyperMemory ако не се бъркам ..

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Моя е 6720s и видеото е ъп то 384 или повече, но НЕ може ръчно. Ползва си колкото му е угодно на него 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на лаптоп в повечето случай не може да се променя размера на видео паметта. но все пак се разрови де..
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроса който е правилно да си зададеш е "За какво ми повече видео памет?" и приклюваш с глупостите. Ако ще и всичките 4ГБ да сложиш за видео, това няма да ти помогне по абсолютно никакъв начин. Единствената промяна ще е, че ще имаш по-малко РАМ
П.П. Като имаш 4ГБ, задължително си сложи 64 битова ОС

- skotis
musura написа:Въпроса който е правилно да си зададеш е "За какво ми повече видео памет?" и приклюваш с глупостите. Ако ще и всичките 4ГБ да сложиш за видео, това няма да ти помогне по абсолютно никакъв начин. Единствената промяна ще е, че ще имаш по-малко РАМ![]()
Ммм чета тука 3 дни по темата и май си прав за видеото...
А защо 64 битова да сложа? Какви са предимствата? Ще ползва всиката Рам, друго?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Е какво друго?
25% повече РАМ ще имаш, компа ще въррви доста по-гладко. Слагай смело Win7 х64 и няма да сгрешиш.

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
модерните 32 битови операционниистеми си подържат 4 гб памет ....че и до 128 гб с включено ПАЕ ...това че показва 3.25 или 3.90 нищо не значи ... 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”