Правя дипломна работа , в която се изисква да се направи безконтактен ел.двигател.Двигателят е направен , но трябва да го развъртя и след това да направя температурна диаграма за разпределението на температурата по двигателя.Проблема е ,че нямам представа как да го развъртя.Може да се развърти , но като в симулацията се даде да върти на вала на двигателя , но на мен ми трябва някакси да симулирам , че двигателят работи , т.е. да му пусна ток .Ще помоля колегите , които са повече на Ти със софтуера за помощ.Става въпрос за версия 2010 на продуктът.
Поздрави.
Въпрос за SolidWorks
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за SolidWorks
Колега , точно в този форум едва ли ще получиш отговор на въпроса, който те интересува.Иначе за раздвижване на механизми - правилно си се ориентирал наистина трябва да се даде посока на въртене на първичния(водещия) парт (в случая вала) и ако си дефинирал правилно връзките между отделните партове в асемблито би трябвало всичко нататък да е ок.Самото раздвижване може да запишеш в отделен видео файл.Иначе това с пускането на ток и т.н....., което искаш да направиш, мисля че е невъзможно с базовия пакет на Solid Works или поне така беше в по-старите(до 2009) версии на програмата.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”