проблем с наблюдение на DVR през мобилен интернет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

проблем с наблюдение на DVR през мобилен интернет

Мнениеот joro_kem » Чет 19 авг 2010 17:06

здравейте, колеги! за пореден път имам нужда от вашата помощ, дано и сега успеете да ми бъдете полезни. проблемът е следния: в офиса имам монтиран 4-канален DVR, който е закачен на отворен порт на рутъра (айпито е статично) и в общи линии наблюдавам в реално време и четирите камери (или всяка една поотделно) от произволна точка. мога да ги гледам със софта на самото устройство (който е инсталиран на лаптопа) или през браузър - с име и парола за достъп (през произволен компютър с връзка към интернет). искам да си взема и мобилен интернет от глобул и ми дадоха едно устройство (не знам как точно се нарича) за тестване, но уви, през него не мога да гледам DVR-a. от софта му просто ми изписва "cannot load image", а през произволен браузър ми дава "просрочено време за връзка". според глобул проблемът се състои в това, че въпросната джаджа за мобилния интернет няма статично айпи, което на мен не ми се връзва много. тествах скоростта през speedtest.net и тя е в диапазона 3,5-5 мбита за даунлоуд и 0,5-1,5 за ъплоуд, та си мисля, че не е от скоростта. идеи дали и как бих могъл да реша проблема? ако пък има колега, който работи в глобул и евентуално да запита верния човек там за какво иде реч, би било екстра.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: проблем с наблюдение на DVR през мобилен интернет

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 19 авг 2010 17:11

Я обясни - за пръв път пробваш отдалеченото наблюдение през dongle-то на GLOBUL и то не работи?
Пробвал ли си отдалечено през друг Интернет?

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 19 авг 2010 18:06

За какво устройство(това което глобул са ти дали) става въпрос и не трябваше ли някакъв софт за да го гледаш понеже аз служебните камери ги гледам от моя лаптоп но със софт.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Чет 19 авг 2010 20:25

ChimeyJimmey написа:Я обясни - за пръв път пробваш отдалеченото наблюдение през dongle-то на GLOBUL и то не работи?
Пробвал ли си отдалечено през друг Интернет?

да, точно така - пробвал съм на произволни машини с различни доставчици на различни места из Родината (и в чужбина) и през браузъра си се вижда екстра, само с мобилния от глобул не мога.

vwfena написа:За какво устройство(това което глобул са ти дали) става въпрос и не трябваше ли някакъв софт за да го гледаш понеже аз служебните камери ги гледам от моя лаптоп но със софт.

ей тва е джиджавката от глобул: http://www.globul.bg/bg/promotion.html?id=682
а по отношение на начините на гледане - може и през софт, може и през браузър.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 19 авг 2010 20:40

Мисля, че е слаб нета през тея шитове...
Аз през такова пробвах да пусна една складова програма да си гледа базата, според мен с по-малък поток дори от видеострийма и пак разпадаше доста често.
А и щом дава просрочено време значи се обръща към сървъра ти, но дава таймаут докато получи информацията от него.

П.П.: А и да не сме голословни -> http://www.speedtest.net Тествай и пиши кво ти изкарва :)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Чет 19 авг 2010 20:51

joro_kem написа:тествах скоростта през speedtest.net и тя е в диапазона 3,5-5 мбита за даунлоуд и 0,5-1,5 за ъплоуд, та си мисля, че не е от скоростта.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 19 авг 2010 21:12

а телефона какъв е?С какъв браузер ги гледаш,че ако е опера(дори мини) няма да имаш успех :lol:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Чет 19 авг 2010 21:15

не си ме разбрал - гледам от лаптопа

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 19 авг 2010 21:16

брей,незнаех че са толкова зле тия неща на операторите.Добре,че все още се въздържам от тях :mrgreen:

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 19 авг 2010 21:41

LILO&STICH написа:а телефона какъв е?С какъв браузер ги гледаш,че ако е опера(дори мини) няма да имаш успех :lol:

А защо е така? И има ли начин да се гледа и през телефона - симбиан с60 в5, през wifi?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 20 авг 2010 12:42

Ще му умре процесорчето на тоя симбиан за обработка на видео в едно с интернетския трафик и просто нямам как да стане.
Тия ДВР-и си имат изисквания за видеокартите и явно си трябва сериозен интернет за да пренесе видеото, флашката от глобул явно не се справя.
В службата имаме ДВР с 5 камери на компютър, обаче никога не сме го опитвали на дистанционно наблюдение, щото е през рутер, а ИП адреса от доставчика е динамичен, трябва да се доплаща за реално ИП и не съм опитвал какво ще стане.
Стрийм от разни уеб камери успяваш ли да гледаш през глобулската джвъчка!?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Пет 20 авг 2010 14:21

всичко друго си се гледа нормално. днес пробвах през мобилна връзка пак с такава джаджа, но на на мтел (на мой приятел) и о чудо! наблюдението тръгна и през софта на дивиара и през браузър. скоростта е приблизително една и съща и при двата оператора, явно проблемът е при глобул. ще пиша дали и как се е решил проблема.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 20 авг 2010 15:01

Това, дето те са ти го изтърсили, че IP-то, което ти дават не е реално/статично, им кажи да си го запазят за себе си. Няма абсолютно никаква връзка. Нужно е единствено статично IP на машината, която стриймва, демек тая при камерите. На каква резолюция са ти настроени камерите? Да не би да е доста висока и да не може да се събере в 5 мегабита?
Отивай в глобул на скандал :да:
А и друго - имай в предвид, че ако сега не можеш да видиш нищо при тая скорост, като ти свърши трафика скоростта пада многократно и ще видиш дедовия...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Пет 20 авг 2010 16:10

да е висока, да е висока, колко да е висока деа и резолюцията... с мтел що няма проблем? да не би с донгъла да е дерта нещо - глобулския е HUAWEI или нещо подобно, а ментелския беше ZTE май. скоростта е добра: http://www.speedtest.net/result/921662854.png е тва даде сега до сървър в софия, НО ако тая мострена data sim е с някви особени преференции и скоростта й е нарочно такава, за да зарибява такива като мен, не знам...
как да разбера колко дърпат камерите при наблюдение?

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Нед 22 авг 2010 22:22

joro_kem написа:...
как да разбера колко дърпат камерите при наблюдение?

Свали си програмка за следене на трафика... Пусни отдалечен клиент да зяпа камерите и виж колко Upload ще покаже въпросния софт. Има много такива, мисля DU Meter бях ползвал преди време :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”