Мнения за Asus O!Play HDP-R1
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Мнения за Asus O!Play HDP-R1
Някой ползва ли Player Asus O!Play HDP-R1, FullHD, BG Subs, че започнах да му се чудя нещо и събирам мнения от хора, които го ползват. Четох в нета, но реших да попитам. Основно ще се ползва за гледане на филми през ЛАН за да избегна сваляне на филми по преносими дискове, флашки и т.н.Ще си свалям филмите на компа и лаптопа и от там да си ги гледам през ЛАН-а когато имам свободно време. Мерси предварително за мненията!
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Мнения за Asus O!Play HDP-R1
Машинарията е фенска.Използвал съм я 5 дена(имахме в сервиза такава за ремонт).Реално проблем нямаше,но разбрахме много късно ,че определен формат субтитри не ги чете.Флашнахме я и си играхме с нея 5 дена,за да установим дали работи нормално.Супер приятен уред.Даже цената му е паднала доста...
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Цената е прекалено висока. Обмисли Apacer - работи без забележки и се флашва като детска игра.
- vwfena
- Контакти:
А нещо конкретно като модел, че аз намерих само някакъв но без лан. И един с Лан-Apacer AL460 по-евтин, но няма DTS декодер поради което не тръгва звука на всички филми.
- escrime
Точно 460 имах предвид.
Да, няма DTS декодер. В моя случай това е "екстра", защото разполагаме с много хубав ресивър, който си прави декодирането на DTS. Плеърчето само прочита файла, останалото го прави ресивъра.
В твоя случай трябва да кажеш и на какво ще се слуша/гледа...
Предполагам си разгледал тази тема: http://forum.setcombg.com/index.php?topic=42258.0 Огледай се в техния форум, има много хора, които постоянно се интересуват и могат да дадат точен съвет.
П.П.: Apacer имат и по-скъп, но цената му е аналогична на Асуса. Там вече не мога да помогна със сравнение на двете машинки...
Да, няма DTS декодер. В моя случай това е "екстра", защото разполагаме с много хубав ресивър, който си прави декодирането на DTS. Плеърчето само прочита файла, останалото го прави ресивъра.
В твоя случай трябва да кажеш и на какво ще се слуша/гледа...

Предполагам си разгледал тази тема: http://forum.setcombg.com/index.php?topic=42258.0 Огледай се в техния форум, има много хора, които постоянно се интересуват и могат да дадат точен съвет.
П.П.: Apacer имат и по-скъп, но цената му е аналогична на Асуса. Там вече не мога да помогна със сравнение на двете машинки...

- vwfena
- Контакти:
Да аз първо в този форум прочетох и затова се насочих към този плеар и исках да видя има ли тук колеги които го ползват да дадът мнение.Еми ще гледам хуллХД- било то блурей или .mkv, но като поразгледах повечето са с DTS и предпочитам, да дам някой лев повече вместо да преправям всеки файл.
Целта за която го вземам е на компа да си сложа един диск 1-2 ТБ който да пълня с филми и кога аз или някой в къщи му се догледа филм да си пусне.
По-скъпия модел ан Апацер го погледнах и аз, но той идва малко по-скъп и с почти същите екстри и функции.
Целта за която го вземам е на компа да си сложа един диск 1-2 ТБ който да пълня с филми и кога аз или някой в къщи му се догледа филм да си пусне.
По-скъпия модел ан Апацер го погледнах и аз, но той идва малко по-скъп и с почти същите екстри и функции.

-
- Автомобил:
- Двигател:
escrime, кажи сега колко ти струва ресивъра, за да може колегата да прецени дали си заслужава да си купи AL460 за около 90 кинта плюс ресивър или да си вземе R1 за около 170!
Според мен R1 е чудесна машинка - плейва всичко без проблем, включително и Blu-Ray от USB и по мрежата. Дистанционното е удобно, менюто - също. Препоръчвам го.

Според мен R1 е чудесна машинка - плейва всичко без проблем, включително и Blu-Ray от USB и по мрежата. Дистанционното е удобно, менюто - също. Препоръчвам го.
- vwfena
- Контакти:
myrshavija написа:escrime, кажи сега колко ти струва ресивъра, за да може колегата да прецени дали си заслужава да си купи AL460 за около 90 кинта плюс ресивър или да си вземе R1 за около 170!![]()
Не то има вариант и без този ресийвър, но трябва да се конвертира файла и да му се промени звука, а за мен не е проблем ама не всички в къщи могат да го правят

- escrime
myrshavija написа:escrime, кажи сега колко ти струва ресивъра, за да може колегата да прецени дали си заслужава да си купи AL460 за около 90 кинта плюс ресивър или да си вземе R1 за около 170!![]()
Абсолютно са несравними нещата. В това спор няма. Не съм си и помислял друго.
Има и друга гледна точка, обаче - имаш ресивър и ти трябва малка машинка, която просто да прочита файловете. От там нататък ресивъра декодира.
vwfena, моя е грешката, че не попитах първо на какво ще се слуша.

Компресирането на DTS за мен лично е безсмислица... По-добре наистина да се вземе друг плеър, както е посъветвал myrshavija.
П.П.: Добър ресивър е ~1000 лв. и от там нататък само въображението може да е ограничение.
- vwfena
- Контакти:
escrime написа:
vwfena, моя е грешката, че не попитах първо на какво ще се слуша.![]()
Няма проблеми поне стана интересна дискусия и хората ще има какво да прочетат за вбъдеще при избор на плеар.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”