Какво мислите за промоциите на лаптопи на Мтел?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
eddyman
Автомобил:
Двигател:

Какво мислите за промоциите на лаптопи на Мтел?

Мнениеот eddyman » Вто 17 авг 2010 11:25

Здравейте, хвърлил съм око на лаптопите, които Мтел дава в пакет с мобилен интернет: https://www.mtel.bg/netbook/index.php.
Чудя се между ViewSonic VNB106,Dell Mini 10 New и Toshiba NB300. Не съм много наясно с техническите им характеристики, така на пръв поглед ми се струват слабички, но на мен ми трябва основно да сърфирам, да преглеждам поща, чат пат и някое клипче или филм. Също така ме интересува плана M-Tel Surf NonStop дали предлага някаква разумна скорост? Прочетох че при достигане на месечено потребление от 2.5 GB скоростта пада до 128 Kbps. Ще се радвам да ми пише някой който е ползвал плана.
Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Какво мислите за промоциите на лаптопи на Мтел?

Мнениеот yoan4o » Вто 17 авг 2010 11:33

Аз си взех от първите промоции на Мтел за нетбуците пред 2г.
Като цяло съм доволен и от лаптопчето и от нет-а, но имай в предвид, че не е изгодно като теглиш чертата.
Аз съм с план 2Gb щото само такъв имаше.
Направи си сметката, щото аз съм го ползвал Нет-а 30-40 пъти за 2г., а съм платил 24*20,90лв. с ДДС за тая екстра.
Единственото хубаво, е че си запазвам устройството и сега като си прекратя дата картата, може да бачка с прима, когато ми е нужно, а не да плащам абонамент всеки мисец.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 17 авг 2010 12:38

И аз се загледах в Dell Inspiron 1545 офертата, някакви мнения?. А как им е покритието на интернета на тия ментелци?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Вто 17 авг 2010 12:46

Varbona написа:И аз се загледах в Dell Inspiron 1545 офертата, някакви мнения?. А как им е покритието на интернета на тия ментелци?

Никакъв проблем, никъде с покритието.
Единствено в някви дупки е GPRS скорост, а не 3G, ама сигурно ще го преживееш!
Бил съм с лаптопа на плаж, планина, няма проблеми!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 17 авг 2010 14:36

извинявам се на колегата, пуснал темата, но и аз да попитам за впечатления от мобилния интернет на глобул, по-конкретно от покритието? в момента тествам от къщи и е добре, но не знам как е при липса на 3G, както е на повечето места извън големите градове?

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Вто 17 авг 2010 15:47

joro_kem написа:извинявам се на колегата, пуснал темата, но и аз да попитам за впечатления от мобилния интернет на глобул, по-конкретно от покритието? в момента тествам от къщи и е добре, но не знам как е при липса на 3G, както е на повечето места извън големите градове?

Мисля, че няма да имаш проблем, предлагат добро покритие.

Относно ментелските промоции, нямат в наличност нито ViewSonic VNB106, нито Dell Inspiron 11z, които ме интересуваха. В един магазин погледнах M-Tel Light Book и не ми хареса, не знам в коя Сечуанска провинция са изработвани, но ми се струват дървени и некачествени. Засега май само от интернета им ще се възползвам.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 17 авг 2010 21:03

Зет ми си взе от тези малките, нещо от порядъка на 200 лева е мисля, ама го взе на изплащане, около 40 лева на месец с интернета и изплащането. Поработих веднъж дваж на него, батерията му държи около 2 часа мисля, удобен е защото е доста лекичък, но пък е 10 инча. Зависи човек какво търси.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 18 авг 2010 8:17

dobrin написа:Зет ми си взе от тези малките, нещо от порядъка на 200 лева е мисля, ама го взе на изплащане, около 40 лева на месец с интернета и изплащането. Поработих веднъж дваж на него, батерията му държи около 2 часа мисля, удобен е защото е доста лекичък, но пък е 10 инча. Зависи човек какво търси.

И аз търсих такова нещо, вчера вече си взех лаптоп + интернет на изплащане, за 40 кинта на месец на двугодишен договор. Скоростта на интернета е ок за работа, а лаптопчето е удобно. Темата може да се заключва :D

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Пет 17 сеп 2010 15:39

само да не е ViewSonic

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 17 сеп 2010 16:54

Е тва малкото м-телското за 200лв бих си купил, колкото за бекъп комп... Или да го навра в жабката на гошко :twisted:
Но да ме обвързват с 2годишен договор за нещо, чиято цена е такава.. нема да стане.
В тая връзка, някой ако си иска само карта + устройство на 2годишен договор да пише :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”