Какъв хард диск да си зема? SATA ATA USB - Марка?
В момента съм с 2 сигейта 120 и 160 и едно хитачи 80, искам да взема нещо голямо за да ми е мирна главата поне 1-2 години. Мисълта ми е какъв да е харддиска, от 120ката сигейт съм супер доволен на 5 години и нещо е и няма никакви проблеми, 160ката изгоря на 3тия месец и го смениха с нов. хитачито не му знам дирите попадна ми просто..
Компа не се гаси почти никога.
Какъв хард диск да си зема? SATA ATA USB - Марка?
Re: Какъв хард диск да си зема? SATA ATA USB - Марка?
-
Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:08, променено общо 1 път.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Взимай такъв WD и ще ти е мирна главата поне за 3 години.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, не се кахъри. Не е вече като навремето, когато Сигейт бяха топ оф дъ топ, а Макстор бяха боклуци... Вече всичко е със занижено качество, колкото да си изкара гаранцията, така че какъвто и да вземеш ако си късметлия ще ти служи дълго време. По-скоро уточни обема, щото винаги е имало най-изгодно съотношение обем/цена, сега май на този хал са 1ТБ размерите, вземай направо такъв и не се замисляй хич. 

stefan4o написа:Колега, не се кахъри. Не е вече като навремето, когато Сигейт бяха топ оф дъ топ, а Макстор бяха боклуци... Вече всичко е със занижено качество, колкото да си изкара гаранцията, така че какъвто и да вземеш ако си късметлия ще ти служи дълго време. По-скоро уточни обема, щото винаги е имало най-изгодно съотношение обем/цена, сега май на този хал са 1ТБ размерите, вземай направо такъв и не се замисляй хич.
с какъв интерфейс?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Дай модел на дънна платка. То АТА вече сигурно зорно се намира, остава САТА или УСБ... Ако искаш да го разнасяш - вземаш УСБ, ама ще излезе малко по-скъпо, заради кутията, с която трябва да е харда.
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
seagate e марката!!!
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
mickoff написа:seagate e марката!!!
seagate до преди 5 години

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Аз си взех 640gb usb toshiba от плесио за около 130 лв, за сега съм доволен.
Първоначално си взех 750 за 140, ама не работеше
та го върнах и ги смениха за тоя, че нямаха 750.
Но тоя дето си го взех е 3.5", съответно му трябва отделно захранване 220v и не е много удобен за разнасяне, щото си е диск, кабел, захранване... А и ти трябва ток да го включиш, съответно не можеш да го ползваш на поляната.
Взимаш си някакъв, ръководен от гаранция + обем, пък разхвърляш важните неща (снимки, документи, квото ти трябва) по всички хардове, така че и да се скапе единия си имаш нещата на другите.
Първоначално си взех 750 за 140, ама не работеше

Но тоя дето си го взех е 3.5", съответно му трябва отделно захранване 220v и не е много удобен за разнасяне, щото си е диск, кабел, захранване... А и ти трябва ток да го включиш, съответно не можеш да го ползваш на поляната.
Взимаш си някакъв, ръководен от гаранция + обем, пък разхвърляш важните неща (снимки, документи, квото ти трябва) по всички хардове, така че и да се скапе единия си имаш нещата на другите.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Взимай харда с най-голяма гаранция....останалото са врели некипели.....
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
chefito написа:Взимай харда с най-голяма гаранция....останалото са врели некипели.....

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако е WD гледай да не е AFT, освен ако ти се занимава да правиш partition alignment.
мисля, че 1тб в момента са около 100-200лв. вземи си два диска в раид 1 и пей сърце..
бтв повечето дискове са с 3 год. гаранция. ако имат проблем с механика/дискове/електроника със сигурност се проявява през 1вата година
мисля, че 1тб в момента са около 100-200лв. вземи си два диска в раид 1 и пей сърце..
бтв повечето дискове са с 3 год. гаранция. ако имат проблем с механика/дискове/електроника със сигурност се проявява през 1вата година
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не си взимай HITACHI, защото един приятел си взе, оказа се дефектен, смениха му го с нов и той дефектен и той си доплати за Seagate и няма проблем.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Относно марката всичко е въпрос на късмет.....имам едно 6-7 годишно хитачи сменило няколко компютъра и доста търкаляно по шкафове. Какъвто и хард да имаш, нямаш ли бекъп на важните неща (музика, документи, снимки) - играеш руска ролетка.
Външен или вътрешен - зависи какво искаш. Ако е най-много място за най-малко пари - обикновен вътрешен хард. Ако ти трябва да го разнасяш - външен и то 2.5" (размер като за лаптоп) за да е малък и да няма външно захранване.
Външен или вътрешен - зависи какво искаш. Ако е най-много място за най-малко пари - обикновен вътрешен хард. Ако ти трябва да го разнасяш - външен и то 2.5" (размер като за лаптоп) за да е малък и да няма външно захранване.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”