Препоръчайте мултимедиен плеър !

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Препоръчайте мултимедиен плеър !

Мнениеот Stivi » Нед 26 сеп 2010 19:50

Първо да уточня че мненията по-надолу се отнасяха за търсене на портативно ДВД но след като премислих нещата се спрях на варианта да си взема мултимедиен плеър който да ми върши работа и за домашното гледане на филми а с едно мониторче ще мога да го ползвам и в колата ! Та сега се чудя какво точно да бъде това устройство,това е много яко http://www.topdigital.bg/index.php?cid=72&scid=&p=9&prod=244
но аз не държа на много от екстрите който има,достатъчно е да плейва всичко и да може да се сложи вътрешен харддиск за да може и цената да е по-поносима !

Последна промяна от Stivi на Вто 28 сеп 2010 9:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Въпрос за XviD/DivX !

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 26 сеп 2010 20:32

ами XviD e DivX написано на обратно mhihi :screwy

доколкото знам е опън сорс и принцип повечето жълти DVD плеъри четат и двата формата. Но е добре да си носиш няколко диска за тестове на място.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 26 сеп 2010 20:50

Съвсем различни декодери. Базирани са на mpeg4, но изискват различни разкодиращи файлове, флашнати на платките на двд-то ти.

p.s Никога не си купувайте DVD. Пригодете едно компютърче за гледане на филми или на вашия комп направете клоне или екстендет декстоп и гледайте от него. Кодеците се подобряват през седмица и каквото и ДВД да вземете, след 3-6 месеца окапва на някои филми.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 сеп 2010 21:25

chefito написа:Съвсем различни декодери. Базирани са на mpeg4, но изискват различни разкодиращи файлове, флашнати на платките на двд-то ти.

p.s Никога не си купувайте DVD. Пригодете едно компютърче за гледане на филми или на вашия комп направете клоне или екстендет декстоп и гледайте от него. Кодеците се подобряват през седмица и каквото и ДВД да вземете, след 3-6 месеца окапва на някои филми.

Напълно съм съгласен /лаптопи имаме два/ , но става въпрос за такова което може да се сложи на подглавника на колата за дълги пътувания с нервно дете а с лаптопа е много сложно и неудобно да се борави в колата :banghead: Лошото е че почти всички който гледам четат DivX а такова с XviD от портативните май няма,може би трябва да потърся в по "компютърните" марки а не в класическите такива за АВ техника :?:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 26 сеп 2010 21:34

Stivi, идея нямам...дано колегите са по-наясно..... :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 27 сеп 2010 18:26

Stivi написа:
Напълно съм съгласен /лаптопи имаме два/ , но става въпрос за такова което може да се сложи на подглавника на колата за дълги пътувания с нервно дете :?:

ОФФ
Вземи му 1 кокер да се занимава. Ще се успокои детето.Кокерите са много привързани към децата .Хем ще гледа кокерчето ,хем ще е спокойно.

Re : "Имаме точно кокер ,казва се Сара и се голяма любов само че тя не пътува с нас
Че как така ? И без сръдни? Че моя клепоушко не ме пропуска никъде - преди мен е до колата и в нея. :lol:

Последна промяна от kris11 на Вто 28 сеп 2010 12:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 28 сеп 2010 9:13

kris11 написа:Вземи му 1 кокер да се занимава. Ще се успокои детето.Кокерите са много привързани към децата .Хем ще гледа кокерчето ,хем ще е спокойно.

Пускай тото :!: Имаме точно кокер ,казва се Сара и се голяма любов само че тя не пътува с нас и нямам как да помогне в случая :)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Препоръчайте мултимедиен плеър !

Мнениеот escrime » Сря 29 сеп 2010 10:18

За съжаление темата с мултимедийните плеъри е дълга и широка... МНОГО дълга и широка...

Вероятно най-добрата информация ще получиш от този форум:

:link

Аз също търся, но ми трябва да има освен цифрово аудио и чинчове за 5.1...

Успех!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 08 окт 2010 13:28

В крайна сметка взех това от линка в първия ми пост,за 2 дни ползване само хубави неща мога да кажа за него надявам се и по нататък да е така :) Със един хард 500ГБ на Seagate стана точно 300 лв и забравям за ДВД-то и връзването на лаптопа към телевизора :да:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 08 окт 2010 13:47

За сега съм чувал добри отзиви за Popcorn hour. А първия WD мултиплеър, който видях беше в ръцете на клиент, който го връщаше за рекламация :D

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”