Проблем с монитор Samsung Syncmaster 931 bf

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Проблем с монитор Samsung Syncmaster 931 bf

Мнениеот eng » Пон 04 окт 2010 9:37

Здравейте колеги, тази сутрин с пускането на компа, никви признаци за живот на монитора.Попринцип като свърша работа го изключвам от копчето (така съм чувал че било добре незнам дали е полезно, въпреки че в офиса имам едни Ейсър-и и никога не сме ги изключвали и досега няма проблем).Изключих целия комп от захранването (контакта), изчакх 1-2 минути и го пуснах пак, мислех че проблема е в самия комп не в монитора.Като взе да зарежда Уиндоус-а ту се появяваше картина, че зарежда, ту не-аз си играех с копчето ту гу включвах ту не но в крайна сметка нищо не стана.Рестартирах го - и за момента е добре(не мисля че в самото копче на монитора е проблема защото си мига в синио - демек има захранване).Много моля ако някой е запознат да сподели какво да правя гаранцията е изтекла купуване е преди две години и половина от Техномаркет.И въобще дали да се занимавам да го спирам от въпросното копче самия монитор или да го оставям да си мига през ноща (при изклюючен компютър разбира се).Много Благодаря предварително за всички съвети на разбиращите :applause:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Проблем с монитор Samsung Syncmaster 931 bf

Мнениеот vasstop » Пон 04 окт 2010 9:42

Проблемът може да е във видеокартата.
Пробвай първо временно да закачиш друг монитор ако имаш такъв под ръка и до локализираш дали е монитора или видеото.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 04 окт 2010 9:45

vasstop написа:Проблемът може да е във видеокартата.
Пробвай първо временно да закачиш друг монитор ако имаш такъв под ръка и до локализираш дали е монитора или видеото.

Или този монитор пробвай на друг комп. :)

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Пон 04 окт 2010 9:54

Колега, проблема ти е по-сериозен и е доста скъп ремонта. По това което четох, проблема е в осветлението на екрана. Моя монитор е Самсунг с Тв тунер и направи точно същото нещо дни след изтичането на гаранцията. Сега е на ремонт, но още не знам какво ще стане, чакам да ми се обадят. Разбрах, че операцията е сложна по смяна на въпросните лампи и има вероятност при разделянето на пластовете на екрана да попаднат прашинки, които после ще се виждат, абе кофти работа е. В официалния сервиз на Исърско шосе човека ми каза че се сменя целия панел, но струва около 280 евро, което обезмисля работата.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 04 окт 2010 10:10

Ето за това се кефя на този форум-супер информативен е.Мерси колеги за съветите, засега-до този момент щайгата бачка но докога-божа работа.Тъпото е, че не мога без комп дори и 1 ден, макс 2.Просто работата ми е свързана с него.Ако ремонта се окаже толкова скъп-което ако е вярно след като се установи, че не е видеокарта приемрно (това ще стана възможно най скоро).Мисля да търся някакъв "немарков", само че незнам длаи ще си заслужи парите, да е поне 20-ка (в инчове) а колкото повече толкова по-добре.Иначе взех да се замислям за ел джи-много ми ги хвалят напоследък.А никой нищо не каза за това прословуто копче-какво го правите вие, изключвате ли си монитора или си го оставяте на станд бай?Честно казано, не съм компютърен специалист но работя с КАД приложения и ако беше нещо свързано с видеокартата нямаше ли да се отрази и там?Мисля си че мнението на колегата над мен ще е най меродавно въпреки че моя няма тунер.Още веднъж много благодаря за бързите съвети. :beer

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пон 04 окт 2010 10:40

Може пък проблема да е в VGA кабела. Наскоро аз имах същия проблем - ту има картина, ту няма. Накрая се оказа че проблема е във въпросния кабел.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 04 окт 2010 11:00

barezifranko написа:Може пък проблема да е в VGA кабела. Наскоро аз имах същия проблем - ту има картина, ту няма. Накрая се оказа че проблема е във въпросния кабел.

И това проверих, навсякъде си беше добре захванат и з акомпа и за монитора, ако е прекъснат някъде вътре, сег апък няма да виждам нищо по моонитора.Иначе това беше 1-вото което чекнах.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пон 04 окт 2010 11:08

Ми най-добре както в момента имаш картина вземи да огъваш кабела по цялата му дължина. Ако някъде изчезне картината значи проблема е в кабела.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 04 окт 2010 11:38

barezifranko написа:Ми най-добре както в момента имаш картина вземи да огъваш кабела по цялата му дължина. Ако някъде изчезне картината значи проблема е в кабела.

Не никакви признаци-бачка като нов, огъвах го.Все повече се замислям дали не е в проклетото копче което вкл. и изкл. всеки път като приключа работа с компютъра.Или са онези лампи за които спомена по-горе колегата.Но ми е ясно че без да го види специалист само ще гадая.Много благодаря на всички дали мнения и то толкова логични.Тъпото е, че не мога д анамеря и упътването какво да правя с това копче.Дали е било редно така да го вкл и изкл.ще погледна и в нет-а за инфо.Лек и успешен ден на всички :drunk

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 04 окт 2010 11:49

Няма проблем да се включва и изключва от копчето....дали ще го загаси дъното и копчето ще мига или ще го загасиш от копчето и просто ще изгасне, няма голяма разлика за контролерите на лампите и за лампите...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 04 окт 2010 11:50

Копчето за включване не го пипай, нека си стои винаги включено. Както не се изключват TV-тата. Консумацията на ток е нищожна и няма да те срине финансово. mhihi

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Пон 04 окт 2010 12:34

От копчето няма зависимост. При мен не искаше да показва картината, тоест показва я и веднага изчезва, като остава само звукът и така като го спра и пусна няколко пъти по някое време се закрепи и работи безотказно цял ден. В момента в който го загася обаче и трябва пак да го пална се почва със същите номера, докато един ден от 169 пъти не запали и го пратих на ремонт, който още чакам. Аз бих го изхвърлил и да си взема нов, но този монитор има сантиментална стойност , взехме си го с част от парите от сватбата с жена ми и за това го дадох за ремонт, иначе за 400 кинта има с къде по-високи параметри...
П.С. В повечето случаи изгаря горната лампа, която е подложена на по-голямо натоварване, заради по-високата температура.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 04 окт 2010 13:11

Това исках да знам-значи ще го оставя да си мига пък каквото ще да става.Не говорим за финансово набутване с тази лампа дето мига, нямах това предвид а как е по-добре за монитора.Е в случая ще го оставям да си мига.Ами днеска от 2 или 3-то ръчкане с компчето след като го и рестартирах-запали.Но утре може да е след 4-5 път и да се задълбочи проблема.Мерси на всички за бързите отговори :да:

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Пон 04 окт 2010 15:47

Да човече, очаквай с всеки ден да пали все по-трудно и от повече опити. Дръж ни в течение.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 04 окт 2010 19:32

eng написа:Това исках да знам-значи ще го оставя да си мига пък каквото ще да става.Не говорим за финансово набутване с тази лампа дето мига, нямах това предвид а как е по-добре за монитора.Е в случая ще го оставям да си мига.Ами днеска от 2 или 3-то ръчкане с компчето след като го и рестартирах-запали.Но утре може да е след 4-5 път и да се задълбочи проблема.Мерси на всички за бързите отговори :да:
За монитора е по-добре да не го гасиш от копчето.
Смяната на подсветката не е чак толкова сложна операция, но си е скъпа (беше около 100лв + труд) и при положение че за 200лв се взима нов монитор леко е безсмислена

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”