Въпрос за охранителни камери

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Въпрос за охранителни камери

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 16 окт 2010 17:00

Става въпрос за странно поведение на камери за наблюдение. Камерите са закачени на платка GV800, като и двете са цветни и правят един и същи проблем. На видеото ще се види как яркостта е увеличена и се намалява сама. Тава става без външна намеса и някой да пипа по настройките на програмата. Съжалявам че видеото е толкова кратка и е обърнато, но ютуб не разпознава гео кодека на файла.

MenDarK
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за охранителни камери

Мнениеот MenDarK » Съб 16 окт 2010 22:58

Колега идвами само едно нещо на акъла,това е от слъчневата светлина,когато светлината се намаля и увеличава,пробвай вечерта камерата при постояна светлина,ако не прави така сложи един навес на камерата.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Съб 16 окт 2010 23:07

Калине, варианта със светлината е доста вероятен. И при мен го прави това денем от време на време, но интересното е , че и нощем се случва някой път и все още немога да разбера за какво иде реч. Гаранция само ще ти дам , че няма мешания с компютъра това. За мен си е камерата или свръзката ( евентуално ако има вятър и кабеляците висят и прави некви мизерий).

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 16 окт 2010 23:59

Имах го същият проблем преди, като камерите бяха от евтините.
Слагай само Сони и всико ще е ОК.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Нед 17 окт 2010 0:57

Според мен проблема е в евтината камера. Сложи някоя по-скъпа и няма да имаш проблем

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 17 окт 2010 8:28

Абе и аз си мисля че е заради евтините камери, тук е момента да спомена, че парите са служебни, изграждането на системата е на доброволни начала с това което е дадено и тия които ползваме станахме монтажници на охранителна техника. Та мисълта ми е че пари за хубави камери не дават, а явно тия са проблемни. Нощно време не правят такива проблеми, но пък и качеството на картината не е кой знае какво. Уж са за нощно виждане, но без странично допълнително осветление са гола вода.
Иначе аз тръгнах по същия път дето сте предложили по - нагоре, преправих всички връзки по захранването и видео кабела наново и всичко е закрепено неподвижно със скоби за стената. Единственото което остана и в момента няма как да проверя, е че в магазина като ги купувахме тия две камери казаха че ще работят безпроблемно с едно захранване, което е 12 волта 2 ампера. за съжаление няма откъде да взема друго захранване и да махна и този проблем!

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Чет 28 окт 2010 21:56

Това е типично за евтините CMOS камери. Проблема се решава само със смяна на камерата, не е до захранване.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 03 ное 2010 23:02

Виж дали нямат подобна настройка като настолните A4 CMOS VIMICRO ментета. Мисля че беше от сорта на Outodoor, 50hz или нещо подобно... Там се оправя. :lol: Другия път поне търси евтини черно-бели CCD примерно. Около 50 лева са. Поне за външното монтиране е задължително. :lol:
Вътре и тия стават, но винаги при непрекъсната нормална осветеност. Не много тъмно, не много светло. Иначе се наблюдава точно този "ефект". При мене при ярко и слънчево време не се и оправя даже, както е на клипчето в края. mhihi :lol:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 03 ное 2010 23:42

Не ги купувам аз камерите за съжаление, иначе не всеки път се оправят сами като на клипа, но като се направя че ги почиствам от паяжини с метлата се оправят екстра. Между другото и черно - белите нощно време са гола вода без странично осветление!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”