Става въпрос за странно поведение на камери за наблюдение. Камерите са закачени на платка GV800, като и двете са цветни и правят един и същи проблем. На видеото ще се види как яркостта е увеличена и се намалява сама. Тава става без външна намеса и някой да пипа по настройките на програмата. Съжалявам че видеото е толкова кратка и е обърнато, но ютуб не разпознава гео кодека на файла.
Въпрос за охранителни камери
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за охранителни камери
Колега идвами само едно нещо на акъла,това е от слъчневата светлина,когато светлината се намаля и увеличава,пробвай вечерта камерата при постояна светлина,ако не прави така сложи един навес на камерата.
Калине, варианта със светлината е доста вероятен. И при мен го прави това денем от време на време, но интересното е , че и нощем се случва някой път и все още немога да разбера за какво иде реч. Гаранция само ще ти дам , че няма мешания с компютъра това. За мен си е камерата или свръзката ( евентуално ако има вятър и кабеляците висят и прави некви мизерий).
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах го същият проблем преди, като камерите бяха от евтините.
Слагай само Сони и всико ще е ОК.
Слагай само Сони и всико ще е ОК.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Според мен проблема е в евтината камера. Сложи някоя по-скъпа и няма да имаш проблем
- К.Одаджийски
- VW експерт
Абе и аз си мисля че е заради евтините камери, тук е момента да спомена, че парите са служебни, изграждането на системата е на доброволни начала с това което е дадено и тия които ползваме станахме монтажници на охранителна техника. Та мисълта ми е че пари за хубави камери не дават, а явно тия са проблемни. Нощно време не правят такива проблеми, но пък и качеството на картината не е кой знае какво. Уж са за нощно виждане, но без странично допълнително осветление са гола вода.
Иначе аз тръгнах по същия път дето сте предложили по - нагоре, преправих всички връзки по захранването и видео кабела наново и всичко е закрепено неподвижно със скоби за стената. Единственото което остана и в момента няма как да проверя, е че в магазина като ги купувахме тия две камери казаха че ще работят безпроблемно с едно захранване, което е 12 волта 2 ампера. за съжаление няма откъде да взема друго захранване и да махна и този проблем!
Иначе аз тръгнах по същия път дето сте предложили по - нагоре, преправих всички връзки по захранването и видео кабела наново и всичко е закрепено неподвижно със скоби за стената. Единственото което остана и в момента няма как да проверя, е че в магазина като ги купувахме тия две камери казаха че ще работят безпроблемно с едно захранване, което е 12 волта 2 ампера. за съжаление няма откъде да взема друго захранване и да махна и този проблем!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е типично за евтините CMOS камери. Проблема се решава само със смяна на камерата, не е до захранване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж дали нямат подобна настройка като настолните A4 CMOS VIMICRO ментета. Мисля че беше от сорта на Outodoor, 50hz или нещо подобно... Там се оправя.
Другия път поне търси евтини черно-бели CCD примерно. Около 50 лева са. Поне за външното монтиране е задължително.
Вътре и тия стават, но винаги при непрекъсната нормална осветеност. Не много тъмно, не много светло. Иначе се наблюдава точно този "ефект". При мене при ярко и слънчево време не се и оправя даже, както е на клипчето в края.

Вътре и тия стават, но винаги при непрекъсната нормална осветеност. Не много тъмно, не много светло. Иначе се наблюдава точно този "ефект". При мене при ярко и слънчево време не се и оправя даже, както е на клипчето в края.

- К.Одаджийски
- VW експерт
Не ги купувам аз камерите за съжаление, иначе не всеки път се оправят сами като на клипа, но като се направя че ги почиствам от паяжини с метлата се оправят екстра. Между другото и черно - белите нощно време са гола вода без странично осветление!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”