Препоръчайте ми smartphone
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Препоръчайте ми smartphone
Та тъй, правя едно проучване за себе си. Привърженик съм на Нокия и съм доволен от тях (коментари по този въпрос не са ми нужни).
Това, което искам от един телефон, е преимуществено да говоря по него, т.е. да го ползвам като телефон. Да има батерия, която да издържа поне 3 дни натоварени разговори. Да има блутуут, ама те всички май вече имат, но да си кажа. Камера поне 3.2 МР.
Да е тънък и сравнително лек. Изискванията за размер на екрана не са ми от съществена важност, но пък да не е и миниатюрен.
Защо тогава ще кажете смарт? Ами заради някои допълнителни екстри. Добре е да може да се подкара навигация.
Да има wifi и удобен начин за браузване. Социални мрежи не ме интересуват.
Предпочитам навигирането му да е сходно с това на Нокия. Не ми се разучават сложнотии, операционни системи и писане на кодове за да си вляза в папката със снимките.
Среден ценови диапазон.
За друго не се сещам. Горе-долу съм чел темите, за такива телефони във форума, но не съм останал с ясно впечатление какво да избера. Благодаря предварително за отзивите.
Това, което искам от един телефон, е преимуществено да говоря по него, т.е. да го ползвам като телефон. Да има батерия, която да издържа поне 3 дни натоварени разговори. Да има блутуут, ама те всички май вече имат, но да си кажа. Камера поне 3.2 МР.
Да е тънък и сравнително лек. Изискванията за размер на екрана не са ми от съществена важност, но пък да не е и миниатюрен.
Защо тогава ще кажете смарт? Ами заради някои допълнителни екстри. Добре е да може да се подкара навигация.
Да има wifi и удобен начин за браузване. Социални мрежи не ме интересуват.
Предпочитам навигирането му да е сходно с това на Нокия. Не ми се разучават сложнотии, операционни системи и писане на кодове за да си вляза в папката със снимките.
Среден ценови диапазон.
За друго не се сещам. Горе-долу съм чел темите, за такива телефони във форума, но не съм останал с ясно впечатление какво да избера. Благодаря предварително за отзивите.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Препоръчайте ми smartphone
HTC Legend
Но при по-големи дисплей и интензивна работа трябва да направиш компромис с времето на издържане на батерията, няма начин
Но при по-големи дисплей и интензивна работа трябва да направиш компромис с времето на издържане на батерията, няма начин

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Компромис с това не ми се прави. Не искам по средата на деня да оставам без батерия или всяка вечер да е на зарядното.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Колега, аз съм с 5800 XM и N95, да ти кажа и от двата съм доволен. Различни са, ако имаш възможност ги разцъкай, докато 5800 е по-нова и по-скъпа на мен ми е по-приятно да извършвам ежедневните дела с него, но пък ако си намериш запазена 95-ца пак ще ти върши същата работа. Виж с каква сума си готов да се разделиш и си прецени. Добре си се ориентирал към Nokia, последните 8 години съм със смартове и съм минал през по-голямата част от моделите и не мисля, че ще ме привлече друга OS... 

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Аз пък съм на обратното мнение - ако е смарт да е Андроид, другите ОС не са на същото ниво.
За телефони - Нокия да, но за другите приложения Андроида ги бие по всички показатели.
За телефони - Нокия да, но за другите приложения Андроида ги бие по всички показатели.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Принципно гледах С6 на Нокия, който е сравнително нов модел. Казват, че като показатели е като N95, даже и със флип клавиатура по същия начин. Около 500 лева е май.
- nokiangage
- Контакти:
Много добър вариант е, колежката ми е с такъв и доста познати се заимаха с този апарат...Няма да си кривя душата, интерфейса е много по-добър от този на 5800, qwerty-то е удобно и четох, че ще има огромни update-и от Nokia за тази платформа, така, че ако го вземеш живот и здраве ще има много приятни изненади евентуално след няколко месеца!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Nokia X6 8GB e твоят телефон. Батерията държи.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ех андроида е прекрасен за нет и приложения
Батерията на всичките нови ползващи андроид и вм,държи по 2-3 дни в зависимост от ползването.Защо така,ами защото все някъде ровиш.Все говориш
Все те сърбят пръстите да видиш,това,онова.
Та Добрине,недей да взимаш апарат,на който може да ползваш само 1 операционна платформа
Виж темата за хд2-та
Аз се радвам на вм и на андроид.Скоро и на вм7.Само да го портнат както трябва
Нокиа изостава,каквото и да си говорим
айфона също е готин,само да му свикнеш

Батерията на всичките нови ползващи андроид и вм,държи по 2-3 дни в зависимост от ползването.Защо така,ами защото все някъде ровиш.Все говориш

Та Добрине,недей да взимаш апарат,на който може да ползваш само 1 операционна платформа

Виж темата за хд2-та
Аз се радвам на вм и на андроид.Скоро и на вм7.Само да го портнат както трябва

Нокиа изостава,каквото и да си говорим

айфона също е готин,само да му свикнеш

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Той иска телефон основно за разговори... така че...ХД2-та в кой сак ще я държи и всяка вечер ще в зарядното. 
п.с. придържайте се към изискванията му

п.с. придържайте се към изискванията му
Последна промяна от Andonov на Сря 03 ное 2010 10:55, променено общо 1 път.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:Той иска телефон основно за разговори... така че...ХД2-та в кой сак ще я държи и всяка вечер ще в зарядното.
алоУ,нечетеш

Казах му да прочете,не да го взима

- nokiangage
- Контакти:
Колега, Android 1,6 е много зле, в сравнение с 2,3...Съгласен съм, Nokia изостава малко, но ще наваксат със сигурност. А за Iphone...готин дизайн, но да не можеш да пратиш нещо по Bluetooth и вече екстрата да правиш клип да е активна при 3GS е смешно а и такава камера към дадената година на пускане на модела...А да не говорим, че 3G разговорите само с 4-ката стават...за който трябва да продадем колите за да бъде закупен и в последствие всичките дефекти и проблеми на тази генерация да те тормозят!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
LILO&STICH написа:Andonov написа:Той иска телефон основно за разговори... така че...ХД2-та в кой сак ще я държи и всяка вечер ще в зарядното.
алоУ,нечетеш![]()
Казах му да прочете,не да го взима
Алоууууууууу, аз чета ама ти май само рекламираш.
Прочети пак първият пост на Добрин и особено печернения текст.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ама нека си говори,
прочети какво е написал надолу в допълнение
п.п.
Реклами неправя,само споделям личен опит
прочети какво е написал надолу в допълнение

п.п.
Реклами неправя,само споделям личен опит

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да... за това не му предлагам HTC и Iphone. 
Iphone на държи батерията и все едно че няма син зъб. На НТЦ-то правиш всичко но няма батерия..

Iphone на държи батерията и все едно че няма син зъб. На НТЦ-то правиш всичко но няма батерия..
Последна промяна от Andonov на Сря 03 ное 2010 11:03, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”