Як монитор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Як монитор

Мнениеот rosy » Съб 06 ное 2010 17:39

Банда, препоръчайте ми готин монитор с екран от 22 нагоре висок клас със всичките му екстри. Цената до 600 лв.
Мерси :)

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Як монитор

Мнениеот vwfena » Съб 06 ное 2010 17:58

Ето няколко приложения:
:link

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Съб 06 ное 2010 18:02

Малко повече коментари за Ейсъра от втория линк няма да са ми излишни :)

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 06 ное 2010 19:06

rosy написа:Малко повече коментари за Ейсъра от втория линк няма да са ми излишни :)

Този колега ( Жоро ),може да ти даде много точна информация... :deal

escrime

memberlist.php?mode=viewprofile&u=123668

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 06 ное 2010 19:11

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Съб 06 ное 2010 21:38

Тези монитори не са от висок клас. Просто са големи и със светодиодна подсветка. Не, че е малко, но е недостатъчно за точно цветообразуване. ;)

TN матриците си имат ограничения. ;)

Дай да почнем по-заобиколно... Най-лесно е да се препоръчат IPS/PVA матрици.

За какво ще се ползва мониторът?

П.П.: Саше, мерсим за гласуваното доверие... :lol:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Съб 06 ное 2010 22:26

Монитора ще се използва за нормалнин офис нужди и много видео :) Тоест нищо кой знае колко специфично.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 07 ное 2010 9:35

rosy написа:Монитора ще се използва за нормалнин офис нужди и много видео :) Тоест нищо кой знае колко специфично.

Тогава взимай най-големия с дидна /лед/ подсветка и голяма гаранция.... :да:

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Нед 07 ное 2010 10:13

И аз ще се включа, надявам се колегата да няма нищо против. Търся си нещо за домашно ползване до '22, да става за цъкане на игри, 3dsMax, някой филм и обработване на текст. Какво трябва да гледам, време на реакция, контраст... друго?

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Нед 07 ное 2010 10:29

disela написа:И аз ще се включа, надявам се колегата да няма нищо против. Търся си нещо за домашно ползване до '22, да става за цъкане на игри, 3dsMax, някой филм и обработване на текст. Какво трябва да гледам, време на реакция, контраст... друго?

Гледай това Изображение http://www.eizo.com/global/products/flexscan/index.htmlи после сравнявай с онова което го има навсякъде ...
Тия монитори са трепач.. Аз си мислих че имам монитор (Самсунг).. но като ги сложих едно до друго на 1 карта.. просто на самсунга- има сенки, цветове и какво ли не.. което даже наченки няма да се види... може и да си въобразявм, но-нека някой кото разбира повече от нивото на потребител на монитори-да каже...
Мммм и гаранцията е 5г и за нито един изгорял пиксел!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 07 ное 2010 10:35

Не мога, да намеря смисъла от монитор за 600лв за използване в офис. Acer, Benq и LG имат добри оферти за 22", 24" 1080р с DVI под 300лв. С останалите пари се почерпи :beer

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 07 ное 2010 13:44

krraynov написа:
disela написа:И аз ще се включа, надявам се колегата да няма нищо против. Търся си нещо за домашно ползване до '22, да става за цъкане на игри, 3dsMax, някой филм и обработване на текст. Какво трябва да гледам, време на реакция, контраст... друго?

Гледай това Изображение http://www.eizo.com/global/products/flexscan/index.htmlи после сравнявай с онова което го има навсякъде ...
Тия монитори са трепач.. Аз си мислих че имам монитор (Самсунг).. но като ги сложих едно до друго на 1 карта.. просто на самсунга- има сенки, цветове и какво ли не.. което даже наченки няма да се види... може и да си въобразявм, но-нека някой кото разбира повече от нивото на потребител на монитори-да каже...
Мммм и гаранцията е 5г и за нито един изгорял пиксел!

EIZO не ползваха ли матрици точно на SAMSUNG? И стига сте препоръчвали топ продуктите....тва е като някой да попита за нова кола и веднага да му препоръчат ламбо, ферари и бентли, щото видиш ли са много яки... death

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 07 ное 2010 14:08

Скоро взимах Samsung P2270HD с тунер. Е нема по-як поне за тия изисквания. Почти успешно замести достойния тринитрон и един телевизор цветово. Задължително с хубав DVI кабел иначе леко маже буквите на големи резолюции. :beer

Последна промяна от black` на Нед 07 ное 2010 14:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 07 ное 2010 14:10

bnick написа:Не мога, да намеря смисъла от монитор за 600лв за използване в офис. Acer, Benq и LG имат добри оферти за 22", 24" 1080р с DVI под 300лв. С останалите пари се почерпи :beer

600 лв е най-най-горната граница. Разбира се всичко под нея е добре дошло :)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 07 ное 2010 15:10

Заглавието на темата е "Як монитор"... Не е "бюджетно решение за голям монитор". ;)

Най-добрият ти вариант е да заложиш на монитор с IPS матрица.

Ето моето предложение:

http://www.dell-bg.net/product/category/23/id/8093/

Това е бърз монитор с над 82% покриване на цветовата гама. Другите предложения вероятно ще ти се сторят плачевни в сравнение с това. Е... има и по-добри, но цените са други... mhihi С фабричните настройки има добри цветове и дълбоко черно.

Проблемът му е малко "прокървяване" на матрицата. Т.е. в напълно тъмна стая, когато мониторът показва черно, ще виждаш леки петна, където подсветката осветява матрицата и минава през нея. Уверявам те, обаче, че с другите монитори няма да е много по-добре. ;)

Преди останалите да ме нападнат, че е 8 милисекунди време за реакция на матрицата, ще им кажа, че на хартия може да са много, но мониторът е по-бърз от някои конкуренти с 2 милисекундни матртици. ;)

Поставката на монитора позволява той да се върти и настройва общо взето във всички равнини. Повечето други монитори имат ограничения в това отношение.

В момента се предлага с 3 години гаранция и понеже е Ултрашарп - гаранция за всеки пиксел.

Според мен до 500 - 600 лева не можеш да си купиш нещо по-добро. Следващият бюджетен вариант за монитор от този клас е HP ZR24W, но той е над 700 лева.

Помисли и ако решиш, че не държиш монитора да е наистина "як", а просто голям - пиши да мислим други варианти. :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”