Колеги понеже ударих на камък и вече не знам какво да правя. Проблемът ми е следният: когато телевизорът показва черен екран, при превключване на каналите на цифровата телевизия телевизорът бучи доста ясно и отчетливо от самият него отзад, не е фонов звук от цифровата.
Бързам да кажа, че и при занулен контакт и при незанулен контакт проблемът си остава. Проверена ми е и цялата ел. инсталация и няма проблеми. Сменял съм кабели скарт, и всички други, изключвал съм всичко и продължава да бучи. Телевизора има още гаранция, носих го да го видят, но там не бучеше и човекът там отказа да дойде до вкъщи да го чуе. Моля ви за някакъв съвет от какво може да е това!
LCD LG 32LG500 жужи на черен екран
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: LCD LG 32LG500 жужи на черен екран
ако си с отделен цифров приемник (демек с 2 дистанционни), проблемът е, че си усилил много звука на самия телевизор или на приемника.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Много важно е да установиш дали брума е от високоговорителите или е механични вибрации в електрониката . Когато се чува добре , пробвай с дистанционното да намалиш звука . Влияе ли се брума ?
Ако не - механично бръмчене на импулсните чудеса по платките ...
Ако да - значи е брум в самия сигнал , може да има куп причини за възникване на брум - примерно влошена филтрация на захранването (изсъхнали електролити) .
ПП
Ако е първото - едва ли ще уважат гаранцията .
Ако е второто - ще е добре да ти го оправят , понякога нещата се усложняват доста заради изпър@яло импулсно .
Ако да - значи е брум в самия сигнал , може да има куп причини за възникване на брум - примерно влошена филтрация на захранването (изсъхнали електролити) .
ПП
Ако е второто - ще е добре да ти го оправят , понякога нещата се усложняват доста заради изпър@яло импулсно .
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
joro_kem написа:ако си с отделен цифров приемник (демек с 2 дистанционни), проблемът е, че си усилил много звука на самия телевизор или на приемника.
Колега, изрично написах горе, че при изключено всичко друго продължава да бръмчи.
milmar написа:Много важно е да установиш дали брума е от високоговорителите или е механични вибрации в електрониката . Когато се чува добре , пробвай с дистанционното да намалиш звука . Влияе ли се брума ?
ПП
Със сигурност не е от тонколоните. Не се влияе от нивото на звука нито от усилването му, нито от намаляването му. Интересното е,че когато картината е по-шарена с малко съдържание на черно "бръмченето намалява, та даже почти изчезва, а когато преобладава тъмната гама и особенно при чисто черен екран бръмченето се усилва.Има ли лек за това?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
BigTo написа:...
Със сигурност не е от тонколоните. Не се влияе от нивото на звука нито от усилването му, нито от намаляването му.......Има ли лек за това?
В такъв случай според мен е механично бръмчене на някой импулсен елемент - дросел или трансформатор . Понеже импулсните са на честота по-висока от звуковата (човек чува до 16kHz или малко повече) нормално не се чува . Но когато има механична хлабина между макара и ферити или в навивките (жичките) на самите намотки , и при определено електрическо натоварване на елемента то започва да бръмчи "чуваемо"

Лека на такъв дефект е откриване на виновника и финно лакиране с ел. изолационен лак ,не прекалено оливане , защото ще се влоши охлаждането му .
Черен екран колега е пълна липса на сигнал.Съответно захранването е най разтоварено при тази ситуация и разрежда импулсите към импулсния траф.Именно него чуваш да бръмчи или екранировката му.Това колега се оправя лесно но да не е в гаранция.Трябва да се отпои трафчето и да се потопи в лак след което се оставя да се оттече и се изпича на 40-50 градуса.Импулсното захранване на ЛСД-то е отделен блок даже не е нужно да вземат целия телевизор.Ситуацията може да се имитира с лампи.Поздрави 

- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм да се оправи това, така или иначе Декември месец му изтича гаранцията, а това вече ме дразни адски много. Някой може ли да препоръча сервиз в региона Пловдив - Пазарджик, където да отстранят тов , че ще ме побърка.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Ако може да използвам темата - имам същия проблем, но шумът при мен го има постоянно, ако е намалено до край се чува и дразни. Има ли сервиз в София за това, корто каза колегата по-горе?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
skotis написа:Ако може да използвам темата - имам същия проблем, но шумът при мен го има постоянно, ако е намалено до край се чува и дразни. Има ли сервиз в София за това, корто каза колегата по-горе?
И ти ли със същото ЛъГъ?
- skotis
Не, моят е Daewoo, принципно съм доволен, даже много, но като е много тихо жужи. Незнам как е на другите де, да не би пък да е нормално...
Здравейте на всички!
Хайде и аз да се включа в КЛУБА на жужащите телевизори. Имам Philips 42LCD и при мен си жужи захранването ли какво ли без значение какво е включено (TV,SCART,HDMI mediaplayer или нищо). При спрян звук (МUTE)си се чува тихо, ясно и дразнещо. Изобщо в момента след като телевизора се включи това финно и изострено бръмчене/жужене започва и е постоянно с леки промени на нивата спрямо картината. При по-тих звук от програмата особенно вечер си се чува в общия фон на звука от програмата. Имам друг LCD при което е технологичния шум е абсолютно никакъв. Все едно е изключен, а той си работи. В гаранция ми е още и скоро беше в сервиз за друго. Бях помолил техниците да отстранят това жужене, но уви след месец при тях като си го взех бях изненадан, че това бръмчене си е факт и си е останало. Чух се със сервиза и от там ми казаха, че всички техници се събрали и никой НИЩО не е чул подобно. Ха, сега какво да правя и как да го отстраня този проблем. Дали е валиднен начина на поправка от описаното по-горе и за моята марка?
Благодаря за коментарите Ви!
Поздрави!!!
Хайде и аз да се включа в КЛУБА на жужащите телевизори. Имам Philips 42LCD и при мен си жужи захранването ли какво ли без значение какво е включено (TV,SCART,HDMI mediaplayer или нищо). При спрян звук (МUTE)си се чува тихо, ясно и дразнещо. Изобщо в момента след като телевизора се включи това финно и изострено бръмчене/жужене започва и е постоянно с леки промени на нивата спрямо картината. При по-тих звук от програмата особенно вечер си се чува в общия фон на звука от програмата. Имам друг LCD при което е технологичния шум е абсолютно никакъв. Все едно е изключен, а той си работи. В гаранция ми е още и скоро беше в сервиз за друго. Бях помолил техниците да отстранят това жужене, но уви след месец при тях като си го взех бях изненадан, че това бръмчене си е факт и си е останало. Чух се със сервиза и от там ми казаха, че всички техници се събрали и никой НИЩО не е чул подобно. Ха, сега какво да правя и как да го отстраня този проблем. Дали е валиднен начина на поправка от описаното по-горе и за моята марка?
Благодаря за коментарите Ви!
Поздрави!!!
- skotis
А каква марка е тоя дето не жужи?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”