Захранване на лаптоп- въпрос

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Захранване на лаптоп- въпрос

Мнениеот Aneto » Нед 21 ное 2010 9:59

Обикновено ползвам лаптопа без батериия, когато е в къщи. Наскоро дъщеря ми си играеше на него и вместо да го изключи както си му е реда - дръпна кабела. Естествено, имаше :beat_butt2 Но след това като го включихме, даде някаква грешка. Отидохме, преинсталираха го и готово - като нов!!!
Да, ама не! :banghead:
Забелязах, че понякога, когато е включена на ток, спира да зарежда - просто ей така, като се бутне кабела или като преместя лаптопа. Пробвах - не го прави всеки път. Хубаво е сложен кабела, работи, зарежда, но например ако го мръдна, понякога спира да зарежда.
Лаптопа е в гаранция
Има ли смисъл да го водя на доктор - да видят какво е, да не е нещо с захранващя блок или да го оставя така? От една страна е добре да го занеса, ама от друга съм се наслушала как в такива гаранционни сервизи си оставят ръщете и може и да стане по-лошо???

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Re: Захранване на лаптоп- въпрос

Мнениеот airjohn » Нед 21 ное 2010 10:02

Aneto написа:Забелязах, че понякога, когато е включена на ток, спира да зарежда - просто ей така, като се бутне кабела или като преместя лаптопа. Пробвах - не го прави всеки път. Хубаво е сложен кабела, работи, зарежда, но например ако го мръдна, понякога спира да зарежда.

Ако имаш възможност пробвай с друг кабел.Възможно е да прекъсва, ако и да е в гаранция.Успех.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Нед 21 ное 2010 10:07

airjohn написа:Ако имаш възможност пробвай с друг кабел.Възможно е да прекъсва, ако и да е в гаранция.Успех.

Никой около мен няма MSI, но ще видя дали няма да стане и с друг модел. Мерси.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Нед 21 ное 2010 10:40

Ако лаптопа е гаранционен, все пак отиди да го погледнат.
Аз съм имала ядове с поне 3 такива случея със зарядните ... Просто отидох купих си ново зарядно, което уж беше истинско, скъпо и пак нищо не стана. Втори случей в който направо зарядното се стопи... И на сегашния ми лаптоп и на мен ми се е случвало да изскуба кабела така, но после си работи както му е реда.
При теб може проблема да не е в зарядното, а в самата дупка за него :да:
Занеси го да го погледнат да ти е мирна главата mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 23 ное 2010 14:48

Според това което съм чел да се вади батерията от лаптопа е безсмислено ! Да не говорим ако правиш нещо по-важно и угасне тока колко е кофти :banghead:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 23 ное 2010 17:44

Доколкото разбирам от описанието сега го ползваш и с батерия, но не зарежда винаги, така ли?
Тогава пробвай без батерия - ако при размърдване на кабела угасне значи наистина има вътрешно прекъсване някъде.
А за да не се наложи пак преинсталация горното го направи веднага след включването на лаптопа, просто натисни Pause бутона преди Widows да започне да зарежда.
И малко не баш по темата - друг път питай преди да си купуваш такава техника, MSI за съжаление е един от възможно най-лошите избори за лаптоп.
Още нещо - батерия никога не се вади или слага на включен в мрежата лаптоп.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 24 ное 2010 9:15

Аз имам МСИ.И при мен прави подобен номер,но доста рядко...Вече 2+ години,но нямам никакви проблеми... :012:

MSI за съжаление е един от възможно най-лошите избори за лаптоп.

Според мен евтините модели на МСИ да,но геймърските серии са друга бира... :deal :beer

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 24 ное 2010 9:23

Както беше споменто , трябва да се разбере дали проблема е в адаптера и кабела към лаптопа или буксата на самия лаптоп . Има случаи при затискане или удър по буксата , в момент когато адаптора е включен и откъртване от платката вътре в лаптопа , но дано е по-простия вариант - адаптор .
По принцип е възможно да се използват зарядни от различни марки лаптопи , но трябва да се спазят някои неща - напрежение , допустим ток , а и буксата може да не пасне . Виждал съм универсални - за различни напрежения и различни накрайници .

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 24 ное 2010 9:48

Колегите ти казаха възможните причини, аз само ще допълня, ако е гаранционен и го занесеш в сервиза, да не споменаваш за дъщеря ти.

Мале, тая тема ме наплаши от деца...

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Сря 24 ное 2010 18:16

:beer
Благодаря, колеги. За сега ту зарежда, ту на моменти при размърдване - не. Но след десетина проби май ще се окаже, че е от буксата - само леко като размърдам или завъртя жака и прекъсва. Май ще се ходи на сервиз.
Иначе лаптопа не е лошо моделче - Х-слим серията, много съм доволна от него, особено че е лек, а е със сравнително добър размер на екрана, удобен е. Но какво да се прави ... късмет. :cry:
Благодаря още веднъж на всички отговорили и можете да заключвате. :beer

А колегата дето се плаши от деца - споко, свиква се :lol:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Сря 24 ное 2010 21:01

Може ли я снимаш фронтално тая букса? Ако е стандартна двуполюсна подобна на снимката отиваш в магазина на Конрад на 5-те кьошета или в някой друг подобен и срещу стотинки си купуваш нова. Ще ти я сменя безплатно, за такова нещо по-добре не си носи лаптопа на сервиз.
Прикачени файлове
CONNETTORE_JACK_12_VOLT_DC.jpg

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 25 ное 2010 23:19

Каквото и да правиш го прави по-бързо, защото от това прекъсване батерията ще си отиде на кино за отрицателно време...

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 26 ное 2010 12:07

Miki написа:Може ли я снимаш фронтално тая букса? Ако е стандартна двуполюсна подобна на снимката отиваш в магазина на Конрад на 5-те кьошета или в някой друг подобен и срещу стотинки си купуваш нова. Ще ти я сменя безплатно, за такова нещо по-добре не си носи лаптопа на сервиз.

Благодаря. Наистина е същата, но ще предпочета да отида до сервиза, защото все пак е в гаранция още една година, а нали знаеш, че се заяждат и за най-малкото нещо и гледат само как да отпадне гаранцията. Но много съм благодарна за предложението, оценявам го!

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пет 26 ное 2010 13:19

Тогава си занеси само зарядното, мой съвет :wink:

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Пет 26 ное 2010 13:26

Не чакай повече ... На мен точно така ми замина батерията. :idea:
Щом е гаранционен все още, носи го, не го мисли.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”