Здравейте колеги.Попринцип се справям сам с проблемите си (дори и съм работил в тази област 1 година),но този проблем ме закопа тотално.Проблема е следният:
След определен брой минути от мене трябва да се включи Screen Saver.В случея 2минути,но уви след тези 2 минути screen saver-а не тръгва и монитора си остава на последният екран.Целта на занятието е да активирам някакси screen saver-a при положение ,че е избран като опция от Properties.Колегите вечер гледат филми и играят игри,а монитора е CRT и понеже е стар искам да го запазя малко или много.А с тозипроблем нито тръгва screen saver,нито след 5-10 минути се изключва(пак зададени от менюто).Днес нарочно си преинсталирах Windows-а ,поради това ,че беше вече стар и не можех да реша проблема.Преинсталирах го и веднага пробвах screen saver-а.Еми работеше.Накачих си всичките програми и драйвъри и ейсега пак не работи :S .Какво да правя?От регистрите проверявах ,но и там е включен(с рег един намираш опцията за screen и проверяваш дали е 0 или 1 ,за вкл и изкл.)Потърсих и в google,но нямаше адекватен отговор на проблем като моя.Да не би някой от софтуера ,който е стартиран да нулира постоянно idle таймера на системата?Уви не съм променил програмите ,които ползвам изобщо,освен че са обновени.Някаква идея да видя кой процес държи windows-а буден? Като цяло идея за проблема?
Благодаря предварително!
Разрешен проблем-> Не ми се пуска screen saver-а ;(
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Разрешен проблем-> Не ми се пуска screen saver-а ;(
Последна промяна от mupk0 на Чет 25 ное 2010 3:09, променено общо 1 път.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Re: Проблем-> Не ми се пуска screen saver-а ;(
Явно някоя от програмите,които си качил е направила мизерията
Щом веднага след преинсталацията го е имало,значи е от програмите 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Проблем-> Не ми се пуска screen saver-а ;(
Както казах по-горе ,софтуера които ползвам е един и същ на 2 компютъра(този тук в Габрово и в Стара Загора).Единствената разлика е ,че тук е по-нов!Уви не намирам аз обаче кой е софтуера и затова питам вас.Някой ако се сеща нещо...Сега ме удари музата да напиша едно приложение на C#,именно за следене на idle timer-а.
EDIT:
Оказах се прав:

И двете стойности вървят секунда за секунда...
ЕДИТ 2:
Проблема е решен.Оказа се софтуера на клавиатура
Microsoft пак сбузиха положението
За катинар.
EDIT:
Оказах се прав:

И двете стойности вървят секунда за секунда...
ЕДИТ 2:
Проблема е решен.Оказа се софтуера на клавиатура

За катинар.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”