Избор на смартфон-> Андроид или Симбиан?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Избор на смартфон-> Андроид или Симбиан?
Абе дълги години имам 6630 и мисля да го пенсионирам.Сега ще подписвам договор към Mtel, (преподписван ма Мега Лооп) и ми казах ,че мога да си взема телефон по избор.Не съм на ясно какви телефони ще може след половин месец,но изявявам желание да си закупя такъв.Бюджета ще е на изплащане до 20-25лв/месец.
Избора ми се спря между
http://www.mtel.bg/info/gsm_adviser/ind ... ne_id=1423
и
http://www.mtel.bg/info/gsm_adviser/ind ... ne_id=1266
От друга страна бях доволен от Симбиан телефоните и се чудя за Nokia X6 или 5800?
Какво бихте ме посъветвали.Симбиан или Андроид.Колегата има един Самсунг 5500 с Андройд и вчера даже го преинсталирах.Приятен е за работа и не много лош.
Колебанието ми относно HTC-тата е дали да избера модела с по-малко оперативна памет и дисплей,заради 5мпкс камера или другият с 3мпкс ,но с по-голям дисплей и памет.Отделно има и хардуерни копчета.
Избора ми се спря между
http://www.mtel.bg/info/gsm_adviser/ind ... ne_id=1423
и
http://www.mtel.bg/info/gsm_adviser/ind ... ne_id=1266
От друга страна бях доволен от Симбиан телефоните и се чудя за Nokia X6 или 5800?
Какво бихте ме посъветвали.Симбиан или Андроид.Колегата има един Самсунг 5500 с Андройд и вчера даже го преинсталирах.Приятен е за работа и не много лош.
Колебанието ми относно HTC-тата е дали да избера модела с по-малко оперативна памет и дисплей,заради 5мпкс камера или другият с 3мпкс ,но с по-голям дисплей и памет.Отделно има и хардуерни копчета.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Избор на смартфон-> Андроид или Симбиан?
Измежду представените от теб - Wildfire.
Иначе - нито един.
Иначе - нито един.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
според мен - задължително андроид
По последна информация симбиан ще фалира. андроид е най-бързо развиваща се операционна система за телефони и според мен това ще е бъдещето. за смартфоните най-важни са приложенията, можеш да бъдеш сигурен че Гугъл няма да оставят телефоните си без приложения. Нокиа си заслужава за евтин телефон, но не и за смартфон.
търси андроид - няма да сбъркаш
По последна информация симбиан ще фалира. андроид е най-бързо развиваща се операционна система за телефони и според мен това ще е бъдещето. за смартфоните най-важни са приложенията, можеш да бъдеш сигурен че Гугъл няма да оставят телефоните си без приложения. Нокиа си заслужава за евтин телефон, но не и за смартфон.
- mupk0
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:Измежду представените от теб - Wildfire.
Иначе - нито един.
Нито един?Всмисъл?
rnayden написа:според мен - задължително андроид
Абе и аз така си мисля.Малко е глупав андройда откъм сигурност.Ейтова колегата на Самсунга без да иска го заключи с пътечка (pattern) и после за да се отключи се наложи да се флашне,въпреки че споре доста нет търсачки с вярен Gmail account и парола ставало,но уви

- xploid91
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AGU 2002
Определено Андроид 

- mupk0
- Контакти:
Моля колеги който казват Андроид,да казват и модел някакъв в горепосоченият ценови клас.
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз в момента съм в такава дилема.
Андройд или Симбиан.
От това, което попрочетох андройда е много скалъпена ОС.
Писана е на джава (сещайте се за какво става въпрос) и по отношение на оптимизация, бързодействие, сигурност е много зле.
От друга страна Симбиана е много по-стабилна ОС във всеки един показател.
Единственото предимство на андройда е масовостта - всички пройзводители започнаха да предлагат такива телефони.
От там съответно набъбва броят и на предлаганите приложения.
Съмнявам се че Нокиа ще оставят така нещата. Вярно има някакви проблеми там, но ще ги решат.
И най-важното за мен - Искам телефон с Гармин. За Андройд НЯМА, но за Симбиан ИМА.
Та в този ред на мисли ако се съпоставят нещата приложенията за Симбиан са с едно повече!
Андройд или Симбиан.
Писана е на джава (сещайте се за какво става въпрос) и по отношение на оптимизация, бързодействие, сигурност е много зле.
Единственото предимство на андройда е масовостта - всички пройзводители започнаха да предлагат такива телефони.
Съмнявам се че Нокиа ще оставят така нещата. Вярно има някакви проблеми там, но ще ги решат.
И най-важното за мен - Искам телефон с Гармин. За Андройд НЯМА, но за Симбиан ИМА.
Та в този ред на мисли ако се съпоставят нещата приложенията за Симбиан са с едно повече!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
WDW написа:И аз в момента съм в такава дилема.
Андройд или Симбиан.
андроид не е писан на джава.
той е базиран на линукс - това може да се прочете от тук http://developer.android.com/guide/basi ... droid.html
приложенията са писани на джава, управлението на паметта и процесите е базирано на линукс кернел.
За един смартфон най-важни са приложенията, иначе защо ти е смартфон. В какво точно се изразява стабилността на Симбиана? Това, че е по-стара не значи че е по-добра
Гармин имат приложение за андроид - погледни тук http://www8.garmin.com/nuvifone/
ако си свикнал с едно приложение и то го няма за андроид - това е проблем за всеки човек използвал смартфон с друга операционна система. Както се разбира андроид поддържа джава и това означава, че почти всеки уважаващ себе си производител може да си портне(пренапише) приложението за андроид
- ChimeyJimmey
rnayden написа:ако си свикнал с едно приложение и то го няма за андроид - това е проблем за всеки човек използвал смартфон с друга операционна система. Както се разбира андроид поддържа джава и това означава, че почти всеки уважаващ себе си производител може да си портне(пренапише) приложението за андроид
Т.е. човек просто трябва да почака малко. От ден до месец, примерно.
Спорът е безпредметен, според мен.

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Андроид или Симбиан, това е все едно Ферари или VW в този съпоставен ред 

- ChimeyJimmey
Мхм.
Ама нали сте фенове, ще предпочетете VW-то... ?
Ама нали сте фенове, ще предпочетете VW-то... ?

- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Аз съм с Галакси Ес и Андроид 2.2.От тук на сетне най-вероятно всичките ми следващи телефони ще са с андроид.Да не говорим че има и около 100 000 безплатни приложения.Не очаквах че работата с тази ОС ще е толкова лесна и удобна.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Изборът на ОС за смартфон е или уин мобайл или андроид, симбиан умря
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:Изборът на ОС за смартфон е или уин мобайл или андроид, симбиан умря
В интерес на истината новия симбиан 3 не е лош

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
rosy написа:maxpayne написа:Изборът на ОС за смартфон е или уин мобайл или андроид, симбиан умря
В интерес на истината новия симбиан 3 не е лош
хахахаха,стиа бре рози

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”