Имам тошиба А200 който го купих с оригинална Виста.
Там всичко си работеше както ДВД записвачката така и веб камерата.
Инсталирах си вин 7 и всичко гръмна. За камерата ми изписва съобщение при старт уп :
Camera not working try reinstall or restart computer.
Камерата си работи през скайп.
А ДВД'то изобщо го няма даже не може да чете дискове да не говорим за записване.
Търсих в гоогле има много хора с моят проблем здраво пишат по форумите но никой не е дал някакво решение.
Драйверите са последните свалени от сайта на тошиба.
Има ли някой идея какво може да се направи за решение на проблема, без да си купувам нов лаптоп?
Благодаря.
Toshiba A200 не работи ЦД + веб камера на windows 7
Re: Toshiba A200 не работи ЦД + веб камера на windows 7
Същата история с моя ,само че с картриидъра.
След няколко опита за актуализация на драйвера стана.Прати ме в сайта на Тошиба.
При инсталацията на win 7(не разбирам нищо ,само сложих диска) сам си свали драйверите(аз не съм свалял нищо)
След няколко опита за актуализация на драйвера стана.Прати ме в сайта на Тошиба.
При инсталацията на win 7(не разбирам нищо ,само сложих диска) сам си свали драйверите(аз не съм свалял нищо)
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
По мои наблюдения под Win7 нито един вграден card reader не работи, засега...i.e.i написа:Същата история с моя ,само че с картриидъра.

Говоря за лаптоп.
vasstop написа:По мои наблюдения под Win7 нито един вграден card reader не работи, засега...i.e.i написа:Същата история с моя ,само че с картриидъра.
Говоря за лаптоп.
Освен ако не съм се изразил правилно.Говоря за мястото където слагам картите от фотоапарата и навигацията.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
А сигурен ли си че си изтеглил правелните драйвери понеже за А200 излизат няколко модела. Опитай с драйвер за Виста да видиш дали няма да тръгнат. Другия вариант е да си сложиш един еверест да видиш всеки елемент и от сайта производител ан елемента да провериш за драйвер.
Относно картрейдерите до сега съм инсталирал няколко лаптопа със 7-ца и никой не е имал проблем с картрейдера, лаптопите са били (различни модели на Дел, Леново и НР)
vasstop написа:По мои наблюдения под Win7 нито един вграден card reader не работи, засега...i.e.i написа:Същата история с моя ,само че с картриидъра.
Говоря за лаптоп.
Относно картрейдерите до сега съм инсталирал няколко лаптопа със 7-ца и никой не е имал проблем с картрейдера, лаптопите са били (различни модели на Дел, Леново и НР)
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
на вайо със инстаиран 7 си проработи кардридъра с отделен дривер,то в началото и тъчпада отказа да скролва
за тошибата търси правилните драйвъри ,при мен тъчпада тръгна с драйвър за друг модел

за тошибата търси правилните драйвъри ,при мен тъчпада тръгна с драйвър за друг модел

-
Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:00, променено общо 1 път.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Говоря за лаптоп.
моя работи-Асус
но камерата-вградената не ще да тръгне посмъртно-ни под скайп, ни инак....
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Pichaga написа:vasstop написа:По мои наблюдения под Win7 нито един вграден card reader не работи, засега...i.e.i написа:Същата история с моя ,само че с картриидъра.
Говоря за лаптоп.
моя работи-Асус
но камерата-вградената не ще да тръгне посмъртно-ни под скайп, ни инак....
С драйвери от виста опита ли или да го оставиш от драйвер ъпдейт или през еверест? Защо опиташ да инсталираш един МСН да видиш дали там ще тръгне камерата.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Драйверите съм ги изтеглил за точния модел по сериен номер (лаптопа е регистриран).
Камерата си работи без проблем на скайпа, където е по важно а не толкова да ми работи от софтуера на тошиба.
Повече ме притеснява ДВД'то то поне за четене на дискове какви толкова драйвери да иска?
Но ще пробвам да сваля за драйверите за виста да видиме дали ще са съвместими с 7'цата.
Кард четеца никога не съм го ползвал даже и под Виста.
Камерата си работи без проблем на скайпа, където е по важно а не толкова да ми работи от софтуера на тошиба.
Повече ме притеснява ДВД'то то поне за четене на дискове какви толкова драйвери да иска?
Но ще пробвам да сваля за драйверите за виста да видиме дали ще са съвместими с 7'цата.
Кард четеца никога не съм го ползвал даже и под Виста.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз досега проблеми с картовия четец при лаптоп с уин 7 не съм имал проблеми. На един модел Асус мисля к50 с вградения драйвер на седмицата даваше обърнат образ на камерата в скайп, но се оправяше с инсталирането на драйвера за виста.
Пробвай и твоята камера със свален драйвер за виста от официалния сайт на производителя, но изключи UAC, от свойствата на файла му дай режим на съвместимост с виста и го стартирай като администратор.
За ДВД-то нямам идея защо отказва да работи изобщо, но имах случай пак с въпросните Асус, при инсталирането излизаше съобщение за неразпознато дисково устройство или нещо от сорта, та инсталацията от флашса я правих, после ДВД вече при инсталиран уиндоус си работеше.
В дивайс мениджъра има ли устройства с въпросителни!?
ДВД има ли го там, излиза ли в уиндоус експлорер като устройство!?
Пробвай и твоята камера със свален драйвер за виста от официалния сайт на производителя, но изключи UAC, от свойствата на файла му дай режим на съвместимост с виста и го стартирай като администратор.
За ДВД-то нямам идея защо отказва да работи изобщо, но имах случай пак с въпросните Асус, при инсталирането излизаше съобщение за неразпознато дисково устройство или нещо от сорта, та инсталацията от флашса я правих, после ДВД вече при инсталиран уиндоус си работеше.
В дивайс мениджъра има ли устройства с въпросителни!?
ДВД има ли го там, излиза ли в уиндоус експлорер като устройство!?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ДВД'то го има в Device Mangera. Там няма конфликти, излиза си точният модел излиза си и като устройство в май-компютър. Просто като вкарам ДВД започва едно въртене и едно четене до безкрай.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
My bad!
Кард рийдъра си работи ок под Win7

Кард рийдъра си работи ок под Win7
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Свалих драйвери за виста инсталирах ги, ДВД'то същата работа. Не може да чете нищо и това е
.
ДВД'то си работеше до последно на вистата сега го няма никакво.

ДВД'то си работеше до последно на вистата сега го няма никакво.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
За съжаление нямам работещо ДВД иначе съм с уин 7 да сравняваме, а и нямам Тошиба под ръка.
Да не би да е някоя отметка някъде или нещо малко, но ... неоткриваемо!?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”