На 24.10 завеждам рекламация за CD плейър купен около месец по-рано. При първата среща в Техномаркет се опитаха да ме убедят, че трябва да го занеса в сервиза, което аз отказах. Няма как да предявявам каквито и да е искания към сервиза, нито за пари, нито за замяна, просто защото нямам никакви отношения с тях. Оставих плейъра в Техномаркет.
На 30.11 се обаждат да ми кажат, че няма да ремонтират уреда, а ще ми го заменят с нов и за целта трябва да занеса аксесоарите - кабели, дистанционно ... отново в сервиза. Аз пак обяснявам, че работа в сервиза нямам, съгласяват се да ги занеса в магазина. На следващия ден - 01.12.2010 - се появявам в магазина с исканите аксесоари, те обещават да ги изпратят в сервиза, да получат от там някакъв протокол и да ми се обадят за да отида ПАК за да ми сменят плейъра. Аз казавам, че това е последното ми идване в магазина заради този плейър и желая да ми бъде възстановена сумата, заплатена за него. Отказват ми категорично - било невъзможно. Щели да ми го заменят СЛЕД получаването на протокол от сервиза, а за пари и дума не можело да става. Аз излизам от стаята, говоря с КЗП на 070011122, казват ми, че щом е изтекъл 30-дневния срок, мога да искам да ми върнат пари и те не могат да ми откажат. Връщам се в стаята, дошла е друга какичка, която казва, че могат ВЕДНАГА да ми заменят уреда - каква изненада ... отивам до щанда и виждам, че същият плейър е с 30 кинта по-евтин и ми е по-изгодно да ми върнат пари, да си купя чисто нов плейър и да заведа жената и детето на кино. Връщам се отново в офиса с желанието да ми върнат кинтите, на което отново категорично ми се отказва. Не можело, защото съм платил с кредитна карта - аз им казвам, че нямам нищо против да ми ги преведат по сметката. Пак не можело. Писах в книгата за рекламации, че отказват. Помолиха ме да си взема аксесоарите, които съм донесъл и се разделихме.
През цялото време съм се държал извънредно учтиво, въпреки снизходителния и доста нагъл на моменти тон от служителите в Техномаркет. Осмелиха се да ми кажат, че съм гледал много телевизия, което пък изобщо не отговаря на истината.

Направих си копия от рекламацията, гаранционната карта и касовия бон, написах жалбата и утре съм в КЗП лично - по телефона обещаха да съдействат.