Помощ при избор на лаптоп
Помощ при избор на лаптоп
Около празниците съм намислил да си взимам лаптоп, но все още не мога да реша на кой модел да се спра. Познати ми препоръчаха да си взема, нещо което е доказана марка и към момента съм стеснил избора си до лаптопи на Dell или Acer. Бюджета ми е около 1200лв. Ще се ползва за филми и интернет и чат-пат игри. За сега съм си харесал този модел:
http://www.euromall.bg/laptopi/laptopi/ ... em2ci.html
Какво мислите?
http://www.euromall.bg/laptopi/laptopi/ ... em2ci.html
Какво мислите?
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Re: Помощ при избор на лаптоп
Като цяло е добро. Аз съм фен на Дел, но около 1200 лв. мисля, че с АCER ще вземеш нещо по-добро. Ето ти един пример
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, погледни също и Pacart Bell 4GB, 500 ram 15,6 диспей! За около 1000 лева, заслужава си!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
IceHeart написа:Колега, погледни също и Pacart Bell 4GB, 500 ram 15,6 диспей! За около 1000 лева, заслужава си!
Packard bell се пише правилно. Имам лаптоп от същата марка, 3 години и половина, не е мръднал, а не е и спиран. Но от-до има голяма разлика...
Иначе acer е толкова доказана марка, че не ми се говори

По-добре избирай между lenovo и dell

Например моя дел го взех с 3 години dell next business day гаранция.
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Samsung NP-R522
Core2Duo P7350/2.0Ghz/1066/3MB cache | 2GB DDR2/800 | HDD 320GB | VC ATI Mobility Radeon HD 4650 DDR3 1GB | LAN, WiFi | DVD-RW | 15.6" WXGA | HDMI; eSATA
690лева с 6 месеца гаранция. Купих един такъв за един приятел http://www.is20-bg.com/laptops-u.html - на практика са чисто нови, но са с различна клавиатура и платихме 36лв в ДАТА ИН за поправака на 8-9 клавиша за английската и надписване на бдс кирилица. Машината е супер и батерията кара към 3 часа.
Има ги и в http://www.crash-bg.com/laptopi.html и http://realvision.bg/view_product.php?pid=354 , като в Реал вижън бяха с дефектни матрици и те ги смениха с нови, но цената там е по-ниска.
Core2Duo P7350/2.0Ghz/1066/3MB cache | 2GB DDR2/800 | HDD 320GB | VC ATI Mobility Radeon HD 4650 DDR3 1GB | LAN, WiFi | DVD-RW | 15.6" WXGA | HDMI; eSATA
690лева с 6 месеца гаранция. Купих един такъв за един приятел http://www.is20-bg.com/laptops-u.html - на практика са чисто нови, но са с различна клавиатура и платихме 36лв в ДАТА ИН за поправака на 8-9 клавиша за английската и надписване на бдс кирилица. Машината е супер и батерията кара към 3 часа.
Има ги и в http://www.crash-bg.com/laptopi.html и http://realvision.bg/view_product.php?pid=354 , като в Реал вижън бяха с дефектни матрици и те ги смениха с нови, но цената там е по-ниска.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Колега, не ти препоръчвам DELL, по няколко причини:
-съквартиранта ми си взе един Inspiron за 1500 лева и след грубо година имаше луфт на горната част от 2 см. и батерията като по часовник сдаде багажа и трябваше да си купува нова...мн странно, нали!?!
-на мой приятел сестрата - с подобен(закупен от САЩ), само, че още по зле е ситуацията
-когато бях в Щатите другият ми съквартирант даде 1500 $ за DELL XPS (който е ЖИВОТНО по параметри и е наистина много красив!) и след 6 месеца изгоря лампа на зарядното и други леки проблемчета...
Не, че си хваля моето, защото съм с HP и нещо се поизпече май пастата на процесора или видеокартата (така казаха от сервиза) и сега от 90 до 240 лева ще дам за ремонт...
Все пак разпитай познати с DELL и според мен по-важното виж ги, преди да дадеш толкова пари, защото малко хора ще си кажат, че "нещото им" не е най-добрият избор! Поздрави!
-съквартиранта ми си взе един Inspiron за 1500 лева и след грубо година имаше луфт на горната част от 2 см. и батерията като по часовник сдаде багажа и трябваше да си купува нова...мн странно, нали!?!
-на мой приятел сестрата - с подобен(закупен от САЩ), само, че още по зле е ситуацията
-когато бях в Щатите другият ми съквартирант даде 1500 $ за DELL XPS (който е ЖИВОТНО по параметри и е наистина много красив!) и след 6 месеца изгоря лампа на зарядното и други леки проблемчета...
Не, че си хваля моето, защото съм с HP и нещо се поизпече май пастата на процесора или видеокартата (така казаха от сервиза) и сега от 90 до 240 лева ще дам за ремонт...
Все пак разпитай познати с DELL и според мен по-важното виж ги, преди да дадеш толкова пари, защото малко хора ще си кажат, че "нещото им" не е най-добрият избор! Поздрави!
Как може да слагаш Acer към нещо утвърдено? Dell, HP, Lenovo - това са вариантите.
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
VAIO модел VPCEB3E1E/WI, няма да съжаляваш. Сега е намален с Техномаркет и ако имаш карта 5% си супер. Не е на промоция и тези 5% ще важат.
Вярно, че DELL-а има по-добри данни, но Vaio бих избрал аз и такъв имам. Ако стане нещо по гаранция, не се прави в БГ, а в Германия, тук на БГ некадърниците не им дават да го пипат
Вярно, че DELL-а има по-добри данни, но Vaio бих избрал аз и такъв имам. Ако стане нещо по гаранция, не се прави в БГ, а в Германия, тук на БГ некадърниците не им дават да го пипат
- Ivailo
- Контакти:
MMX написа:Как може да слагаш Acer към нещо утвърдено? Dell, HP, Lenovo - това са вариантите.
А ти пък как може да слагаш hp между dell и lenovo?
Това са рядко срещани боклуци...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Иво, гледам експерт си станал по боклуците след като имаше и ти пусната тема за твоя 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
ISRalien написа:MMX написа:Как може да слагаш Acer към нещо утвърдено? Dell, HP, Lenovo - това са вариантите.
А това, което каза са рядко срещани глупости. Значи ми е писнало да чета подобни крайни изказвания обобщаваши изказвания, в които няма грам резон.
От 200 лаптопа, които работят около мен от 2 години и половина 2 са правели проблем като на единия проблема му е във видео картата, която в същност е OEM-ско ATI

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега с Dell Inspiron 1525 съм от около 2 години.Процесора ми е от по-старата генерация Dual core,като цяло параметрите не са нищо особено,но на мен не ми трябва повече. Водещото за мен при покупката бяха доказаната марка и най-важно 3 годишната гаранция. Студент съм,имам двама съквартиранти,освен това работя нощни смени-общо взето има периоди,в които Dell-a не го гася по месец и повече. Ами засега съм изключително доволен. Бих ти препоръчал да се придържаш към процесорите на Intel,имам преки наблюдения върху колега с AMD-загрява много, (често прегрява),а и е доста шумен (пича даде 2000лв за него).
- Ivailo
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Иво, гледам експерт си станал по боклуците след като имаше и ти пусната тема за твоя
Имах в предвид, че HP са боклуци... Dell и Lenovo ги препоръчвам

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
ISRalien написа:MMX написа:Как може да слагаш Acer към нещо утвърдено? Dell, HP, Lenovo - това са вариантите.
Иво, мога да ти покажа не по-малко бракувани Делове. Включително гърмяли батерии, изгорели видеокарти и прегрели XPS машини, за които по едно време си беше абсолютно закономерно.

HP, като всички производители, са имали издънки, но като цяло са на ниво твърдо над средното.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”