Започвам с това че имам не много добра IT култура що се отнася до хакерство.
На Lan интернет съм (Херос). От около две седмици по няколко пъти на ден явно някой "хакер" се опитва да ме хакне.
avast ми изписва съобщение:
мрежов щит: Блокирана DCOM exploit - атака от IP 88.31.226.251:135/tcp
PC-то ми го използвам само за сърфиране и жена ми за фейсбук. Не представлявам интерес за никой, защото в компа няма абсолютно нищо.
Та идеята ми е ако има някой, който да ме светне как да го намеря този тарикат ще съм му повече от благодарен.
Айде помагайте момци.
Поздрави
Как да намеря човек по IP адрес (опитва се да ме хакне)
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да намеря човек по IP адрес (опитва се да ме хакне)
Споко не го мисли. Спи спокойно. 

- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
потърси в гугъл има саит в който може да се провери ип-то показва града улицата и доствчика който използват
http://www.geoiptool.com/ http://bgp.he.net/

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
ако хакера е с топки,ползва прокси 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Най много да научиш кой му е доставчика.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
descr: Telefonica de Espana SAU (NCC#2007041930)
descr: Red de servicios IP
descr: Spain
country: ES
пълни резервоара догоре и пали голфа.
descr: Red de servicios IP
descr: Spain
country: ES
пълни резервоара догоре и пали голфа.
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Може и да не е хакер, а някой софтуер 

Всички гледате IP-то, а там нищо няма да видите. Истината е в порта, а той в случея е 135. Нека автора на темата прочете малко от тези линкове http://www.google.com/search?q=135#hl=b ... febd70d015
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това не е целенасочена атака срещу теб .... софтуер сканира цели класове мрежи за да намери компютър с неъпдейтната или стара ос ..дето има дупки за RPC ... доста вируси включително MSBlaster ползваха тази дупка ... освен ако не си с win 2000 или xp преди sp1 не виждам как ще имаш ядове каквито и да е ... компютъра ако е директно в нета го прекарай през рутер ...или ако си с рутер го изкарай от ДМЗ ...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега, аз ползвам ето това http://personalfirewall.comodo.com/ свободния му вариант, даже. Има купища настройки плюс Paranoid Mode. Най-ценното нещо на това Comodo e стената. Добавяш/махаш зони, правила и адреси както ти скимне. Богато е откъм настройки, ето ти примерен скрийн за пълен блок на дадено IP. И пълен твой контрол върху портовете ти, в добавка.
Колега,бил съм в Испания 4 години.Ще ти кажа че Telefonica Movistar наистина пускат софт. прикачат се към определени мрежи...идея нямам защо,но го правят.Аз лично имах доста проблеми с тях,докато бях там.Все ми излизаше,че някой се опитва да ми рови в компа,и не само се опитваше,ами и влизаше и ровеше.Има една прогарама с която го спрях,след като локализирах кой и от къде.Веднага ми излезе Movistar,отидох в офис и попитах какъв е проблема че някой ми ползва мрежата и влиза в компа.Това спря,но след известо време тази същата програма ми засече че някой отново се опитва да прави такива врътки и го засече.Идваше от Франция,оператор Orange с покритие в Испания.Посетих и офис на Orange,и нещата и от там спряха...единствено vodafone ES не се включиха
...Че така де,по темата:
Програмата която използвах за да локализирам набезите се казва Alien IP.Просто я отваряш,копваш IP-то и го поставяш в програмата,кликваш "търси" и ти излиза кой,откъде и кога се е опитва или е влизал в мрежата и компютъра ти.Има опция да забраниш да го прави,но програмата ти трябва да работи постоянно.Успех

Програмата която използвах за да локализирам набезите се казва Alien IP.Просто я отваряш,копваш IP-то и го поставяш в програмата,кликваш "търси" и ти излиза кой,откъде и кога се е опитва или е влизал в мрежата и компютъра ти.Има опция да забраниш да го прави,но програмата ти трябва да работи постоянно.Успех

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:Това не е целенасочена атака срещу теб .... софтуер сканира цели класове мрежи за да намери компютър с неъпдейтната или стара ос ..дето има дупки за RPC ... доста вируси включително MSBlaster ползваха тази дупка ... освен ако не си с win 2000 или xp преди sp1 не виждам как ще имаш ядове каквито и да е ... компютъра ако е директно в нета го прекарай през рутер ...или ако си с рутер го изкарай от ДМЗ ...
Подкрепям мнението.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”