Мога ли да съдя Мобилтел ?
- M1st3r_Y
- Автомобил:
- Двигател:
Мога ли да съдя Мобилтел ?
Така ... въпроса е следния. Аз съм на план М-тел Комбина. Пристига ми сметка за 186 лв за два месеца, като се оказва, че не са ми приспаднати минутите, говорени към семейство и приятели, а и нали лимита ми е 50 лв ... ? Отделно не съм получавал фактура на хартия от 4-5 месеца. А като се обадих на *88 последния път ме държаха 16 минути на телефона преди да ми вдигнат(имам снимка и свидетел). Казаха да напиша жалба в централния им офис в Русе (в Русе живея) и че ще получа писмен отговор до 20 дни. Ядец. Не стига че не получих никакъв отговор, ами ми дойде и 3та сметка, която също е без начислени отстъпки към разговорите от групата. Че ще ги съдя - то е ясно. Интересува ме някой знае ли за какви пари горе-долу мога да го осъдя ?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Мога ли да съдя Мобилтел ?
НЕ се занимавай-накрая пак ще си платиш колкото те са решили...Ментел са зле от 5 години насам,честно казано ме е яд като чета такива теми,хем знаете,че Ментел не стават и лъжат като за световно и пак техните ''услуги'' ползвате...Преди бях на Ментел хем с привилегии,ми не си струваше въпреки това...Виваком са е пъти по-добре,макар,че и там има някой неща дето...
и все пак база за сравнение няма... А Ментел няма да ги осъдиш-бъди сигурен в това!

- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах такъв проблем преди време - процедурата е следната:
1.Пускаш писмена жалба.(Писмен отговор няма да получиш - отиди в централния им офис, резултатът ще е пристигнал там.)
2.Плащаш - сумата, с която си бил ощетен отива в "специален"
фонд на мобилния оператор.
3.Подаваш молба всеки месец сметката ти да се плаща от въпросния фонд, като ежемесечно до изчерпване на средствата се явяваш в централния им офис за твоя град за извършване на самото плащане.
А за това, че не си получавал фактурата, трябва отделно да ги настъпиш.Имал съм и такъв проблем, но с друг оператор - предизвиках проверка на дейността на куриерите от страна на мобилния оператор и двама си заминаха по живо по здраво.От тогава случаят не се е повторил.
ПП В случай, че срещнеш здрав отпор, което не ми се вярва, пиши ми на лична.Ще се опитам да съдействам с каквото мога.
Поздрави
1.Пускаш писмена жалба.(Писмен отговор няма да получиш - отиди в централния им офис, резултатът ще е пристигнал там.)
2.Плащаш - сумата, с която си бил ощетен отива в "специален"

3.Подаваш молба всеки месец сметката ти да се плаща от въпросния фонд, като ежемесечно до изчерпване на средствата се явяваш в централния им офис за твоя град за извършване на самото плащане.
А за това, че не си получавал фактурата, трябва отделно да ги настъпиш.Имал съм и такъв проблем, но с друг оператор - предизвиках проверка на дейността на куриерите от страна на мобилния оператор и двама си заминаха по живо по здраво.От тогава случаят не се е повторил.
ПП В случай, че срещнеш здрав отпор, което не ми се вярва, пиши ми на лична.Ще се опитам да съдействам с каквото мога.
Поздрави

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегата с темата и към другите, които ще прочетат ..
Голяма грешка е да пускаш жалба към тях - пак при тях...
Защо не пуснеш жалбата в съда ?
Естествено ,че като я пуснеш при тях те няма да плюят на себе си. Това е замазване на положението.Правят го със всички , които искат да пускат жалби...
Те си нарушават договора , ще ги осъдиш 100% но ти тярбва за това съд , а не Мен-Тел.
Само когато си пускаш жалбата в съда - там посочи , както точно искаш от съда и каква обезщетения искаш , но все пак неможе да са космически суми, а и се плаща държавана такса за иска - имай и това в предвид.
В жалбата трябва да посочиш или представиш писмени доказателства или копия от тях всичко трябва да е по 2 екземпляра , защото от съда ще пратят вторите екземпляри на Мен-ТЕЛ.
Жалбата я подай в гражданското отделение , на районен съд.
Голяма грешка е да пускаш жалба към тях - пак при тях...

Защо не пуснеш жалбата в съда ?
Естествено ,че като я пуснеш при тях те няма да плюят на себе си. Това е замазване на положението.Правят го със всички , които искат да пускат жалби...
Те си нарушават договора , ще ги осъдиш 100% но ти тярбва за това съд , а не Мен-Тел.
Само когато си пускаш жалбата в съда - там посочи , както точно искаш от съда и каква обезщетения искаш , но все пак неможе да са космически суми, а и се плаща държавана такса за иска - имай и това в предвид.
В жалбата трябва да посочиш или представиш писмени доказателства или копия от тях всичко трябва да е по 2 екземпляра , защото от съда ще пратят вторите екземпляри на Мен-ТЕЛ.
Жалбата я подай в гражданското отделение , на районен съд.
Не е така, тия дни даваха по бтв за една жена, на която не й били приспаднати минутите. След обаждането от телевизията нещата се променили и от мтел приспаднали минутите. Моят съвет - пусни си жалба с входящ номер и после в комисията за защита на потребителите. Те би трябвало да помогнат.
А, че мтел (както и останалите) са пе....си е ясно - ето на мен например ми остават 2 месеца до подновяване на договор и ми звънят през ден да ме занимават с глупости. Досега никакви ги нямаше
А, че мтел (както и останалите) са пе....си е ясно - ето на мен например ми остават 2 месеца до подновяване на договор и ми звънят през ден да ме занимават с глупости. Досега никакви ги нямаше

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Глобул са същите охлюви
Преди време имах 2 карти , едната си беше моя си номер , другата я взех заради телефона , че го даваха със 150 лева по малко, а картата беше с 5 лева такса , и ако не говорех от нея като сметна таксите за 1 година ми излизаше пак по евтно самия телефон.
Че мина 1 година и викам да спра картата - отива в офиса и заявих това, че ме караха да звъня на оператор - оня едни уговорки , едно чудо едва ли не ми се кара че съм искал да я спирам и колко съм щял да се набутам с таксите- викам му е защо са ми 2 карти на глобул - оня няма какво да ми каже
Че с 300 зора я спрях, поне не ме караха да пиша писмена молба като другите гадове!
Но на глобул поне това им признавам:
Една тарифа към всички номера!
Никога не са ми надписвали сметка!
За това съм още при тях от 8 години...
Преди време имах 2 карти , едната си беше моя си номер , другата я взех заради телефона , че го даваха със 150 лева по малко, а картата беше с 5 лева такса , и ако не говорех от нея като сметна таксите за 1 година ми излизаше пак по евтно самия телефон.
Че мина 1 година и викам да спра картата - отива в офиса и заявих това, че ме караха да звъня на оператор - оня едни уговорки , едно чудо едва ли не ми се кара че съм искал да я спирам и колко съм щял да се набутам с таксите- викам му е защо са ми 2 карти на глобул - оня няма какво да ми каже

Че с 300 зора я спрях, поне не ме караха да пиша писмена молба като другите гадове!
Но на глобул поне това им признавам:
Една тарифа към всички номера!
Никога не са ми надписвали сметка!
За това съм още при тях от 8 години...
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
имах случай с грешен номер за семейство и приятели, въведен грешно от оператор в офис на мтел. естествено сметката ми беше доста солидна. описах случая в един имейл, провериха, видяха, че при тях е грешката и ме компенсираха. не виждам никакъв смисъл да се занимаваш със съд и т.н. след като дори не си получил отговор на жалбата... по-добре бъди по-настоятелен за отговор.. чак след това мисли за друго...
M1st3r_Y написа:Така ... въпроса е следния. Аз съм на план М-тел Комбина. Пристига ми сметка за 186 лв за два месеца, като се оказва, че не са ми приспаднати минутите, говорени към семейство и приятели, а и нали лимита ми е 50 лв ... ? Отделно не съм получавал фактура на хартия от 4-5 месеца. А като се обадих на *88 последния път ме държаха 16 минути на телефона преди да ми вдигнат(имам снимка и свидетел). Казаха да напиша жалба в централния им офис в Русе (в Русе живея) и че ще получа писмен отговор до 20 дни. Ядец. Не стига че не получих никакъв отговор, ами ми дойде и 3та сметка, която също е без начислени отстъпки към разговорите от групата. Че ще ги съдя - то е ясно. Интересува ме някой знае ли за какви пари горе-долу мога да го осъдя ?
Не се занимавай със съдилища, има много случай като твоя, просто отиваш в Мтел и казваш че сметката ти е сбъркана и искаш да я преразгледат, и повярвай ми ще я преразгледат и ще ти приспаднат парите! То щом тарифата е Комбина, грешката е очевидна.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Колега не се отказвай,на сестра ми и начисляваха всеки месец по 5 лв за водафон лайф и няква друга мизерия,които тя не ползва,подаде няколко жалби и сега не плаща такса докато не се изравни с начислената сума (около 70 лева по спомен)
-
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
http://vbox7.com/play:d29e3923 това май е нещо като твоя случай 

- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
Не им ли писна на тия боклуци да лъжат хората ...
Преди време мой приятел имаше начислени пари , осъди ги , спечели делото и му върнаха парите в троен размер
Успех

Преди време мой приятел имаше начислени пари , осъди ги , спечели делото и му върнаха парите в троен размер

Успех
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Никой не лъжат колега, просто имат проблеми с новата им система .След пускане на жалба нещата се оправят.
- M1st3r_Y
- Автомобил:
- Двигател:
Бе аз ще ги съдя ... това е ясно. На тези далавераджии някой трябва да им насоли ... да им налее с голямата кофа. Ако трябва и до Господарите ще стигне въпроса. Ще ги ева ! Само се чудя обезщетение от 5000 дали е добре или да им искам повече, така да се научат ?
А отностно това, което казват някои колеги-че няма да ги осъдя. Гарантирам, че ще ги осъдя. Ако нещата не се решат на областно и държавно ниво, Страсбург ще ги реши. Стигне ли се обаче до Страсбург, ще осъдя не само Ментел, но и служителите за компетентното и услужливо отношение, както и държавата за нехайството, което проявява ! Въобще не ме интересува колко са силни. Време е някой да им покаже, че не могат да правят каквото си искат. Нещата ще стигнат и до медиите, ако се наложи. Докато не ги осъдя няма да мирясам ! Сигурен съм, че нещата станат ли популярни, хората които ще ме подкрепят ще са хиляди.
А отностно това, което казват някои колеги-че няма да ги осъдя. Гарантирам, че ще ги осъдя. Ако нещата не се решат на областно и държавно ниво, Страсбург ще ги реши. Стигне ли се обаче до Страсбург, ще осъдя не само Ментел, но и служителите за компетентното и услужливо отношение, както и държавата за нехайството, което проявява ! Въобще не ме интересува колко са силни. Време е някой да им покаже, че не могат да правят каквото си искат. Нещата ще стигнат и до медиите, ако се наложи. Докато не ги осъдя няма да мирясам ! Сигурен съм, че нещата станат ли популярни, хората които ще ме подкрепят ще са хиляди.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
M1st3r_Y написа:Бе аз ще ги съдя ... това е ясно. На тези далавераджии някой трябва да им насоли ... да им налее с голямата кофа. Ако трябва и до Господарите ще стигне въпроса. Ще ги ева ! Само се чудя обезщетение от 5000 дали е добре или да им искам повече, така да се научат ?
не знам точно в кой свят живееш, няма кой да ти даде 5000 лева за объркана сметка. Да не говорим, че все пак съдиш доста голяма фирма, която бива съдена постоянно и има опит. Най-много да си платиш не само обърканата сметка, а и съдебни разходи.
- M1st3r_Y
- Автомобил:
- Двигател:
Petrolhead написа:M1st3r_Y написа:Бе аз ще ги съдя ... това е ясно. На тези далавераджии някой трябва да им насоли ... да им налее с голямата кофа. Ако трябва и до Господарите ще стигне въпроса. Ще ги ева ! Само се чудя обезщетение от 5000 дали е добре или да им искам повече, така да се научат ?
не знам точно в кой свят живееш, няма кой да ти даде 5000 лева за объркана сметка. Да не говорим, че все пак съдиш доста голяма фирма, която бива съдена постоянно и има опит. Най-много да си платиш не само обърканата сметка, а и съдебни разходи.
Хах. Имам 4ма свидетели. Отделно имам доказателства в писмен вид и снимки на моите твърдения. Мисля даже, че сумата, която споменавам е малка. Все едно колко опит имат. Аз няма да платя тази сметка. И ако нещата не се разрешат в съда, ще се разрешат чрез медиите. Не желая да ползвам техните услуги, няма да платя тази нереална сметка и ще ги съдя.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”