Прибрах се от чужбина и си донесох сателитни приемници и се опитах да ги инсталирам в БГ. Изненадах се, че не можах да хвана нито Хотбърд, нито Астра 1-2, нито Еутелсатите..!! Параболата е 80 см. от Булсатком. Някои ми казват, че 80 см. е малка и за това не съм можел да ги хвана. Аз обаче се съмнявам защото на тези ширини им дават даже до 60 см. ...каде ми е грешката!!!
Въпрос за свободна сателитна телевизия
Въпрос за свободна сателитна телевизия
Здравете!
Прибрах се от чужбина и си донесох сателитни приемници и се опитах да ги инсталирам в БГ. Изненадах се, че не можах да хвана нито Хотбърд, нито Астра 1-2, нито Еутелсатите..!! Параболата е 80 см. от Булсатком. Някои ми казват, че 80 см. е малка и за това не съм можел да ги хвана. Аз обаче се съмнявам защото на тези ширини им дават даже до 60 см. ...каде ми е грешката!!!
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Re: Въпрос за свободна сателитна телевизия
Просто приемниците които се вкарват от чужбина са със фиксирани честоти,тоест Астра за Германия е на един траспондер с една честота,а за България на друга. 
mirkata 4020 написа:Просто приемниците които се вкарват от чужбина са със фиксирани честоти,тоест Астра за Германия е на един траспондер с една честота,а за България на друга.
!!! Защо мислиш така. Транспондерите си се настройват на каквато си искаш честота. Става на въпрос за свободен приемник, не за фиксиран към определена медия или телевизия...
- anton76
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам какви са ти приемниците но размера на чинията ти е добър.Би трябвало да нямаш проблеми .Според мене нещо в настроиката е http://www.dishpointer.com/ Ако не наи добре извикаи техник. 

- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
специалиста е тук
80см. offset имаш предвид сигурно която е достатъчно за много спътници
80см. offset имаш предвид сигурно която е достатъчно за много спътници
-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:44, променено общо 1 път.
velizar987 написа:И ние сме с такава големина на чинията. Лови се Астра(поне 2 от тях), Хотбърт, Еутелсат. Става въпрос за град София.
Лошото е, че няма много интересни програми. Английски няма. Страшно много италиянски, арабски и тн. неразбираеми за мен. Основно гледам немски канали.
Приемниците които съм ползвал са SkyMaster и сега Strong.
Поздрави и приятно гледане на телевизия.
...Ясно, значи причината е в мен, въпреки, че до сега съм ги настройван без проблем (с компас и на око). Ще пробвам пак...

- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Антената на булсаткома си е сложена от тях и досега ти е била на Hellas Sat на 39 градуса ли? Ако е така и да я движиш наляво надясно тя просто не върви по правилната линия на спътниците, стойката и е направена така, че да седи само във фиксирано положение на един спътник.
DJ_TOLYO написа:Антената на булсаткома си е сложена от тях и досега ти е била на Hellas Sat на 39 градуса ли? Ако е така и да я движиш наляво надясно тя просто не върви по правилната линия на спътниците, стойката и е направена така, че да седи само във фиксирано положение на един спътник.
... Аз само използвам самата чиния. Иначе си я въртя вертикално и хоризонтално в градосовия диапазон на търсените спътници и си настройвам транспордерите.Интересното е че абсолютно никакво помръдване на скалата за сила на сигнала при положение, че Хотбърд и Астра2 в чужбина с "ритник" направо можеш да ги настроиш. ...не мога да си го обясня...
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
С какъв приемник пробваш?
DJ_TOLYO написа:С какъв приемник пробваш?
...сега не си спомням марките им. След празниците ще ги взема да ги пробвам и в София и ще ти кажа. Мисля, че единият беше Supratech ама не съм мн. сигурен.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дайте жокер как с булсатска чиния и друг приемник да хващам булсатските канали безплатно.Казаха че ставал номера да ги хващаш без карта с друг модел приемник не булсатския.
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
amikus написа:Дайте жокер как с булсатска чиния и друг приемник да хващам булсатските канали безплатно.Казаха че ставал номера да ги хващаш без карта с друг модел приемник не булсатския.
има приемници които са с autoupdate на ключовете,но са малко моделите.
а какъв искаш HD или SD имам и от 2-та модела
(за подробности на Л.С. да не ми се скарат )